Η Υπατία επισκέφτηκε και τον Νομό Ξάνθης χωρίς να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Στην πόλη της Ξάνθης από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα έπεσε πυκνό χιόνι υπήρξε άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής με τα εκκαθαριστικά μηχανιά και της αλατιέρες και με την βοήθεια της γλυκείας βροχής από το απόγευμα έχει σχεδόν καθαρίσει η πόλη από τα χιονιά .

Ανάλογο ήταν το σκηνικό στο Δήμο Αβδήρων και Τοπείρου ενώ αρκετά προβλήματα υπάρχουν στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης στο Δήμο Μύκης που σε ορισμένους οικισμούς το χιόνι έφτασε στους 20 πόντους .Η Δημοτική αρχή μαζί με όλα τα μέσα που διαθέτει παρενέβη άμεσα και μέχρι τα μεσάνυχτα ,τα συνεργεία του Δήμου Μύκης παρέμειναν στους δρόμους με σκοπό να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Σε ενημέρωση σχετικά με καιρικά φαινόμενα, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και διακοπές κυκλοφορίας, η Αστυνομία για τον Νομό Ξάνθης ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Ε.Ο. Ξάνθης – Μ.Σ Αγίου Κωνσταντίνου, από 21ο χιλιόμετρο Εχίνου Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων , στην π.Ε.Ο. Δράμας – Ξάνθης ,στην Δημ. οδός Καρυόφυτου – Λειβαδίτη – Δασικού χωρίου και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Μύκης

Την αναστολή της λειτουργίας την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, όλων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης και στους παιδικούς σταθμούς, για την ασφάλεια των μαθητών, λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεων, αυξημένου παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών) που επικρατούν κατά τόπους αποφάσισαν οι Δήμαρχοι Μύκης και Τοπείρου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα σχολεία στους Δήμους Ξάνθης και Αβδήρων.
Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης κλειστά θα είναι την Πέμπτη τα σχολεία στη Δ.Ε. Σταυρούπολης, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ πιο δυσμενείς ενώ σχετική ανακοίνωση έγινε από το Δήμο Ξάνθης.

Μοιράσου το άρθρο: