Παραστάσεις επί γερμανικού εδάφους έδωσε ο γνωστός Θρακιώτης καραγκιοζοπαίχτης Γιάννης Βουλτσίδης , ανεβάζοντας τις αγαπημένες φιγούρες του θεάτρου Σκιών σε σκηνές του Ανοβέρου, της Κολωνίας και της Φρανκφούρτης κ.α. «Κάναμε επιθετική πολιτιστική πολιτική» δηλώνει ο κος Βουλτσίδης σημειώνοντας ότι η ανταπόκριση του γερμανικού κοινού ήταν εντυπωσιακή. «Οι Γερμανοί έχουν μεγάλη αγάπη για την μουσική, το βυζαντινό ήχο και τον ήχο από το τρίχορδο μπουζούκι» δηλώνει και αποκαλύπτει ότι λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα υπάρξει νέα παρουσία στη Γερμανία πάλι με μουσική, θέατρο και θέατρο Σκιών.

Το επόμενο βήμα του κ. Βουλτσίδη είναι η κυκλοφορία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς, ένας δίσκος με μελοποιημένη ποίηση του Ανακρέοντα, σε στίχους μετεφρασμένους του Χριστιανόπουλου και επιμέλεια Γιώργου Χρονά.

Τις πόρτες του άνοιξε και ο «Μικρός Διάκοσμος», ο καλλιτεχνικός χώρος του Γιάννη Βουλτσίδη, στην παραλία Ιμέρου δεχόμενος τις επισκέψεις σχολείων από τη γύρω περιοχή για ένα «ταξίδι» γνωριμίας με τον κόσμο του Καραγκιόζη. «Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν τα μειονοτικά σχολεία κι αυτό είναι καλό, γιατί αν δεν υπάρχει «έρωτας» ανάμεσα στα σύνοικα στοιχεία της Θράκης θα υπάρχει μίσος.» καταλήγει ο αγαπημένος Καραγκιοζοπαίκτης.
Φώτο:Γιάννης Βουλτσίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: