Η πιστή υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ που προβλέπει λειτουργία του δεματοποιητή στο Τεμπλόνι και εναπόθεση των δεματίων στο ΧΥΤΥ Λευκίμμης, είναι ο μόνος τρόπος άρσης του σημερινού αδιεξόδου στη διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτό τόνισε, μιλώντας στο σταθμό μας ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος.
Ο κ. Γαλιατσάτος ανέφερε ότι οι παλινωδίες φορέων που σχετίζονται με την εφαρμογή του ΠΕΣΔΑ δημιούργησαν σύγχυση η οποία δεν πρέπει να διαιωνίζεται. Ανέφερε ότι οι έρευνες της Περιφέρειας απέδειξαν ότι δεν υπάρχουν υπόγεια ύδατα που μπορούν να επηρεαστούν από τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Νότου και αυτό δείχνουν και οι μελέτες του ΙΓΜΕ.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι τα δεδομένα για την Κέρκυρα είναι σήμερα συγκεκριμένα, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως τέτοια και δεν θα πρέπει να μπαίνουμε στη λογική τι είπε στο παρελθόν για το έργο ο Τσίπρας ή οποιοσδήποτε άλλος αν θέλουμε να βγούμε από το αδιέξοδο. Αυτοί που λένε ότι «τα σκουπίδια θα πρέπει να πάνε στο διάστημα» θα πρέπει να δουν την πραγματικότητα όπως είπε ενώ σχολίασε και την πρόσφατη κινητοποίηση έξω από την πρώην Νομαρχία λέγοντας ότι η συμμετοχή σε αυτήν «στελεχών του ΠΑΜΕ και μερικών δεκάδων ατόμων από τη Λευκίμμη» αποδεικνύει ότι ο κερκυραϊκός λαός έχει αποδεχθεί την πραγματικότητα.

Ακούστε απόσπασμα των δηλώσεων του κ.Γαλιατσάτου στον παρακάτω σύνδεσμο.

Μοιράσου το άρθρο: