Κομοτηνή: Σκόρδα να έχει

Ο Νεόφυτος Αγγελίδης από την Κοζάνη συνεχίζει μια μακρά οικογενειακή παράδοση στην καλλιέργεια του σκόρδου. Παρά το νεαρό της ηλικίας του τα τελευταία πέντε χρόνια συνεχίζει να κρατά ζωντανά τα μυστικά του παππού του στην καλλιέργεια του σκόρδου, αλλά και να κάνει τα δικά του βήματα.

«Έχω ξεκινήσει την μεταποίηση του σκόρδου. Μεταποιώ τα προϊόντα που παράγουμε σε πάστες σκόρδου, σε αποφλοιωμένα σκόρδα, στο ποντιακό τουρσί σκόρδου και σε διάφορα σκευάσματα και υποπροϊόντα του σκόρδου.» δηλώνει εξηγώντας ότι η ιδέα προέκυψε όταν παρουσιάστηκε η ανάγκη να «ανοιχθούν» επιχειρησιακά σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον Κόσμο, «έπρεπε να βρούμε προϊόντα τα οποία έχουν διάρκεια.»

Όσον αφορά στα μηνύματα των πελατών του, ο Νεόφυτος Αγγελίδης είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος «η νοικοκυρά κοιτάει την ευκολία της κι εμείς της την προσφέρουμε με έτοιμα σκόρδα για να χρησιμοποιεί καθημερινά. Άλλωστε το σκόρδο είναι και φάρμακο, το πιο δυνατό φάρμακο που προσφέρει η Φύση. Μην ξεχνάτε ότι βοηθάει την καρδιά» δηλώνει ο νεαρός παραγωγός-παρασκευαστής που έχει ξεκινήσει κάποιες εξαγωγές στις Σκανδιναβικές χώρες.

Σύμφωνα με τον εμπνευσμένο Κοζανίτη «σίγουρα η μεταποίηση είναι το κλειδί της επιτυχίας διότι η συμβατική καλλιέργεια , έτσι, όπως έχουν κάνει τον αγροτικό κλάδο δεν έχει μέλλον, πρέπει ο κάθε νέος αγρότης να βρει ένα καινοτόμο κλειδί για να συνεχίσει την καλλιέργεια» δηλώνει και δείχνει τον δρόμο.
Φώτο:Νεόφυτος Αγγελίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος