Κομοτηνή: 01-7-2019 Ειδήσεις

Πολιτική
Κορυφώνεται η προεκλογική κίνηση
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΚορυφώνεται η προεκλογική κίνηση κομμάτων και υποψήφιων εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου. Την Ροδόπη επισκέφτηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής καλεσμένος του πρώην υπουργού και εκ νέου υποψηφίου βουλευτή Ε. Στυλιανίδη. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε επαφές με μέλη και φίλους της ΝΔ στην Κομοτηνή και σε οικισμούς της περιοχής.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη
Κομοτηνή: 01-7-2019 Ειδήσεις«Να κάνουμε τη Θράκη πρωτοπόρο στην ανάπτυξη της Ελλάδος με αρωγό τους δήμους και την περιφέρεια» υποσχέθηκε από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, τόνισε: «Θα είμαστε αρωγοί στην περιφέρεια και σε τέσσερα χρόνια από τώρα που θα κάνουμε όλοι μαζί τον απολογισμό η Θράκη θα είναι διαφορετική, θα είναι πολύ καλύτερη από ότι είναι σήμερα.» Ενώ επανέλαβε την αντίθεση του στην ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής.
Δ.Χαρίτου: Δηλώνω έτοιμος να αναλάβω ευθύνες
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΜήνυμα αισιοδοξίας κι ελπίδας για νικηφόρο αποτέλεσμα στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου από τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, τον κ. Δημήτρη Χαρίτου. «Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία ότι οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες αφυπνίζονται και συσπειρώνονται για να φράξουν τον δρόμο στην παλινόρθωση της Δεξιάς»ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB ο κος Χαρίτου. Παράλληλα, το έμπειρο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «Σε αυτούς οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ», που σε δύσκολες συνθήκες σήκωσαν το βάρος της αλλαγής και της προόδου στον τόπο μας.» Απευθύνοντας μήνυμα προς τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες της περιοχής τόνισε: «Δηλώνω έτοιμος να αναλάβω ευθύνες, εφόσον η κοινωνία μού αναθέσει έναν τόσο σημαντικό ρόλο.»

“Να ανακόψουν το δρόμο στην παλινόρθωση της Δεξιάς”, κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες ο Δημήτρης Χαρίτου
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΣυνεχίζει τις επισκέψεις σε οικισμούς της περιοχής ο Υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, κατά τις επαφές που είχε το τελευταίο διήμερο με κατοίκους των οικισμών Αίγειρος, Μεσσούνη, Νέα Καλλίστη και Φανάρι. Ο κ. Χαρίτου συνάντησε δεκάδες πολίτες, επαγγελματίες και αγρότες, και συζήτησε μαζί τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ενώ άκουσε με προσοχή τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους. Συνομιλώντας με ανθρώπους ο Υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης αναγνώρισε με ειλικρίνεια τα λάθη και τις αδυναμίες της σημερινής κυβέρνησης, αλλά περιέγραψε και το μεγάλο δίλημμα των επικείμενων εκλογών. Απευθυνόμενος, ειδικότερα, στους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, αυτούς που σε δύσκολες συνθήκες άνοιξαν το δρόμο της αλλαγής και της προόδου, τους κάλεσε να μην επιτρέψουν την παλινόρθωση της Δεξιάς και το πισωγύρισμα στο καθεστώς της διαπλοκής και του ρεβανσισμού. Τέλος, από τις συζητήσεις για τις πολιτικές διεργασίες που εξελίσσονται σε τοπικό επίπεδο και για τις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί ανάμεσα στα κόμματα, έγινε ξεκάθαρο πως η υποψηφιότητα του κ. Χαρίτου έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική και ότι συγκεντρώνει τις πλέον ισχυρές πιθανότητες για να εκπροσωπήσει την τοπική κοινωνία.
Κεντρική πολιτική ομιλία του Ε. Στυλιανίδη
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΚεντρική πολιτική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο πρώην υπουργός και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με την ΝΔ κος Ευριπίδης Στυλιανίδης αύριο Τρίτη 2 Ιουλίου στις εννέα το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.
Στήριξη της καπνοκαλλιέργειας
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΤην ανάγκη περαιτέρω στήριξης της καπνοκαλλιέργειας στην περιοχή της Ροδόπης τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Δημήτρης Χαρίτου συνεχίζοντας τις επαφές τους με τους καπνοκαλλιεργητές της περιοχής. Αναφερόμενος δε στο Φράγμα του Ιασίου σημείωσε πως πρόκειται για «Βασικό έργο υποδομής του αγροτικού τομέα που θα δώσει ανάσα στους παραγωγούς, συμβάλλοντας στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής.»
Επισκέψεις στα χωριά του ορεινού όγκου
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΤα χωριά του ορεινού όγκου Άνω Βρυσίνη, Μυρτίσκη, Οργάνη επισκέφτηκε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Ροδόπης η κα Βούλα Ελευθεριάδου. «Η απόκτηση των τίτλων ιδιοκτησίας των χωραφιών τους θα είναι βασικό μέλημά μου την επόμενη μέρα» υποσχέθηκε σημειώνοντας πως «Η άρση της απομόνωσης θα είναι το μεγάλο στοίχημα.»Χθες βράδυ η κα Ελευθερίάδου πραγματοποίησε κεντρική πολιτική ομιλία στην κατάμεστη αίθουσα στην Επαύλη  Σαπών, όπου και ανέπτυξε το πρόγραμμά της για την επόμενη μέρα.
Περιοδεία του Κώστα Ιατρίδη
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΟ υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Ροδόπης Πτέραρχος Κώστας Ιατρίδης περιόδευσε στον Ίασμο επισκεπτόμενος τα καταστήματα, τα καφενεία και τη λαϊκή αγορά του Ιάσμου άκουσε τους πολίτες για τα σοβαρά παράπονα όσον αφορά την καθημερινότητά τους. Ακολούθως, ο κ. Ιατρίδης, επισκέφθηκε το Μουφτή Κομοτηνής κ. Τζιχάτ Χαλήλ. Στη συνέχεια, ο Πτέραρχος Ιατρίδης επισκέφθηκε για μία ακόμη φορά τη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και συγκεκριμένα το εργοστάσιο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης που παρασκευάζει τη μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ. Επισκέφθηκε επίσης το Ν. Σιδηροχώρι και συμμετείχε το βράδυ στο παραδοσιακό υπαίθριο γλέντι του Αθλητικού Ομίλου Αρσακείου, στο σχολείο του Αρσακείου.
Τουρισμός
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ τα προσωρινά αποτελέσματα για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2019.
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΣε αναμονή για τα αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού 2019 από τον ΟΑΕΔ βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες. Τα προσωρινά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν και να  αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

ΟΑΕΔ
Δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ αναμένονται να ξεκινήσουν τις επόμενο διάστημα που αφορούν συνολικά 11.580 ανέργους
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΔύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ αναμένονται να ξεκινήσουν τις επόμενο διάστημα που αφορούν συνολικά 11.580 ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού. Ειδικότερα:Τη επόμενη Δευτέρα 1 Ιουλίου ή την Τρίτη 2 Ιουλίου αναμένεται να βγει στον «αέρα» το νέο πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης για 10.000 ανέργους, ηλικίας 18-66 ετών μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος οι άνεργοι θα επιδοτούνται με ποσά τα οποία θα φτάνουν έως και 12.000 ευρώ προκειμένου να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 25 έως 29 ετών
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΤο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τα προγραμματα: «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ- Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας» και «Προώθηση στην Απασχόληση πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, ηλικίας 30 έως 45 ετών, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ – Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας». Αντικείμενο των δύο δράσεων αποτελεί: α) η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, β) η παροχή συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, η οποία θα αποτελείται από θεωρητική κατάρτιση (400 ώρες) και πρακτική άσκηση (200 ώρες) σε επιχειρήσεις, γ) η πιστοποίηση στον κλάδο των ΤΠΕ- Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας, και απευθύνεται σε συνολικά 5.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης (εκτός Πληροφορικής). Η κατάρτιση θα γίνει στις εξής ειδικότητες: τεχνικός εφαρμογών λογισμικού, ειδικός σχεδιασμού ιστοσελίδων και εφαρμογών, προγραμματιστής βάσεων δεδομένων. Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων ανέρχεται συνολικά στα 2.800 ευρώ (2.000€ για τη θεωρητική κατάρτιση και 800€ για την πρακτική άσκηση). Η υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των ωφελουμένων αρχίζει από σήμερα, 28/06/2019 και ώρα 14:00, και λήγει την 23/08/2019 και ώρα 23:59 στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr.

¨Έφυγε¨ από την ζωή ο πατέρας Αρίσταρχος
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΣτον πατέρα Αρίσταρχο Τσαλπαρά, ο οποίος διακόνησε επί 32 χρόνια στην τοπική Εκκλησία, είπαν χθες το τελευταίο “αντίο” κληρικοί, πιστοί και πρώην συνεργάτες από τον Νομό Ροδόπης. Τον απουσιάζοντα στην Αὐστραλίᾳ Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα εκπροσώπησε στην εξώδιο ακολουθία όμιλος Κληρικών και δεκάδες πιστοί.
Πολιτισμός
Προβολή ταινιών μικρού μήκους
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΠανόραμα Ιρανικών μικρού μήκους ταινιών από την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21.00- 23.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης στην αυλή με τα χαμάμ. Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ παρουσιάζει ένα διήμερο αφιέρωμα που θα περιλαμβάνει τις δεκαοκτώ βραβευμένες ιρανικές ταινίες μικρού μήκους του Φεστιβάλ, οι οποίες προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Υποτιτλισμός των ταινιών στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Έκθεση ζωγραφικής
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΗ έκθεση του Ξανθιώτη ζωγράφου/ποιητή Γιώργου Καδήρογλου με τίτλο, «Η άνιστι χροιά της Άνοιξης» που πραγματοποιείται στους χώρους του A for Art | Design Hotel στον Λιμένα Θάσου, παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 7 Ιουλίου κατόπιν απαίτησης του εικαστικού κοινού.
Ετήσια Μουσικοχορευτική Εκδήλωση
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΟ Σύλλογος Ποντίων Σαπών “Τα Κασσιτερά”, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, διοργανώνει την ετήσια Μουσικοχορευτική Εκδήλωση την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 στις 21:00 στο Υπαίθριο Θέατρο Σαπών. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι συντελεστές της παράστασης, θα κάνουν μια μικρή αναπαράσταση του γάμου της Λίτσασας της Νικόπολης, όπως αυτή καταγράφηκε, κατόπιν έρευνας του Συλλόγου σε συγχωριανούς. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι χορευτικές μας ομάδες θα παρουσιάσουν ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς, αποχαιρετώντας την χορευτική σεζόν 2018-2019, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τον χορό τον Σεπτέμβριο.
11ο Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής

Κομοτηνή: 01-7-2019 Ειδήσεις«Η Ξάνθη αφουγκράζεται ήχους της ανατολής» είναι ο τίτλος του 11ου Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής που διοργανώνει η ΦΕΞ. Εξαιρετικές μουσικές σε πανέμορφους χώρους. Συναυλίες, εργαστήρια, αφηγήσεις και αφιερώματα. Το φεστιβάλ ανατολικής μουσικής οργανώνει το πρόγραμμα του, με πλήθος εκδηλώσεων κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ραδιοφωνικά αφιερώματα, διαλέξεις, παραστάσεις και σεμινάρια τα οποία αναδεικνύουν την μακραίωνη συγγένεια των μουσικών παραδόσεων του τόπου μας με τις μουσικές παραδόσεις της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου. Εξαιρετικοί δημιουργοί και δεξιοτέχνες της Ανατολικής Μουσικής.
Υγεία
Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΤα μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα είναι τα εξής: 1. Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών. Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής ( χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ. λ. π.). 2. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο. 3. Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως: Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών. Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών. Ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών. Συχνά χλιαρά ντουζ. Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα ( μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κ. λ. π. Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι: Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π. Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας. Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Αστυνομικό δελτίο
Θανατηφόρο τροχαίο στην Ξάνθη
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΘανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στo 3o χλμ της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Κομοτηνής, Ι.Χ.Ε.. Αυτοκίνητο που οδηγούσε 52χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.
Θανατηφόρο τροχαίο στην Ροδόπη
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΘανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στo 13o χλμ της ΕθνικήςΟδού Ξάνθης – Κομοτηνής, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 47χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής.

Σύλληψη 2 ημεδαπών για κλοπή

Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΣυνελήφθησαν το Σάββατο το απόγευμα, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 24 και 20 ετών, διότι λίγη ώρα νωρίτερα, αφαίρεσαν από την κατοχή 89χρονης ημεδαπής μία χρυσή αλυσίδα και έναν χρυσό σταυρό. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν η αφαιρεθείσα αλυσίδα και ο σταυρός, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην 89χρονη.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΑποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε τμήμα της Εγνατίας οδού περιφερείας μας κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής πλευρικών Σταθμών Διοδίων στον Α/Κ Μέστης απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων οχημάτων στον κλάδο εξόδου από την Εγνατία Οδό προς Μέστη Ν. Έβρου και Σάπες Ν. Ροδόπης του Α/Κ Μέστης και στον κλάδο εισόδου του Α/Κ Μέστης προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολη Ν. Έβρου λόγω εργασιών κατασκευής πλευρικών Σταθμών Διοδίων για χρονικό διάστημα από 01-07-2019 έως και 31-08-2019. Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από Κομοτηνή προς Μέστη Ν. Έβρου και Σάπες Ν. Ροδόπης και με κατεύθυνση από Μέστη Ν. Έβρου και Σάπες Ν. Ροδόπης προς Αλεξανδρούπολη Ν. Έβρου μέσω της Εθνικής Οδού, θα πραγματοποιείται μέσω της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης. Οι οδηγοί θα προειδοποιούνται έγκαιρα.
Λιμεναρχείο
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΣτον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, ενώ στην περιοχή έσπευσε και έτερο περιπολικό σκάφος προς παροχή συνδρομής. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη, ως χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, 26χρονος αλλοδαπός. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.
Αθλητικά
Επέστρεψε ο Σωτήρης Κεχαγιάς
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΗ διοίκηση του Πανθρακικού ανακοίνωσε την επιστροφή ενός δικού της παιδιού, του τερματοφύλακα Σωτήρη Κεχαγιά. Ο 23χρονος τερματοφύλακας παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει παραστάσεις από Εθνικές κατηγορίες έχοντας 58 συμμετοχές στην Γ Εθνική αγωνιζόμενος στην ΑΕ Φαρκαδόνας, στον Φωκικό και τον ΑΟ Καβάλας. Αποτελεί προϊόν της ακαδημίας του Πανθρακικού έχοντας αγωνιστεί με την φανέλα της ομάδας Κ15, Κ17 και Κ20 και στην ουσία επιστρέφει στο «σπίτι» του.

Καιρός:
Κομοτηνή: 01-7-2019 ΕιδήσειςΑίθριος με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος