Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με τον Δήμο Κέρκυρας πραγματοποιούν  ειδική εκδήλωση με θέμα τον τουρισμό στην Κέρκυρα σήμερα στο ξενοδοχείο Corfu Palace.  Επικεφαλής της αποστολής είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, του Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού της πόλης της Θεσσαλονίκης, ξενοδόχους και επιχειρηματίες του τουρισμού καθώς και εκπροσώπους πανεπιστημίων, ιδιωτικών κολλεγίων και άλλων παραγωγικών φορέων  που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στον κλάδο της τουριστικής οικονομίας. Ο κ. Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων της Θεσσαλονίκης έγιναν δεκτοί στο Σαν Τζιάκομο από τον Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Βασίλη Καββαδία.

Στις δηλώσεις τους, τόνισαν τις δυνατότητες που προκύπτουν για τη συνεργασία των δύο πόλεων στους τομείς του τουρισμού και της ευρύτερης οικονομίας.  Ο κ. Νικολούζος επισήμανε ότι οι δύο πόλεις έχουν πολλά πράγματα να ανταλλάξουν σε επίπεδο γνώσεων και πληροφοριών στους τομείς της τουριστικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας ενώ ευχήθηκε να δούμε ξανά σύντομα στην πόλη μας τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, ανέφερε ότι η Κέρκυρα είναι η αγαπημένη του πόλη και αν δεν έβγαινε Δήμαρχος θα είχε μετακομίσει εδώ. Αναφέρθηκε στον πολιτισμό και την μακρά ιστορία της Κέρκυρας, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι οι δύο πόλεις να ανταλλάξουν απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αναπτύξουν δράσεις που θα τις προσδώσουν περισσότερα πλεονεκτήματα στη γενικότερη αναπτυξιακή τους πορεία.  Στη συνέχεια μετέβησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της πόλης της Θεσσαλονίκης και των δυνατοτήτων της. Η παρουσίαση δεν ξεπέρασε τα 15 λεπτά και έδωσε το σύνολο του οριοθετημένου στίγματος της Θεσσαλονίκης, των δυνατοτήτων και των στόχων της στην οικονομία, το εμπόριο, τις σπουδές, στον πολιτισμό και τον τουρισμό. Με αξιοποίηση όλων των στοιχείων του παρελθόντος της χωρίς στεγανά. Επισημάνθηκε ο τρόπος με τον οποίο τομείς όπως οι σπουδές και ο πολιτισμούς ειδώθηκαν με ριζοσπαστική ματιά. Τα πανεπιστήμια, για παράδειγμα, συνεργάστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν ένα κοινό πλαίσιο προσέλκυσης φοιτητών με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η πόλη να φιλοξενεί πάνω από 150.000 φοιτητές. Τα μουσεία άνοιξαν τις πόρτες τους και δέχθηκαν ένα μεγάλο αριθμό κοινού που μπορούσε ακόμη και να κοιμηθεί εντός των μουσείων τα οποία ήταν ανοιχτά 20 ώρες το 24ωρο. Νέες υπηρεσίες και προϊόντα βρήκαν τη θέση που τους αξίζει. Και αυτό τη στιγμή που όπως ομολόγησαν, έπρεπε να εμφυσήσουν τουριστική κουλτούρα σε κατοίκους που, πριν λίγα χρόνια, παραξενεύονταν βλέποντας ξένους τουρίστες στις γειτονιές τους. Αποτέλεσμα; Το 2010 η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε 800.000 επισκέπτες ενώ το 2017,  3 εκατομμύρια!

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιράσου το άρθρο: