Συγκέντρωση για τη συμφωνία των Πρεσπών
Την αντίθεσή τους με την συμφωνία των Πρεσπών δήλωσαν σήμερα οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο ηρώο της Κομοτηνής. Λόγω της βροχόπτωσης η συμμετοχή ήταν περιορισμένη και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο αύριο Δευτέρα στις δύο και μισή το μεσημέρι. Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της συγκέντρωσης. Ως κεντρικός ομιλητής παραβρέθηκε ο καθηγητής ιστορίας,  Νεκτάριος Δαπέργολας, ο οποίος μεταξύ άλλων χαρακτήρισε την συμφωνία «προδοτική»  λέγοντας  πως «το 80% του ελληνικού λαού είναι αντίθετος με αυτήν».

Τοπική Αυτοδιοίκηση
ξε-ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
Την παρουσίαση της πολιτικής διακήρυξης του συνδυασμού του «ξε-ΚΙΝΗΜΑ για την πόλη» θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 18.30 στο χώρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) ο υποψήφιος δήμαρχος Τάσος Βαβατσικλής. «Η πόλη είναι η συμμετοχή, οι δράσεις, τα κινήματα και οι αγώνες. Είναι τα προβλήματα, οι λύσεις, η αλληλεγγύη και ο κοινωνικός σχεδιασμός.» αναφέρει στην πρόσκληση του και σημειώνει «Η δημοτική μας παράταξη, ριζωμένη στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας, με διευρυμένη λαϊκή συμμετοχή, δημοκρατικές διαδικασίες, ολοκληρωμένη αυτοδιοικητική πρόταση, επαναδιεκδικεί την επιστροφή στην πολιτική και το δικαίωμα στην πόλη.»

Δώρα από τον Δήμαρχο Ξάνθης και τη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης στο Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης
Τα χαμόγελα, οι αγκαλιές και η συγκίνηση περίσσεψαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης στο Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης. «Ο Δήμος Ξάνθης στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία των αστυνομικών που αποδεικνύει γενναιοδωρία ψυχής και πλαταίνει το χαμόγελο των εκπαιδευόμενων του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης. Συγχαίρουμε τα μέλη της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης και είμαστε αρωγοί σε όσους έχουν ανάγκη. Συγχαίρουμε επίσης, το προσωπικό του Παραρτήματος για τον ζήλο και την εξαιρετική διάθεση προσφοράς που καθημερινά επιδεικνύουν», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Ξάνθης. Τα δώρα που προσφέρθηκαν ήταν είδη χειροτεχνίας και οικιακής χρήσης, καθώς και ηλεκτρικές συσκευές για τη λειτουργία του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης.
Μητρόπολη
Αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Πατέρα της Εκκλησίας Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου
Την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Πατέρα της Εκκλησίας Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, θα τελέσει την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ενοριακό Ναό της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, όπου οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτή την ξεχωριστή Θεία Λειτουργία.

 

 

 

Εκδήλωση από τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου
Την πίτα του θα κόψει αύριο Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, στις 7.30 το βράδυ στην αίθουσα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Κομοτηνής. Προσκεκλημένος Ομιλητής θα είναι ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ. κ. Γιώργος Φιλιππίδης ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Εξελίξεις – Προοπτικές του Γ.Ν.Κ. και Νέες Στοχοθεσίες». Κατά την εκδήλωση θα τιμηθούν όλοι οι Διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας που έχουν υπηρετήσει στο Γ.Ν.Κ.
Εθελοντισμός
Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα
Για 7η κατά σειρά χρονιά, η δράση «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» αναζητά και πάλι βοηθούς για να γεμίσει τους σάκους του, μόνο που αυτή την φορά θα ακολουθήσει μια εναλλακτική πορεία πλεύσης για την «διαδρομή» του. Η δράση θα λάβει χώρα στις 16-02-2019 έως και τις 24-02-2019 με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία θα διατεθούν για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μέσω φορέων που δραστηριοποιούνται στην πόλη, οι οποίοι θα ανακοινωθούν στις επόμενες μέρες. Στην εθελοντική δράση μπορούν να συμμετέχουν καταστήματα και καφετέριες, χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων, αθλητικοί σύλλογοι, πολιτιστικοί σύλλογοι, εθελοντικές ομάδες, σχολεία και φυσικά όλοι όσοι έχουν διάθεση να ενισχύσουν την προσπάθεια.

Εκδηλώσεις
Εκδήλωση από την «Αλλάζω»
Ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις έξι και μισή το απόγευμα στο καφέ «Σβούρα» από την Τοπική Οικονομία Ροδόπης «Αλλάζω» με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία.

 

 

Βιβλιοπαρουσίαση από τους Ηπειρώτες
Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Ευσταθίου με τίτλο «“Λόγοι” για τις μετοικεσίες Ηπειρωτών στην περιοχή του Βόρειου Έβρου-Μια διεπιστημονική προσέγγιση» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:30 στην Λέσχη Κομοτηνής (υπόγειο) . Το βιβλίο αποτελεί μία ιστορική, επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα για τις κατά καιρό μετοικεσίες Ηπειρωτών στην περιοχή του βορείου Έβρου. Μια διεπιστημονική προσέγγιση μέσα από τις γραπτές πηγές, την προφορική ιστορία των κατοίκων και τα μνημεία της περιοχής, καθώς και την τοπική μουσικοχορευτική παράδοση και λαογραφία. Το βιβλίο θα προλογίσουν ο κ. Αβραάμ Σαλασίδης, Δημοσιογράφος-Ιστορικός και η κ. Μαρία Παπαγεωργίου, Εκπαιδευτικός. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο κ. Αργύρης Μπίστας, Γραμματέας του Συλλόγου Ηπειρωτών.
Κοπή βασιλόπιτας
Κοπή βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονος Μικρού Κρανοβουνίου, παρουσία ενοριτών. Την βασιλόπιτα την ευλόγησε ο εφημέριος πάτερ Κυριάκος Αρσένογλου.Το φλουρί το έτυχε η κυρία Μαρίνα Καρπούζη.

 

 

Έκθεση ζωγραφικής
Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, πραγματοποιεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στις 19:00, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής | γλυπτικής ενός σπουδαίου Θρακιώτη καλλιτέχνη, του Δημοσθένη Σωτηρούση. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη «Π» στην οδό καπνεργατών 9, στην Ξάνθη. Διάρκεια Έκθεσης: 25/1 – 8/2. Ώρες επίσκεψης για το κοινό, απόγευμα 17:00-21:00. Πρωινές ώρες κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλ. 25410-29282. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλους.

«Μπάντα Τέτοια» με τον ΜΟΚ
Το ΔΣ του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής διοργανώνει τον ετήσιο χορό του το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και ώρα 9μμ στο κέντρο διασκέδασης ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ. Στην εκδήλωση θα εμφανιστεί το μουσικό σχήμα “Μπάντα Τέτοια”. Τηλ. Κρατήσεων : 6985066720 & ‭6942433913‬

Μοιράσου το άρθρο: