«Όποτε φεύγω από τη Θράκη, την αγαπώ περισσότερο» δηλώνει ο Γιάννης Βουλτσίδης, ο γνωστός, αγαπημένος σε όλους, Θρακιώτης καραγκιοζοπαίχτης και προσθέτει «όταν γυρίζω αρχίζουν τα προβλήματα».

Άρτια αφιχθέντες, ο ίδιος και η συνεργάτης του Γεωργία Γιαννοπούλου, από περιοδείες σε όλη τη χώρα σημειώνει πως ο ίδιος και οι φιγούρες σκιών που τον συντροφεύουν είναι ένα πολύ καλό «διαβατήριο» για τη Θράκη. Έχοντας την πίκρα του ανθρώπου που διαπιστώνει για μια ακόμη φορά να επιβεβαιώνεται το «ουδείς προφήτης στον τόπο του» σπεύδει να αποκαλύψει ότι ήδη η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Λάρισας του έχει προτείνει να αναλάβει επί διμήνου την μύηση των μαθητών των μουσικών Γυμνασίων στην μουσική του θεάτρου, αλλά και στην τέχνη του Θεάτρου Σκιών.

Παράλληλα, σημειώνει πως συνεχίζει την πολυσχιδή δραστηριότητά του μελετώντας το έργο του Παπαδιαμάντη. Σε συνεργασία μάλιστα με τον μελετητή Νίκο Τριανταφυλλόπουλο ετοιμάζουν μια έκδοση η οποία θα αναφέρεται και στην σχέση του Καραγκιόζη με τον Παπαδιαμάντη. Όσον αφορά στις εκδηλώσεις του «Μικρού Διακόσμου», ενός πολυχώρου που έχει δημιουργήσει, και φέτος οι χειμωνιάτικες νύχτες θα κυλήσουν με θρακιώτικα «μασάλια». Ντόπιοι γνώστες της παράδοσης θα προσφέρουν τις δικές τους διηγήσεις…
Φώτο:Ο Γιάννης Βουλτσίδης και η Γιωργία Γιαννοπούλου.Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: