Μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει στην Κομοτηνή, Γραφείο για την Καινοτομία, στο πλαίσιο της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας του Συνδέσμου Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών ΑΜ-Θ, με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας-ΟΒΙ-.

Η υπογραφή θα γίνει σήμερα στην Κομοτηνή στις 5 το απόγευμα, παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιστσιόρλα-σ.σ. δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί τελικά ο Στάθης Γιαννακίδης-, στο χώρο «Θράκες» στο Κόσμιο Ροδόπης.
Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΑ Κομοτηνής, του προέδρου του Δικτύου Συνδέσμων Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών ΑΜ-Θ-και προέδρου του Συνδέσμου Έβρου-, Χρήστου Γιορδαμλή, η δομή θα λειτουργήσει είτε μέσα στην Βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής, ή μέσα σε χώρο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Η δομή θα έχει ως στόχο την στενότερη συνεργασία προς τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την άμεση πληροφόρηση για θέματα προστασίας βιομηχανικής ιδιοκτησίας και κατοχύρωσης της εφευρετικής τους δραστηριότητας με πρακτική βοήθεια κατά την προετοιμασία και την υποβολή των αιτημάτων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, βιομηχανικά σχέδια κ.α.
Εξ άλλου οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών ΑΜ-Θ, θα θέσουν υπ’ όψιν του αρμόδιου υπουργού και τα μεγάλα θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις, όπως η επιδότησης κόστους εργασίας του ΟΑΕΔ 12%, που έχει να δοθεί στις επιχειρήσεις από το 2010. Οι φορολογικοί συντελεστές της περιοχής, που σε σύγκριση με τους φορολογικούς συντελεστές της Βουλγαρίας κυρίως που είναι στο 10%, κάνει πολλούς επιχειρηματίες να μετακομίζουν στη γειτονική χώρα και στην Τουρκία, που δίνει κίνητρα στις νέες επιχειρήσεις και τις υποδέχεται άμεσα, χωρίς γραφειοκρατία, σχεδόν σε δύο μέρες!
Άλλα θέματα είναι η υλοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που όπως διατείνονται οι επιχειρηματίες δεν έχουν πάρει ακόμα ρευστό, ο ενιαίος αναπτυξιακός νόμος, που μέχρι στιγμής από τα 116 επενδυτικά σχέδια, το 90% αφορούν σε νέες Ξενοδοχειακές μονάδες, χωρίς να υπάρχει ενδιαφέρον για Βιομηχανική Ανάπτυξη.
Μια Βιομηχανική ανάπτυξη που θα μπορούσε να περάσει μέσα από την Μεταποίηση, συνδέοντας τον Πρωτογενή Τομέα, τον Δευτερογενή και τον Τριτογενή.

Μοιράσου το άρθρο: