Έκθεση με την οποία θα γίνει πλήρης καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν στο σύνολο της νησιωτικής Ελλάδας με στόχο την εξασφάλιση του νησιωτικού ισοδύναμου, θα διαθέτει σε τρεις περίπου μήνες το Υπουργείο Ναυτιλίας.
Η κατάρτιση της έκθεσης έχει ανατεθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και σύμφωνα με τον Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό που μίλησε στην ΕΡΤ Κέρκυρας, θα αποτελέσει κύριο μοχλό αναζήτησης ευρωπαϊκών πόρων αλλά και εξορθολογισμού της εσωτερικής πολιτικής που διέπει τη στήριξη της νησιωτικής Ελλάδας.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Ο κ. Σαντορινιός αναφερόμενος στα ζητήματα που θέτουν οι ναυτεργάτες στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, δήλωσε ότι είναι λογικό, τα πλοία να χρειάζονται διάστημα εξόδου από τη γραμμή προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης. Ωστόσο αποτελεί στρέβλωση, ο κάθε πλοιοκτήτης να μεταθέτει το χρόνο αυτό αναλόγως με τα πλοία που έχει στη διάθεσή του. Αυτά τα προβλήματα, όπως είπε, θα αντιμετωπιστούν με την επεξεργασία του νόμου 2932 που αποτελεί την κύρια νομοθεσία καθορισμού των δρομολογιακών απαιτήσεων.

Μοιράσου το άρθρο: