Πάσχα στην Μαδρίτη θα κάνουν πέντε Κομοτηναίοι φορώντας τα αθλητικά τους παπούτσια. Πρόκειται για αθλητές αντοχής, άλλοι με εμπειρία κι άλλοι όχι και τόσο μεγάλη, όλοι τους, όμως, έχοντας ξεκινήσει προπονήσεις καιρό πριν έτοιμοι να απολαύσουμε τη συμμετοχή σε μια σπουδαία διοργάνωση εκτός συνόρων.

Ο Φιδάνης Παλές και η Αγγελική Λαμπροπούλου θα τρέξουν στον μαραθώνιο και οι: Λευτέρης Γκουρόπουλος, Σία Τσιάρα και ο Μουράτ για να πάρουν μέρος στον αγώνα δρόμου των δέκα χιλιομέτρων. Αθλητές αντοχής που δοκιμάζουν δυνάμεις οι δύο πρώτοι και οι άλλοι αθλητές που τώρα ουσιαστικά μπαίνουν σ΄αυτόν τον διαφορετικό κόσμο, των μεγάλων αποστάσεων. «Θα μείνουμε πέντε μέρες στην Ισπανία. Ευχόμαστε να πάμε καλά και στον αγώνα, αλλά και να περάσουμε καλά στην πόλη της Μαδρίτης γιατί αυτά πάντα συνδυάζονται, αθλητισμός κι αναψυχή» δηλώνει ο Κομοτηναίος γυμναστής.

Έχουν όλοι τους ξεκινήσει σωστή προετοιμασία εδώ και τέσσερις μήνες με προπονήσεις τρεξίματος, προπονήσεις με βάρη. «Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για να τρέξουμε τον αγώνα» δηλώνει και στο ερώτημα αν η Κομοτηνή θα μπορούσε να έχει ρόλο στην διοργάνωση τέτοιων αγώνων απαντά θετικά. «Μπορούμε και πολύ εύκολα να διοργανώσουμε στην περιοχή μας αντίστοιχες εκδηλώσεις» λέει με σιγουριά και υποστηρίζει ότι «Το μόνο που χρειάζεται είναι η συνεργασία όλων των φορέων, πολλών ανθρώπων και πολύ καλή οργάνωση». Ως παραδείγματα προσπαθειών προς αυτή την κατεύθυνση αναφέρει τον αγώνα των 21ενός χιλιομέτρων που έγινε στην Ξάνθη. «Ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας» δηλώνει ο Φιδάνης Παλές και σημειώνει ότι «Η Θεσσαλονίκη επίσης που διοργανώνει τον Μαραθώνιο είναι ένα πετυχημένο παράδειγμα, αλλά και το Run Greece από το οποίο μπορούμε να μάθουμε πάρα πολλά. Από τον τρόπο που διοργανώνει τους αγώνες, αλλά και το ίδιο το RUN Greece να κάνει αγώνα στην Κομοτηνή.»

Τέλος, προτρέπει τους αιρετούς που θα αναδείξουν οι κάλπες να αναπτύξουν τον αθλητικό τουρισμό, όσο περισσότερο γίνεται, μια και, όπως λέει, πλέον είναι τάση σε όλο τον κόσμο να γίνονται αγώνες δρομικοί, ποδηλατικοί, κολύμβησης. «Όλοι προσπαθούν να προσελκύσουν κόσμο» δηλώνει και δείχνει προς μια κατεύθυνση που η Κομοτηνή οφείλει να κινηθεί.
Φώτο: Φιδάνης Παλές ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: