Πολιτική εκδήλωση με ομιλίες δύο υποψηφίων ευρωβουλευτών, του Στέλιου Κούλογλου και του Πέτρου Κόκκαλη, διοργάνωσε χθες το βράδυ η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου, Στέλιος Κούλογλου, παρουσίασε τα δύο βιβλιαράκια που πρόσφατα εξέδωσε με τους εύγλωττους τίτλους «γατί μαμά» και «γιατί μπαμπά είναι κακή η ακροδεξιά» υπογραμμίζοντας ότι οι λαοί αλλά και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο από την άνοδο ακροδεξιών μορφωμάτων και πολιτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Ο κ. Κούλογλου επεσήμανε ότι οι φετινές ευρωεκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης καθώς θα πρέπει να αναχαιτιστούν και αντιμετωπιστούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν επιβληθεί, ώστε να υπάρξει το έδαφος και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακροδεξιάς.
Ο Στέλιος Κούλογλου επεσήμανε ότι στα δύο βιβλία του που μοιράζονται δωρεάν, έχουν συγκεντρωθεί βασικές ψηφοφορίες που έλαβαν χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις οποίες οι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές, συμπεριλαμβανομένων της Χρυσής Αυγής, ψήφισαν εναντίον κάθε προοδευτικής λύσης: «Αντιτίθενται στα δικαιώματα των νέων, των γυναικών, των μειονοτήτων, στα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, στα εργασιακά δικαιώματα, ακόμη και στο 8ωρο! Στην συζήτηση για τα ωράρια εργασίας των επαγγελματιών οδηγών, τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης του 8ωρου. Εμείς ζητήσαμε να υπάρχει τουλάχιστον ένα 45λεπτο διάλειμμα ανά πέντε ώρες οδήγησης. Εναντιώθηκαν και σε αυτό. Μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο συντάχθηκε μαζί τους και η Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, στο βιβλίο του «γιατί μαμά είναι κακιά η ακροδεξιά» παρουσιάζει τη στάση και τις ψηφοφορίες της ακροδεξιάς τα τελευταία πέντε χρόνια στο Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο πάνω στα θέματα των γυναικών, όπου κυριαρχούν απόψεις και πρακτικές του μισογυνισμού της ακροδεξιάς. Έδειξε μάλιστα και βίντεο με τοποθέτηση ευρωβουλευτή εντός του Ευρωκοινοβουλίου που δήλωσε ανοιχτά ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες από τους άντρες και πρέπει να πληρώνονται λιγότερο, γιατί είναι πιο αδύναμες και λιγότερο έξυπνες!
Τέλος, άσκησε κριτική στον αρχηγό της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος, όπως υποστήριξε, επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την εκλογική αναμέτρηση, ως το πρώτο στάδιο για την παλινόρθωση μιας ρεβανσιστικής, νεοφιλελεύθερης Δεξιάς.

Ο Π. Κόκκαλης

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία» Πέτρος Κόκκαλης, εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Κόσμος», παρουσίασε στην ομιλία του τις θέσεις του που σχετίζονται κυρίως με τη βιώσιμη ανάπτυξη, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή.
Όπως υπογράμμισε, είναι αναγκαίο να υπάρξει ευρύτερη συμμαχία των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων για την επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, καθώς εκτιμά ότι «απέναντι» θα βρεθεί μία άλλη συμμαχία με περισσότερο συντηρητικά έως και ακροδεξιά χαρακτηριστικά.
Επεσήμανε ότι αποτελεί πλάνη πως τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και της βιώσιμης ανάπτυξης αφορούν μόνο τους εύπορους καθώς οι συνέπειες των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης πλήττουν πρώτα και κύρια τους οικονομικά ασθενέστερους.

Μοιράσου το άρθρο: