Στο νέο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σε λίγο καιρό στη Βουλή, επιχειρείται η υπέρβαση όλων των έμφυλων ανισοτήτων και διακρίσεων, με στόχο τη βελτίωση της θέσης της Γυναίκας και την ουσιαστική ισότητα των φύλων.

Αυτό τόνισε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα.
Ανέφερε δε πως οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αφορούν την δημόσια και ιδιωτική σφαίρα.
Ειδικά σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις που δεν θα απολύουν γυναίκες, θα τους απονέμεται και ένα σήμα Ισότητας, το οποίο δεν θα είναι μόνιμο, καθώς θα παρακολουθείται η πρακτική των επιχειρήσεων. Παράλληλα, καθιερώνεται στις επιχειρήσεις η εκπόνηση σχεδίων ισότητας και υλοποίηση όλων των προτεινόμενων παρεμβάσεων.
Στον Κλεισθένη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές θα ισχύσει το 40% του ψηφοδελτίου να είναι γυναίκες στο σύνολο του αριθμού των υποψηφίων, ανά εκλογική περιφέρεια. Αυτό σημαίνει περισσότερες γυναίκες(σ.σ οι οποίες και θα πρέπει να ψηφισθούν όμως και από τις γυναίκες).
Αναβαθμίζονται οι Περιφερειακές Επιτροπές Ισότητας. Δεν θα είναι πια πρόεδρος ο εκάστοτε Περιφερειάρχης, αλλά αντιπεριφερειάρχης, ή εντεταλμένος-η από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ιδρύονται Γραφεία Ισότητας σε κάθε Περιφέρεια και Δήμο για τα γυναικεία ζητήματα, -όπως και στην ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ-τα οποία και θα εφαρμόζουν την πολιτική Ισότητας των φύλων.
Στο νομοσχέδιο θα συμπεριληφθεί και συγκεκριμένος προϋπολογισμός στα Υπουργεία για πολιτικές Ισότητας.
Τα Συμβουλευτικά κέντρα και οι Ξενώνες Γυναικών, δομές οι οποίες ιδρύθηκαν και λειτουργούν με πόρους του ΕΣΠΑ, περνούν στο δημόσιο και εξασφαλίζεται έτσι η χρηματοδότησή τους και η λειτουργία τους και μετα το πέρας του προγράμματος, καθώς γίνονται μόνιμες δομές.
Καταλήγοντας η κ.Κούβελα, έκανε λόγο και για την Καμπάνια ενημέρωσης που θα ξεκινήσει, με τίτλο οι Γυναίκες να ψηφίζουν Γυναίκες, με στόχο να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες στα περιφερειακά συμβούλια, στα δημοτικά συμβούλια, αλλά και στα Βουλευτικά έδρανα!
Η Αγγελική Κουγιουμτζόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, κάλεσε τις γυναίκες σε θέσεις κλειδιά της Περιφέρειας και του Δήμου να ενεργοποιηθούν και να αναδείξουν τα γυναικεία ζητήματα, όπως το μεγάλο ποσοστό της ανεργίας που πλήττει τις γυναίκες, που αγγίζει το 60%!
Η κ. Κουγιουμτζόγλου είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή με επικεφαλής την Ελένη Λαφτσή.

Μοιράσου το άρθρο: