Η Κομοτηνή γίνεται στάση των γεύσεων. Οι παρέες γύρω από ένα τραπέζι σχηματίζονται από πολύ νωρίς μέχρι τις τέσσερις τα ξημερώματα. Παλιοί, έμπειροι, αλλά και νέοι, ορεξάτοι Σέφ βάζουν τα δυνατά τους και αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τα γευστικά τοπικά προϊόντα της περιοχής χρησιμοποιώντας τα ως πρώτη ύλη.

Σαγανάκι, λουκάνικα, παραδοσιακά ζυμαρικά, παστουρμά έλκουν επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. «Μεγάλη διαφήμιση γίνεται μέσω των Social Media» δηλώνει ο Γιάννης Μπαχτσεβάνης , υπάλληλος σε κατάστημα τροφίμων στο Ιστορικό Κέντρο της Κομοτηνής και σημειώνει ότι χάρη αυτής της προβολής οι επισκέπτες ξέρουν περισσότερα από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαχτσεβάνη η Κομοτηνή έχει τη δυνατότητα να στηριχθεί στις γεύσεις της και στα παραδοσιακά της πιάτα και να γίνει γαστρονομικός, τουριστικός προορισμός. «Πρέπει να αναδείξουμε σημεία που δεν έχουμε αναδείξει, το Φανάρι, τη Μαρώνεια, τη Νυμφαία, την ίδια την Κομοτηνή, που αφήνει τις ομορφιές της κρυμμένες» δηλώνει καλώντας επαγγελματίες, εμπορικούς συλλόγους κι επιμελητήρια να βάλουν κι εκείνοι το λιθαράκι που τους αναλογεί και να πάρουν πρωτοβουλίες.

Όσον αφορά στις εντυπώσεις και στα σχόλια των επισκεπτών, αυτό που τους εντυπωσιάζει, όπως δηλώνουν, είναι το χρώμα, η μυρωδιά, οι γεύσεις, αλλά και η φιλοξενία των ίδιων των κατοίκων.
Φώτο:Γιάννης Μπαχτσεβάνης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: