Κομοτηνή: Δύσκολες ώρες για τα λαϊκά ψητοπωλεία

Τις επιπτώσεις της κρίσης βιώνουν και τα μικρά, παραδοσιακά ταχυφαγεία της Κομοτηνής. Χώροι που αποτελούν λαϊκοί τόποι, γευστικοί χώροι κατεξοχήν για τους εργάτες, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους αγρότες της περιοχής που όταν το πρόγραμμα τους τους οδηγούσε στην πόλη συνήθιζαν να απολαμβάνουν ένα σάντουιτς στα βιαστικά. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό, ακόμη κι αυτό φαντάζει πολύτιμος μεζές.

«Η κατανάλωση σημείωσε πτώση 80%» δηλώνει ο κ. Γιάννης που διατηρεί δικό του παραδοσιακό ταχυφαγείο στην Κομοτηνή τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες και σημειώνει « δεν είναι λίγοι εκείνοι που έκοψαν το σάντουιτς επειδή δεν έχουν χρήματα και άλλοι που προτιμούν να αγοράσουν μισό κιλό κιμά για το σπίτι τους θεωρώντας την αγορά ενός μπιφτεκιού πολυτέλεια για τους ίδιους.»

Ωστόσο, οι παραδοσιακοί ιδιοκτήτες των λαϊκών ψητοπωλείων δεν το βάζουν κάτω, ποντάρουν στο καλό κρέας, στο ψήσιμο με υπομονή, στην άμεση εξυπηρέτηση των βασανισμένων από την κρίση πελατών τους και συνεχίζουν ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες.
Φώτο:Ο κ. Γιάννης στο λαϊκό ψητοπωλείο. Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος