Απεργιακή κινητοποίηση σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Ιανουαρίου ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.
Το ΠΑΜΕ αντιδρά διότι εκτιμά ότι το πολυνομοσχέδιο, εκτός των άλλων μέτρων, περιλαμβάνει ουσιαστικά και την απαγόρευση των απεργιών, του τελευταίου όπλου στα χέρια των εργαζόμενων. Το μέτρο, τονίζει το ΠΑΜΕ, ουσιαστικά της απαγόρευσης των απεργιών, δείχνει ξεκάθαρα, ότι όλα τα μέχρι σήμερα μέτρα είναι μόνιμα.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με συμβολική κατάληψη του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και της ΔΟΥ Κέρκυρας.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Η πορεία των εργαζόμενων κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, όπου και πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη.
Το ΠΑΜΕ διοργανώνει και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Σαρόκου.

Μοιράσου το άρθρο: