Στην Κέρκυρα πραγματοποιείται Πέμπτη και Παρασκευή η  39η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Νήσων των παράκτιων περιοχών της Ε.Ε CPMR. 

Κατά την πρώτη ημέρα, στην ενότητα «μεταφορές και προσβασιμότητα», κεντρικός ομιλιτής θα είναι ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Αν. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενώ θα παραβρεθούν εκπρόσωποι νησιωτικών περιοχών από 10 χώρες της Ε.Ε.
Τη σημασία της διοργάνωσης της διημερίδας στην Κέρκυρα ως αναγνώριση της αναβάθμισης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Ευρώπη, επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φοντάνας. Ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε ότι τα θέματα νησιωτικότητας και τα ειδικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η πολιτική συνοχή, αναμένεται να κυριαρχήσουν κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στην Κέρκυρα.
Ο κ. Γιάννης Φοντάνας σημείωσε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει κάνει μια σχεδιασμένη προσπάθεια να θέσει σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο σειρά ζητημάτων που αφορούν εκτός από τα οικονομικά και τα πολιτικά ζητήματα. Επιστέγασμα των προσπαθειών αυτών, κατέληξε, είναι τόσο η διοργάνωση της Γ.Σ. στην Κέρκυρα όσο και η πρόθεση των ελληνικών περιφερειών να εκλέξουν την ΠΙΝ στην Πολιτική Γραμματεία των Νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης.

Μοιράσου το άρθρο: