Διαψεύδει η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ την Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών σχετικά με τον αξονικό τομογράφο και τον μαστογράφο του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα αναφέρει, για τον αξονικό, ότι γίνονται παράλληλα δύο διαδικασίες ώστε να γίνει σύντομα η προμήθεια. Σε ότι αφορά τον ψηφιακό μαστογράφο ανακοινώνουν ότι αυτός λειτουργεί πλέον σε σχεδόν καθημερινή βάση (3-4 φορές εβδομαδιαία) με προγραμματισμένα ραντεβού.
Από την πλευρά της η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών είχε διατυπώσει τις αμφιβολίες της αν θα γίνει τελικά η προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου αφού υπάρχει ανακοίνωση του Υπουργείου για προμήθεια αξονικού 16 τομών και παράλληλα από το ίδιο το νοσοκομείο άλλου αξονικού 64 τομών μέσω ΕΣΠΑ.
Η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώνει τους Κερκυραίους ότι τα έτη 2016 και 2017 η παρούσα διοίκηση του Νοσοκομείου ολοκλήρωσε βαλτωμένες από το 2012 προμήθειες του ΕΣΠΑ και επίσης ότι το Νοσοκομείο της Κέρκυρας βρίσκεται στις λίστες προμηθειών του Υπουργείου Υγείας για αξονικό 16 τομών, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζει και τις τεχνικές διαβουλεύσεις που απαιτούνται για αγορά αξονικού 64 τομών μέσω ΕΣΠΑ, παρότι αυτές είναι χρονοβόρες.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει:
1) Το έργο αγοράς από το ΕΣΠΑ του 2012 για αξονικό 64 τομών διακόπηκε το 2015 από την τότε απερχόμενη διοίκηση του Νοσοκομείου. Η όλη διαδικασία προμήθειας ξεκίνησε από την αρχή με γεφύρωσή του στο νέο ΕΣΠΑ στα τέλη του 2016, ώστε να μη χαθεί το κονδύλι. Άρα, τα χρόνια δεν είναι 7, αλλά μόλις 1,5.
2) Τις ευθύνες τής διακοπής τής προμήθειας που ξεκίνησε το 2012, ο κ. Μπούκας ας βρει το πολιτικό θάρρος να τις αποδώσει στην απερχόμενη το 2015 διοίκηση, η οποία σταμάτησε τη διαδικασία προμήθειας στηριζόμενη σε μια προσωρινή δικαστική απόφαση. Αλήθεια, οι τότε διοικούντες δεν “τρόμαζαν” και δεν “ξυπνούσαν” από τις “φωνές” του;
3) Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας βρίσκεται στις λίστες προμηθειών του Υπουργείου Υγείας για αξονικό 16 τομών, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζει και τις τεχνικές διαβουλεύσεις που απαιτούνται για αγορά αξονικού 64 τομών μέσω ΕΣΠΑ, παρότι αυτές είναι χρονοβόρες.
Η ταυτόχρονη διαδικασία συμβαίνει καθώς, σε αντίθεση με το παρελθόν, πρώτη προτεραιότητα είναι η με οποιανδήποτε διαδικασία ταχύτερη εγκατάσταση νέου αξονικού στο Νοσοκομείο.
Ο αξονικός κατηγορίας Β τον ενημερώνουμε, παρεμπίπτοντος, ότι είναι ο συνήθης τύπος αξονικού για νοσοκομειακή χρήση.
4) Για τον “πονεμένο” -κατά τον συνδικαλιστή- μαστογράφο, περιμένουμε αντίστοιχα να μας γνωστοποιήσει την κριτική, τις “φωνές” και τον “τρόμο” που άσκησε ως συνδικαλιστής και πολιτικός ώστε να “ξυπνήσει” τις προηγούμενες διοικήσεις παλαιότερα, όταν επί χρόνια, ενώ υπήρχε αναλογικός μαστογράφος, αυτός δε λειτουργούσε καθόλου ή λειτουργούσε μία φορά την εβδομάδα προ 6ετίας• όταν επί 4ετίας η προμήθεια νέου ψηφιακού μέσω ΕΣΠΑ είχε βαλτώσει.
5) Τέλος, ενημερώνουμε ότι, σε αντίθεση με το παρελθόν, ο ψηφιακός μαστογράφος λειτουργεί πλέον σε σχεδόν καθημερινή βάση (3-4 φορές εβδομαδιαία) με προγραμματισμένα ραντεβού.

Μοιράσου το άρθρο: