Πλήθος κόσμου συρρέει από σήμερα και η προσέλευση θα κορυφωθεί αύριο, στο μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος Ξάνθης, ο οποίος γιορτάζει.


Το παρόν του έδωσε και ο Ηγούμενος της Μονής Εφραίμ, ο οποίος έδινε την ευχή του στους πιστούς.
Σήμερα θα τελεσθεί Εσπερινός και αύριο Θεία Λειτουργία, όπου και οι δύο ιερές ακολουθίες τυγχάνουν κάθε χρόνο μεγάλης και θερμής ανταπόκρισης από πιστούς της ευρύτερης περιοχής της Θράκης, αλλά και της Βουλγαρίας και όχι μόνο.


Στο πανέμορφο σημείο της λίμνης Βιστωνίδας, η Αγία… γωνιά του Αγίου Νικολάου, έχει γίνει πια από τους περαστικούς, αλλά και από φορείς που οργανώνουν εκδρομές-από Βουλγαρία και Τουρκία-η αγαπημένη στάση για ευλογία και ξεκούραση.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο Μετόχι του Αγίου Νικολάου, λειτουργεί και έκθεση με είδη και προϊόντα από το Άγιο Όρος.
Στο σημείο επίσης καταφθάνουν και παραγωγοί από τις γύρω περιοχές και προσκαλούν τους πολίτες να τα εμπιστευθούν.
Βέβαια ηρεμία και αγαλλίαση δεν προσφέρουν μόνο οι συζητήσεις με τους Μοναχούς, αλλά και η ίδια η λιμνοθάλασσα, με το πλήθος των πουλιών που φιλοξενεί και αποτελεί τη φωλιά για την αναπαραγωγή τους!
Καλό θα ήταν ωστόσο να τοποθετηθεί και κάποιο παρατηρητήριο για να μπορεί ο κόσμος να παρακολουθεί από απόσταση τα πουλιά και τα πολλά διαφορετικό είδη που συμβιώνουν μαζί-Φοινικόπτερα-Φλαμίγκος), Αργυροπελακάνοι, Κύκνοι, Φαλαρίδες, Πάπιες, Ερωδιοί και φυσικά τους Φύλακες της Μονής ΒΑτοπαιδίου στον Άγιο Νικόλαου, τους Γλάρους!

Μοιράσου το άρθρο: