Ο Στάθης Γκεβρέκης , ζωγράφος στην Κομοτηνή έχει γεμίσει τους τοίχους της πόλης με τις δικές του τοιχογραφίες που ξαφνιάζουν ευχάριστα ντόπιους κι επισκέπτες δημιουργώντας έναν άλλον «κόσμο» εντός της πόλης. «Ήταν κάτι που μου άρεσε από μικρός» δηλώνει και σημειώνει ότι το να ζωγραφίζει έξω στους δρόμους ήταν κάτι που του άρεσε από παιδί. «Δίνεις το στίγμα σου, το παρόν, μιλάς, περνάς τα μηνύματά σου» δηλώνει ο ακούραστος δημιουργός που έχει να παρουσιάσει δεκάδες δικές του τοιχογραφίες στην Κομοτηνή.

«Σκοπός μου είναι να συλλέγω πληροφορίες από όλα όσα ζω, ακούω, βλέπω γύρω μου και να περνώ τα δικά μου μηνύματα. Κάποιοι θα τα καταλάβουν, κάποιοι δεν θα τα καταλάβουν. Εγώ προσπαθώ να δείξω με τη δουλειά μου ότι ζούμε σε μια κατάσταση που θυμίζει κομφούζιο και η αγάπη είναι αυτό που λείπει» δηλώνει προσθέτοντας ότι με τα έργα του περνάει μηνύματα συμφιλίωσης, «δείχνω τον τρόπο να περάσουμε από την μαυρίλα της εποχής, στο φως. Ίσως λίγοι να το καταλάβουν αυτό, οι περισσότεροι βλέπουν ωραίες εικόνες.»
Με σπρέι και μαρκαδόρους δημιουργεί στην Κομοτηνή, ένα άλλο παράλληλο σύμπαν ο νεαρός καλλιτέχνης.

«Δεν μ’ απασχολούν οι αντιδράσεις του κόσμου στα έργα μου, αλλά να βγάζω αυτό που έχω μέσα μου και να φεύγω.»Όσον αφορά στα μελλοντικά του σχέδια; Πολύ απλά, όπως δηλώνει, «να κάνω συνέχεια πράγματα, όσο με παίρνει, όσο με πάει» δηλώνει σπεύδοντας να στείλει το μήνυμά του: «Να το πω απλά: Δεν γουστάρω να βλέπω «μπάζα» γι’ αυτό προσπαθώ με το street art να δείξω ότι δεν μ’ αρέσει καθόλου αυτό που βλέπω στην πόλη. Δεν μ’ αρέσει που είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε ανάμεσα σε «σύμπλεγμα» από τσιμέντα.»
Φώτο: Στάθης Γκεβρέκης Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: