Πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα, τόσο από κόμματα όσο και από αυτοδιοικητικά στελέχη.

Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, αναφερόμενος στην σφοδρή κριτική που άσκησε ο αρχηγός της Ν.Δ. κατά της περιφερειακής αρχής, ανέφερε σε δήλωσή του ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι είτε άσχετος είτε συκοφάντης, σε κάθε περίπτωση επικίνδυνος” ενώ η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίσκεψή του στο Αρχαιολογικό Μουσείο μία ημέρα πριν από τα εγκαίνιά του, σχολιάζει με σκωπτικό τρόπο τις δηλώσεις περί επαναλειτουργίας μετά από επερωτήσεις στο Κοινοβούλιο από βουλευτές του κόμματός του.
Για «φαγωμάρα» στελεχών της Ν.Δ. μπροστά στον πρόεδρό της κάνει λόγο η παράταξη του ΚΚΕ Λαϊκή Συσπείρωση ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Καλούδης σε δήλωσή του υπογραμμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν είπε απολύτως τίποτα για την Κέρκυρα και για τα προβλήματά της και ειδικά για το πρόβλημα των απορριμμάτων» και τον κάλεσε να δηλώσει ποια είναι η θέση του κόμματός του.

 

Γαλιατσάτος: Άσχετος ή συκοφάντης ο Μητσοτάκης

 

Μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος έκανε το ακόλουθο σχόλιο: «Ο κ. Μητσοτάκης ερχόμενος στην Κέρκυρα για να στηρίξει την εκλεκτή του κόμματός του για την Περιφέρεια, υπέπεσε σε μεγάλα λάθη, τα οποία προκλήθηκαν είτε από άγνοια για τα ζητήματα των νησιών μας είτε εν γνώσει του ιδίου και των συνεργατών του, στο γνωστό ολισθηρό δρόμο που έχουν επιλέξει των fake news και της συκοφαντίας.
Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Κέρκυρα μας κατηγόρησε για “μνημειώδη ανικανότητα, ιδεοληψίες και αντιλήψεις ότι τα σκουπίδια μπορεί να τα μαζεύει διαφορετικά κάποιος αριστερός” κι ότι αφήσαμε “εκτεθειμένη την Κέρκυρα σε μια τεράστια υγειονομική βόμβα” την οποία η ΝΔ “θα πρέπει να απενεργοποιήσει την επόμενη ημέρα”.
Αν ο κ. Μητσοτάκης, που επιθυμεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν γνωρίζει ούτε τις βασικές λειτουργίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθίσταται επικίνδυνος. Αν λέει ψεύδη παρότι γνωρίζει την αλήθεια είναι συκοφάντης.
Γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί αρμοδιότητα του Α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή των Δήμων και όχι των Περιφερειών. Να υποθέσουμε ότι προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα της εκλεκτής του κας. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και να αντιμετωπίσει τα εσωκομματικά του προβλήματα στα Ιόνια Νησιά δεν βρήκε άλλο “μελανό” σημείο να μας προσάψει και αναγκάστηκε να προσφύγει σε ψεύδη;
Σε κάθε περίπτωση είχε δίκιο σε ένα σημείο ο κ. Μητσοτάκης. Ότι το πρόβλημα των απορριμμάτων “έπρεπε να έχει λυθεί πριν από πολλές δεκαετίες, είναι όμως δυστυχώς μια από τις εκκρεμότητες τις οποίες κληρονομούμε από το παρελθόν”. Είναι πράγματι, μια εκκρεμότητα που έρχεται από το παρελθόν, όταν στις διοικήσεις της Περιφέρειας και των Δήμων εναλλάσσονταν στελέχη του κόμματος του κ. Μητσοτάκη, οι οποίοι σπατάλησαν διαθέσιμους πόρους χωρίς να προσφέρουν, επί δεκαετίες, λύση στο φλέγον θέμα και αδιαφόρησαν για το μέλλον των νησιών μας και των κατοίκων. Δεν γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι οι προκάτοχοί μας είναι ομόσταβλοί του και δεν φρόντισαν ούτε κατ΄ ελάχιστο να δώσουν λύση στην “τεράστια υγειονομική βόμβα” των απορριμμάτων, όπως την αναφέρει;
Υπάρχει όμως ακόμη ένα σημείο που αποδεικνύει την άγνοια ή ηθελημένη διασπορά fake news από πλευράς του κ. Μητσοτάκη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Κατάρτισης “Η Μέλισσα” του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμΕΑ Κέρκυρας, ο κ. Μητσοτάκης και οι “εκλεκτοί” του ανέφεραν (αντιγράφουμε από την επίσημη ιστοσελίδα της ΝΔ) “το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση καθώς δεν υπάρχει ενίσχυση μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ…”. Ο κ .Μητσοτάκης θα είχε ενημερωθεί, αν έμπαινε στον κόπο να συνομιλήσει πραγματικά με τους ανθρώπους που λειτουργούν επιτυχώς όλα αυτά τα χρόνια την “Μέλισσα” και δεν έκανε απλά περιπάτους για την τηλεοπτική κάμερα, ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ 2014 -2020 και χρηματοδοτεί το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με Αναπηρία “Η ΜΕΛΙΣΣΑ”.
Η πράξη αυτή, με κωδικό ΟΠΣ 5002292 έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιόνια Νησιά 2014-2020 στον άξονα προτεραιότητας “Κοινωνική Ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων” και το ύψος της χρηματοδότησης είναι 691.200ευρώ.
Φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης στα χνάρια της εκλεκτής του για τα Ιόνια Νησιά κας. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, κάνει μνημειώδη λάθη, αποδεικνύοντας ότι δεν γνωρίζει καθόλου τα νησιά μας, τις δομές που λειτουργούμε, τις βασικές μας δράσεις και τις καθημερινές μας αγωνίες.
Η κα. Κράτσα, μετά την επισήμανσή μας για την γκάφα ολκής περί λειτουργίας Μουσείου Γιαλλινά φρόντισε να διορθώσει την σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της. Ο κ. Μητσοτάκης θα διορθώσει τα δικά του λάθη;».

 

ΣΥΡΙΖΑ: Μωραίνει Κύριος…

 

Σε δική της ανακοίνωση η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σχετικά με τις δηλώσεις Μητσοτάκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο: «Το ακούσαμε κι αυτό! Το άνοιγμα του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου της Κέρκυρας είναι προϊόν κοπιώδους εργασίας της ΝΔ, αφού άνοιξε μετά από την κατάθεση δυο ερωτήσεων στο Κοινοβούλιο από βουλευτές της!
Παραδίδεται στο νησί μας ένα πραγματικό κόσμημα, ένα μουσείο σύγχρονων προδιαγραφών, που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την μακραίωνη Ιστορία της Κέρκυρας. Αλλά, κατά τη γνώμη της ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ, αυτό έπρεπε να γίνει στα κρυφά και μουλωχτά διότι είναι προεκλογική περίοδος. Μα, κατά τον αρχηγό τους κ. Μητσοτάκη, η προεκλογική περίοδος διαρκεί εδώ και τριάμισι χρόνια.
Ας μας εξηγήσουν, επιτέλους, είναι σημαντικό το ότι ανοίγει το Μουσείο; Μήπως θεωρούν ότι θα έπρεπε να το εγκαινιάσει ο κ. Μητσοτάκης σε κάποιο διάλειμμα της (μη) προεκλογικής του βόλτας στο νησί αντί του υφυπουργού Πολιτισμού κ. Κώστα Στρατή;
Εμείς, πάντως, προειδοποιούμε φιλικά τους συμπολίτες της ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ ότι τους περιμένουν πολλά ακόμη πικρά ποτήρια».

 

Καλούδης: «Έστησε» ακόμα και το Μητροπολίτη!

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κέρκυρας και επικεφαλής της παράταξης Επτανησιακή Αναγέννηση του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Καλούδης, σε δήλωσή του σχολιάζει για την επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. στην Κέρκυρα:
1) Έστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κέρκυρας κ.κ. Νεκτάριο στον Άγιο και … δεν πήγε καθόλου!
2) Δεν είπε απολύτως τίποτα για την Κέρκυρα και για τα προβλήματά της και ειδικά για το πρόβλημα των απορριμμάτων. Ποια είναι η θέση του κόμματός του;
Οι κ.κ. Γιάννης Τρεπεκλής, Μερόπη Υδραίου, Ρόδη Κράτσα και Γιάννης Κοντός γιατί δεν του ζήτησαν να πάρει μια καθαρή θέση για το πώς η Κέρκυρα δεν θα θρηνήσει θύματα εφέτος και δεν θα δυσφημισθεί άλλο; Μόνον η κατανομή καρεκλών τους ενδιαφέρει;

 

Η ΛΑΣΥ για τις… «ΝΔ-Μαχίες»

 

Σχόλιο εξέδωσε η παράταξη του ΚΚΕ Λαϊκή Συσπείρωση για τις «ΝΔ-Μαχίες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η εικόνα των υποψηφίων και των στελεχών της ΝΔ, να «φαγώνονται» μπροστά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι χρήσιμη για την εξαγωγή πολλών συμπερασμάτων.
Η μάχη των υποψηφίων Δημάρχων για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, της κ. Υδραίου και του κ. Τρεπεκλή, για το χρίσμα της ΝΔ, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, δεν οφείλεται στη μεγάλη αγάπη τους για την Κέρκυρα!! Αποδεικνύει ξεκάθαρα αυτό που επιχειρούν τόσο καιρό να κρύψουν, ότι ενώ προσπαθούν να επικεντρώσουν στα πρόσωπα, στους νέους, φρέσκους και άφθαρτους ή στους παλιούς και έμπειρους, επί της ουσίας είναι οι δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος, της ίδιας πολιτικής.
Η ΝΔ είχε εκλέξει τους επίσημους εκλεκτούς της στις θέσεις του Δημάρχου Κέρκυρας και του Περιφερειάρχη των Ιονίων Νήσων στην προηγούμενη θητεία και παλιότερα στη Νομαρχία. Τα αποτελέσματα της πολιτικής τους είναι γνωστά. Έστρωσαν το δρόμο που συνέχισαν επάξια οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι τους συμφωνούν και υπηρετούν μια Τοπική Διοίκηση εργαλείο υλοποίησης των κεντρικών αντιλαϊκών πολιτικών σε τοπικό επίπεδο, ενός νέου φορομπηχτικού μηχανισμού.
Ας μην τους επιτρέψουμε να μας ξεγελάσουν με τις ψευτοδιαφωνίες τους. Εκπροσωπούν και θα υλοποιήσουν την ίδια πολιτική που θα προωθεί την ανάπτυξη του τόπου μας όχι προς όφελος των πολλών αλλά προς όφελος των λίγων. Έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει όσον αφορά την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.
Απάντηση σε όλους αυτούς είναι η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ.».

Μοιράσου το άρθρο: