Κομοτηνή: Σεφ στα θρανία

Τελείωσε Διοίκηση Επιχειρήσεων και παρακολουθεί ήδη το Τμήμα Μαγειρικής του ΙΕΚ Κομοτηνής θέλοντας να αποφοιτήσει ως Σέφ. Η Όλγα νιώθει ήδη Σεφ κάθε φορά που φορά της στολή της και παρακολουθεί το μάθημα μαζί με τους συναδέλφους της. Για τις ανάγκες της κατάρτισης χρησιμοποιούν το μαγειρείο του Νοσοκομείου Κομοτηνής. «Δεν μας πετυχαίνουν όλα γιατί είμαστε πρωτάρηδες» δηλώνει χαριτολογώντας, έχοντας, όπως λέει, κι εκείνη και οι συμμαθητές της ιδιαίτερη επιτυχία στην παρασκευή της καραμέλας. «Φτιάχνουμε ριζότο, πάστες, γλυκά, όλες τις σάλτσες» δηλώνει με καμάρι.

Είκοσι πέντε Σεφ στα θρανία της κατάρτισης τώρα και στα «δανεικά» μαγειρεία. Αύριο; ρωτάμε την Όλγα «όλοι μας σκεφτόμαστε να εργαστούμε στα ξενοδοχεία της περιοχής » απαντά εκείνη και προσθέτει πως αν δεν τα καταφέρουν τότε θα φτιάξουν σίγουρα κάτι δικό τους, όπως ουζερί ή μεζεδοπωλείο. «Όλοι σκεφτόμαστε μικρά παρασκευάσματα, εύκολα για αρχή και με σίγουρο, μικρό κέρδος».

Στο πλευρό της κας Τσάνη, που είναι η δασκάλα Σεφ, αλλά και ζαχαροπλαστών και οικονομολόγων προσπαθούν να ενισχύσουν τη φαρέτρα τους με όσο το δυνατόν περισσότερα προσόντα. «Είναι δύσκολη η εποχή μας γιατί κανείς δεν θέλει να προσπαθήσει όσο πρέπει, όλοι επηρεασμένοι από όσα βλέπουν στην τηλεόραση, νομίζουν πως μια μικρή προσπάθεια αρκεί. Δεν είναι έτσι , καθώς για έναν Σεφ πάνω από δώδεκα ώρες δουλειάς στην κουζίνα θεωρείται δουλειά .»
Φώτο: Γλυκές δημιουργίες Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος