Με ψήφισμά που εξέδωσε κατά τη γενική του συνέλευση στις 11 Φεβρουάριου  ο πολιτιστικός σύλλογος Λευκιμμιωτών Αττιικής

«καταγγέλει δημόσια και καταδικάζει τις μεθοδεύσεις, όπως αναφέρει, της Δημοτικής Αρχής Κέρκυρας, της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων και της Ελληνικής Κυβέρνησης , που επιχειρούν από κοινού να λεηλατήσουν ακόμη περισσότερο τη ζωή των Λευκιμμιωτών , φορτώνοντας τώρα και τα σκουπίδια στον παράνομο και ακυρωμένο με σθεναρούς αγώνες, ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ».

«Είμαστε αποφασισμένοι, όπως υπογραμμίζουν στο ψήφισμα, σαν Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκιμμιωτών Αττικής να συμπορευτούμε στον ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ με όλους τους Μαζικούς Φορείς, Συλλόγους, Σωματεία, Επιτροπές Εργαζομένων Λευκίμμης και Κέρκυρας, που έχουν διεκδικητικό χαραχτήρα, να σώσουμε τη Λευκίμμη και το Τεμπλόνι από την καταστροφή και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί εδώ και τώρα:

Κεντρικό Εθνικό Σχεδίασμά και αποκλειστικά Δημόσια Διαχείριση των σκουπιδιών. Επιστημονική διερεύνηση Νέων Χώρων, Αξιολόγηση υποψήφιων χώρων στην Κέρκυρα και με Κριτήρια Καταλληλότητας εκ των προτέρων γνωστά. Προτεραιότητα στη Διαλογή στην πηγή, σε σύγχρονους Σταθμούς Μεταφόρτωσης, Ανακύκλωση, Κομποστοποίηση και Υπόλειμμα σε ΧΥΤΑ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά στους Εργαζόμενους με τήρηση των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας.

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός, αποκλειστικά, να επιβαρυνθεί με το κόστος της ολοκληρωμένης μελέτης διαχείρισης απορριμμάτων».

Μοιράσου το άρθρο: