Καταγραφή των σημείων πρόσβασης για ΑΜΕΑ στην Κομοτηνή θα γίνει μέχρι αύριο από την ομάδα πρόσβασης , στο πλαίσιο του προγράμματος «προσβάσιμοι δρόμοι».

Στη συνέχεια τα στοιχεία θα ανέβουν στην διαδικτυακή εφαρμογή της ομάδας, ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση των πολιτών για την ευαισθητοποίησή τους για το θέμα. Για το λόγο αυτό βρίσκονται στην Κομοτηνή μέλη της ομάδας πρόσβασης με επικεφαλής την Ευτυχία Δασκαλοπούλου.
Η κ. Δασκαλοπούλου αναφερόμενη στο πρόγραμμα, τόνισε πως η Κομοτηνή είναι μια από τις έξι πόλεις έως τώρα που θα γίνει η καταγραφή- χαρτογράφηση των σημείων και οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές, όσον αφορά τις υποδομές της πόλης. Το πρόβλημα όμως είναι με τα καταστήματα, όπου εκεί πρέπει να γίνουν ακόμα αρκετές παρεμβάσεις. Τέλος για την παιδεία των πολιτών, ανέφερε πως αυτή δε γράφεται σε κανένα βιβλίο, παρά μόνο αποκτάται από την σωστή ενημέρωση των ανθρώπων.
Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος σήμερα στις 10 το πρωΐ η ομάδα πρόσβασης μαζί με μέλη του συλλόγου Περπατώ, θα επισκεφθούν το Δημαρχείο Κομοτηνής και στις 11 θα υπάρξει δράση δημοσιότητας στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Τέλος αύριο στις 6 απόγευμα, θα γίνει η παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στη Σχολή Κοινωνικής Διοίκησης, στα προκάτ.

Μοιράσου το άρθρο: