Κορυφή του παγόβουνου χαρακτηρίζει η Μερόπη Υδραίου την παραίτηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και την καθαίρεση της Διευθύντριας της υπηρεσίας. Ως βασική αιτία της κατάστασης θεωρεί τη χρεοκοπία του μοντέλου διαχείρισης της καθαριότητας.
Η δήλωση που δημοσιεύσει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Κερκυρας Μερόπη Υδραίου, αναφερόμενη στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου έχει ως ακολούθως:
‘’Η παραίτηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Προέδρου του ΣΥΔΙΣΑ αλλά και η καθαίρεση της Διευθύντριας της Υπηρεσίας αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου.
Γιατί πολύ απλά, το μοντέλο καθαριότητας του Δήμου, των τελευταίων ετών, ξεπεράστηκε και χρεοκόπησε. Είναι ανίκανο να κρατήσει και να διατηρήσει την Κέρκυρα καθαρή, αφού η Υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη, ο εξοπλισμός σε εγκατάλειψη ή ασυντήρητος και το προσωπικό στην τύχη του χωρίς οργανωση και στόχους.
Η δική μας πρόταση είναι ένα νέο και σύγχρονο μοντέλο σχεδιασμού και λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου που θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
-Άμεση λειτουργία σταθμών μεταφόρτωσης και πράσινων σημείων, επανασχεδιασμός των δρομολογίων των απορριμματοφόρων.
-Αγορά κάδων νέας τεχνολογίας, σωστή χωρόθετηση και υπογειοποίηση όπου ειναι δυνατό.
-Έμφαση στην οδοσάρωση, με τον θεσμό του ‘’οδοκαθαριστή της γειτονιάς ‘’ που θα τον γνωρίζουν οι κάτοικοι και θα έχουν άμεση επαφή μαζί του και καθαρισμοί πεζοδρόμων και κοινόχρηστων χώρων με μικρά ευέλικτα μέσα.
-Νέο πλαίσιο λειτουργίας της ανακύκλωσης με προγράμματα του Δήμου για τα σχολεία,τις επιχειρήσεις αλλά και για την οικιακή ανακύκλωση.
Δεν είμαι εδώ για να μιλάω για το παρελθόν. Είμαι εδώ για να αναλαμβάνω δεσμεύσεις για το μέλλον.
Γιατί η δική μας παράταξη έχει όρεξη για δουλειά και προτάσεις για το αύριο ενώ άλλοι έχουν μόνο παρελθόν.’’

Μοιράσου το άρθρο: