Την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Νικολέττα Πανδή, επισκέφθηκε σήμερα, αντιπροσωπεία του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Ξεναγών Ιονίων Νήσων & Δυτικής Ελλάδας αποτελούμενη από την κα. Άννα Βασιλάκη, Αντιπρόεδρο, και την κα Σοφία Νταρή, γραμματέα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενημέρωσης της Αντιπεριφερειάρχη απ το νέο Δ.Σ. της Ένωσης που ανέλαβε καθήκοντα μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η καλλιέργεια και η ενίσχυση της συνεργασίας όλων των φορέων που αφορούν τον τουρισμό και τη διαχείριση των πολιτιστικών πόρων της Κέρκυρας αποτελεί ζήτημα κρίσιμο και ιδιαίτερα σημαντικό.
Η αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξεναγών ανέφερε στην κυρία Πανδή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ξεναγών κατά την άσκηση της εργασίας και κυρίως τα ζητήματα που άπτονται στις θεματικές της διαχείρισης της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας και της καθημερινότητάς της. Μιας καθημερινότητας που κατά την τουριστική περίοδο επιβαρύνεται ιδιαίτερα σε τομείς όπως το κυκλοφοριακό, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την προσβασιμότητα και τους κοινόχρηστους χώρους.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η εμπειρία όλων των σχετικών με αυτά τα ζητήματα, φορέων θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στο επίπεδο των συμπερασμάτων αλλά στην εφαρμογή λύσεων που θα διευκολύνει τη ζωή στην Κέρκυρα κατά την περίοδο της τουριστικής περιόδου.

Μοιράσου το άρθρο: