Σε απολογία καλεί η υπηρεσία περιβάλλοντος της ΠΙΝ το Σύνδεσμο καθαριότητας μετά την πρόσφατη αυτοψία που πραγματοποίησαν στο χώρο του ΧΥΤΑ μετά τις καταγγελίες των κατοίκων ότι γίνεται εναπόθεση των απορριμμάτων στα κύτταρα Γ και Α που είχαν κλείσει.

Το κλιμάκιο της υπηρεσίας περιβάλλοντος διαπίστωσε παράβαση της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των εν ισχύ περιβαλλοντικών όρων και καλεί το σύνδεσμο να καταθέσει τις απόψεις του και να καταθέσει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών της μεταβατικής περιόδου και παύσης εναπόθεσης απορριμμάτων στο κύτταρο Β.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου των κατοίκων του Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου τονίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που είτε απειλείται είτε έχει επιβληθεί πρόστιμο στο Σύνδεσμο αλλά δεν συμορφώνεται. Αντιθέτως, απλώς, μετακυλίεται το πρόστιμο στους δημότες και συνεχίζεται η παράνομη εναπόθεση των απορριμμάτων με τον ίδιο τρόπο. Επίσης η κα Παπανικολοπούλου ενημερώνει ότι ο ιδιώτης που θα εγκαθιστούσε το σύστημα συλλογής του βιοαερίου στα κλειστά κύτταρα του ΧΥΤΑ έχει αποχωρήσει.

Στο μεταξύ παρουσία των κατοίκων Τεμπλονίου αναμένεται να συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο με τηλεδιάσκεψη το περιφερειακό συμβούλιο καθώς στην ημερήσια διάταξη του Σαββάτου περιλαμβάνεται η ΜΠΕ για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων. O Περιφερειάρχης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας διαχώρισε τον Περιφερειακό σχεδιασμό από την χωροταξική εφαρμογή της διαχείρισης επισημαίνοντας ότι αποτελεί ευθύνη της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης η σύννομη διάθεση των απορριμμάτων.

Μοιράσου το άρθρο: