Πενία τέχνες κατεργάζεται και στην Κομοτηνή ένα μετά το άλλο «ξεφυτρώνουν» τα καταστήματα κομμωτικής. Δεκάδες νέοι κομμωτές και κουρείς βλέπουν στην χτένα και στο ψαλίδι μια επαγγελματική διέξοδο μακριά από τον εφιάλτη της ανεργίας. Έτσι, μικροί, άδειοι χώροι τάχιστα προσαρμόζονται στις ανάγκες ενός κουρείου ή ενός κομμωτηρίου και νέοι επαγγελματίες βρίσκουν στέγη μένοντας στην Κομοτηνή.

«Είμαι τρία χρόνια κουρέας, πιο πριν δούλευα σε ένα ταχυφαγείο, αλλά η δουλειά δεν πήγαινε καλά, τώρα έχω τον δικό μου επαγγελματικό χώρο και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό» δηλώνει στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο νεαρός Μουσταφά. Ο Κομοτηναίος κουρέας παρακολούθησε ένα τμήμα εκμάθησης της κομμωτικής τέχνης σε δημόσιο ΙΕΚ κι αμέσως μετά αξιοποιώντας ένα μικρό κεφάλαιο κατάφερε να ενοικιάσει και να οργανώσει σωστά το μικρό του χώρο.

«Με ένα πολύ μικρό κεφάλαιο ο καθένας μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί όρεξη για δουλειά να έχει και αγάπη γι’ αυτό που κάνει» υποστηρίζει σημειώνοντας πως είναι προτιμότερο να αγωνίζεται κανείς στον τόπο του για να καλύτερο αύριο από το να παίρνει το δρόμο της μετανάστευσης γιατί, όπως λέει, «όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζουμε, αν παλέψουμε όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».
Φώτο: Ο νεαρός Μουσταφά με το ψαλίδι και την χτένα στα χέρια. Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: