Κέρκυρα: Πολιτισμός – τουρισμός στην “πρώτη γραμμή”

Array

Αναβαθμισμένη χαρακτήρισε τη θέση της χώρας μας σε πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο, η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, σε δηλώσεις της στο περιθώριο του 1ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας.
Όπως είπε, τα Υπουργεία Πολιτισμού των δύο χωρών υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας ενώ σε επίπεδο τουρισμού μεταφέρθηκαν στην Ιταλική πλευρά οι ευχαριστίες της χώρας μας για τη στήριξη που λάβαμε προκειμένου να συμμετάσχουμε για πρώτη φορά στο Εκτελεστικό Συμβούλιο Τουρισμού του ΟΗΕ, προσπάθεια η οποία καρποφόρησε. Επιπλέον, στις 2-3 Οκτωβρίου, η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού θα προεδρεύσει στην επετειακή 100η Σύνοδο της Τουριστικής Επιτροπής του ΟΑΣΑ.

Η κυρία Κουντουρά τόνισε ότι η Ελλάδα ισχυροποιείται παγκοσμίως και αυτό φαίνεται όχι μόνο με τη συμμετοχή της στα διεθνή τουριστικά φόρα αλλά και στους δείκτες εισόδου επισκεπτών οι οποίοι για τρίτη συνεχή χρονιά πιάνουν επίπεδα ρεκόρ. Αυτό όπως είπε οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στους άξονες στρατηγικής ανάπτυξης που ακολουθεί το Υπουργείο Τουρισμού και αφορούν την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, την ανάπτυξη νέων αγορών και την προσέλκυση νέων επενδυτικών αποστολών από το εξωτερικό.

Είναι χαρακτηριστικό, συνέχισε, ότι το 50% των χρηματοδοτήσεων του αναπτυξιακού νόμου αφορούν τουριστικές επενδύσεις. Το 2016 κατατέθηκαν στο υπουργείο 162 προτάσεις για 4στερα και 5στερα ξενοδοχεία ενώ για τους πρώτους μήνες του 2017, οι προτάσεις αυτές έχουν ανέλθει ήδη στις 125.
Θεαματικά χαρακτήρισε τέλος και τα μηνύματα των προκρατήσεων για το 2018 στις οποίες η Κέρκυρα πρωταγωνιστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος