ΔΠΘ
Γενική Συνέλευση της Νομικής- Αποχή από τα μαθήματα μέχρι το ραντεβού με Γαβρόγλου

Συμπληρώνεται σήμερα μία εβδομάδα αποχής των καθηγητών της Νομικής από τα διδακτικά τους καθήκοντα, ενώ τις τελευταίες μέρες απείχαν από τα μαθήματα όλοι οι καθηγητές του Δημοκριτείου, ως κίνηση διαμαρτυρίας για την ίδρυση της 4ης Νομικής στην Πάτρα.
Σήμερα ωστόσο θα πραγματοποιηθεί εκ νέου η Γενική Συνέλευση της Νομικής, όπου αναμένεται να αποφασισθεί συνέχιση της αποχής από τα διδακτικά καθήκοντα των καθηγητών της Νομικής, έως ότου γίνει η συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.
Το θέμα θα τεθεί υπ’ όψιν και των πρυτανικών αρχών κατά τη σημερινή διάρκεια της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Πρωτογενής Τομέας
Βασίλης Κόκκαλης :Νέες φορολογικές ελαφρύνσεις στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα

Για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις που σχεδιάζει να δώσει η Ελληνική κυβέρνηση στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε η συμβολαιακή γεωργία να αφορά σε μια ισότιμη σύμβαση για τα συμβαλλόμενα μέρη, μίλησε ο αρμόδιος υφυπουργός, Βασίλης Κόκκαλης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης τόνισε «από το 2019 και μετά σχεδιάζονται ήδη φορολογικές ελαφρύνσεις σε συνεταιριζόμενους αγρότες και όσους συμμετέχουν σε ομάδες παραγωγών (συνεργατικά σχήματα)».
Για τα οφέλη της συμβολαιακής γεωργίας, ο ίδιος είπε ότι «είναι πάρα πολλά», μπορούν όμως να γίνουν «ακόμη περισσότερα», εάν ενημερωθεί ολοκληρωμένα ο παραγωγός «για τη δυνατότητα της σύμβασης, τους κινδύνους, τις πιθανότητες που έχει, την τιμή και τους χρόνους παράδοσης.
«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, έχει αποδείξει ότι είμαστε ανοιχτοί στους αγρότες και κτηνοτρόφους 24ώρες την ημέρα», υποστήριξε καταλήγοντας ο κ. Κόκκαλης.

Ενισχύσεις de minimis 8,2 εκατ. ευρώ στους καπνοπαραγωγούς

Την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 8,2 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς καπνού ποικιλίας Ανατολικού τύπου, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, σε συνάντηση με βουλευτές και εκπροσώπους της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Καπνού, των συνεταιρισμών και ομάδων καπνοπαραγωγών.
Τα ποσά που θα δοθούν είναι:
• 100 ευρώ ανά στρέμμα για Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη και Καβάλα, με ποσοστό ζημιάς άνω του 55%
• 65 ευρώ ανά στρέμμα για Δράμα και Σέρρες, με ποσοστό ζημιάς άνω του 35%.

Νέο έγγραφο διαμαρτυρίας για τον ακατάσχετο λογαριασμό από τους Κτηνοτρόφους

Νέο έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, απέστειλαν οι Κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ, ζητώντας να ψηφισθεί η τροπολογία μέσω της οποίας θα εξασφαλίζεται το ακατάσχετο των Τραπεζικών λογαριασμών των Αγροτών, όπου πιστώνονται οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, με σκοπό την ενίσχυση του εισοδήματος τους.
«Χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι οικογένειές μας και τα ζώα μας. Δεν έχετε κάνει πράξη την προσαρμογή του ακατάσχετου λογαριασμού μέχρι το ποσό των 15.000€ στον πρωτογενή τομέα, όπως έχετε επανειλημμένα δεσμευθεί», τονίζουν καταλήγοντας στο έγγραφό τους οι Κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ.

Κυβέρνηση-Νεολαία
Την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ενίσχυση νεανικών δράσεων στη Μακεδονία και τη Θράκη υπέγραψε η Κ. Νοτοπούλου

Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του έργου για την ενίσχυση νεανικών δράσεων υπέγραψε σήμερα, η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου. Στόχος του έργου η ενίσχυση νεανικών δράσεων κοινωνικής συνοχής, προστασίας του περιβάλλοντος, πολιτιστικής δημιουργίας και καινοτόμων πρωτοβουλιών δικτύωσης νέων στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας και Θράκης και είναι συνολικού προϋπολογισμού 210.000 ευρώ.
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχουν αποκλειστικά σύλλογοι, σωματεία, συνεταιρισμοί και νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, της προστασίας του περιβάλλοντος, της καινοτομίας, του πολιτισμού και της δημιουργικότητας και συμβάλλουν στην ενεργή συμμετοχή των νέων.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δήμος Αβδήρων: Έγκριση του Master Plan και χρηματοδότηση της περίφραξης για το Λιμάνι Λάγους

Ένταξη δύο σημαντικών έργων για το Δήμο Αβδήρων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων συνολικού προϋπολογισμού 346.000€ από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Ο Δήμος Αβδήρων σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων κατάφεραν την ένταξη δύο σημαντικών έργων για το Λιμάνι του Πόρτο Λάγος. Το πρώτο έργο αφορά την Προμήθεια και Τοποθέτηση Περίφραξης, Θυρών,Προκατασκευασμένων Οικίσκων και Καμερών Ασφαλείας για τον Λιμένα Πόρτο Λάγος στα πλαίσια υλοποίησης του Σ.Α.Λ.Ε. (Σχέδιο Ασφάλειας Λιµενικής Εγκατάστασης),προϋπολογισμού 246.000 ευρώ από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας. Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για το Λιμάνι του
Πόρτο Λάγος, το οποίο θα λύσει χρόνια προβλήματα που αφορούν την ασφαλή λειτουργία του εμπορικού τμήματος του λιμανιού.
Το δεύτερο αφορά τη χρηματοδότηση Εκπόνησης Αναπτυξιακού Προγράμματος και Μελέτης Διαχείρισης (Master Plan) για τον Λιμένα Πόρτο Λάγος προϋπολογισμο 100.000 ευρώ στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Εκπαίδευση
Ημερίδα για την 20ετή παρέμβαση του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων

Ημερίδα με τίτλο: «Ένταξη και Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων: μια εικοσαετής παρέμβαση», θα διεξαχθεί την προσεχή Παρασκευή από τις 10.00 έως τις 13.00) στην αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη του Υπουργείου Παιδείας.
Η ημερίδα θα ξεκινήσει με τις τοποθετήσεις της Άννα Φραγκουδάκη, Ομότιμη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και της Θάλεια Δραγώνα, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα: Η παρουσίαση μιας εικοσαετούς παρέμβασης «Το Πρόγραμμα Ένταξης και Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων»
Επίσης κατά την διάρκεια της ημερίδας θα γίνει η προβολή το ντοκιμαντέρ « Ένα άλλο σχολείο».

ΔΠΘ
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ο ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ»

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ο ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ» διοργανώνει σήμερα στις 19:15 το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης , στο Αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής.
Η εκδήλωση αποτελεί τιμητικό αφιέρωμα στην Ιδρύτρια και Πρόεδρο του «Εθνολογικού Μουσείου Θράκης»,Αγγελική Γιαννακίδου, με αφορμή την παραχώρηση της επιστημονικής διαχείρισης του Μουσείου στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας και στο «Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Επιστημονικός υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Πρόεδρος του Τμήματος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας Καθηγητής κ. Μ. Γ. Βαρβούνης.

Ομιλία Χρύσας Καραδήμα σήμερα στο Colloquium του Τµήµατος Ελληνικής Φιλολογίας

Οµιλία θα απευθύνει σήμερα η Προϊσταµένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, Χρύσα Καραδήμα µε θέµα «Η παραγωγή και διακίνηση εµπορικών αµφορέων στο Βορειανατολικό Αιγαίο κατά τους 4ο και 3ο αι. π.Χ.: Η συµβολή των εργαστηρίων της Αίνου και της Σαµοθράκης».
Η ομιλία της κ.Καραδήµα γίνεται στο πλαίσιο του Επιστηµονικού Colloquium του Τµήµατος Ελληνικής Φιλολογίας .
Η οµιλία θα πραγµατοποιηθεί στην Αίθουσα Σεµιναρίων του Προγράµµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τµήµατος (Νέο Προκάτ) στην Κομοτηνή από τις 18:00 έως τις 20:00 και είναι ανοικτή στα µέλη ΔΕΠ, στους φοιτητές και στο κοινό.

Κοινωνικό Μέρισμα 2018 -Ενημέρωση δικαιούχων για την υποβολή αιτήσεων

Καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018 ορίζεται η Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου. Για αιτήσεις που έχουν εγκριθεί έως και την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.
Για όσες αιτήσεις εγκριθούν από σήμερα έως και την καταληκτική προθεσμία, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.

Οι Δήμοι Ξάνθης Κομοτηνής Ορεστιάδας έχουν επιλεγεί για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν πρόσβασης στο WiFi

2. 800 δήμοι απ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανάμεσα τους και πολλοί από την Ελλάδα όπως ο δήμος Ξάνθης ,Κομοτηνής και Ορεστιάδας έχουν επιλεγεί για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν πρόσβασης στο Ασύρματο διαδίκτυο –WiFi-.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρωτοβουλίας ανήλθε σε 42 εκατ. ευρώ. Οι επιλεγέντες δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος..

Αυτοδιοίκηση-Εκλογές
Κ. Κατσιμίγας: Σημαντικά τα προγράμματα Interreg – Δεν υπήρχε στόχευση μέχρι σήμερα
Η καθυστέρηση εμπλοκής των τοπικών κοινωνιών στέρησε την μέγιστη αξιοποίηση των διασυνοριακών προγραμμάτων , όπως το Interreg σύμφωνα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Κώστα Κατσιμίγα, στην πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος, στην Ξάνθη.
“Παρακολουθούσα το Interreg από τη δεκατία του 90 και είχα διαπιστώσει ότι έχουν μεγάλο ενδιαφέρον αλλά δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα προετοιμασμένα και στοχευμένα. Θα μπορούσαμε να τα έχουμε εκμεταλλευτεί μέχρι σήμερα καλύτερα” σημείωσε.
“Δεν υπήρχε συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και της αυτοδιοίκησης” εκτίμησε και σημείωσε ότι μετά το 2011 και τη δημιουργία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης θα έπρεπε να έχουν εμβαθυνθεί, κάτι που δεν έγινε. Στο συγκεκριμένο interreg υλοποιούνται πολιτικές του παρελθόντος. Όμως, επί του πρακτέου, η εικόνα είναι πολύ καλύτερη από ότι στο παρελθόν.” ανέφερε.

Τέλος, στο περιθώριο των δηλώσεών του κατηγόρησε την Περιφέρεια ότι στο τρέχον ΠΕΠ είναι στις τελευταίες θέσεις της απορρόφησης με ποσοστό που δεν ξεπερνά το 10%.

Ομιλία υποψηφίου Δημάρχου Κομοτηνής, Ιων. Γκαράνη

Εκδήλωση-ομιλία διοργανώνει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, Κοινωνία Πολιτών και υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, την προσεχή Παρασκευή στις 19:00 στο Ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη.

Νέα παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

Σήμερα τελειώνει η δεύτερη παράταση και η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα που αφορά την ενίσχυση των 725 πρώην εργαζομένων που απολύθηκαν, κατά το χρονικό διάστημα από 19 Απριλίου 2016 έως 19 Ιανουαρίου 2017, από εταιρείες του κλάδου του λιανικού εμπορίου σε διαφορετικές Περιφέρειες της χώρας.
Σημειώνεται ότι προβλέπεται η καταβολή επιδομάτων συμμετοχής.
Κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής και ειδικότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.eiead.gr

ΣΔΕ
Ενημερωτικές εκδηλώσεις στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής, σήμερα και ώρα 18:30, θα ενημερωθούν από τον καρδιολόγο, Μάινα Κωνσταντίνο για το σημαντικό ζήτημα της παροχής πρώτων βοηθειών.
Η ενημέρωση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του πρότζεκτ «προστατεύω τον εαυτό μου».
Πρόκειται για την πρώτη από μια μακρά σειρά ενημερώσεων που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του ΣΔΕ Κομοτηνής. Τα πρότζεκτ θα αφορούν τις θεματικές ενότητες: Προστατεύω τον εαυτό μου, Ιστορία- Λαογραφία- Πολιτισμός, Βιολογικά – Φυτικά προϊόντα και τέλος Διαμόρφωση εξωτερικού χώρου.

ΔΠΘ Φοιτητικές Εκδηλώσεις
Χριστουγεννιάτικο παζάρι οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών «Γέφυρα»

Χριστουγεννιάτικο bazaar με χειροποίητες δημιουργίες των φοιτητών διοργανώνει το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών «Γέφυρα» σε συνεργασία με τους φοιτητές της Αρχιτεκτονικής.

Εθελοντισμός-Αλληλεγγύη
Παιδική θεατρική παράσταση αλληλεγγύης για την μικρή Χρυσοβαλάντω στην Ξάνθη


Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Ξάνθης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, το 12ο Δημοτικό Σχολείο, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου και το Σύλλογο Διδασκόντων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, συμμετέχουν στη μεγάλη ομάδα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε στην πόλη της Ξάνθης . Μια ομάδα και ένας αγώνας που έχει μόνο έναν νικητή. Την ούτε ενός χρόνου μικρή Χρυσοβαλάντω, που πάσχει από μία σπάνια ασθένεια και η εγχείρηση της είναι πολυδάπανη σε νοσοκομείο του εξωτερικού. Για το σκοπό αυτό διοργανώνεται παιδική θεατρική παράσταση «παράσταση με το ζόρι» του Χριστόφορου Μαλικιώση την ερχόμενη Τρίτη 18 στις 18:30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Πρωταγωνιστές της παράστασης είναι ο δάσκαλος και τα παιδιά της Ε1 τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.
Η είσοδος θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Για την οικονομική ενίσχυση της μικρής Χρυσοβαλάντους, θα υπάρχουν δελτία οικονομικής ενίσχυσης του ενός ευρώ κατά την είσοδο στο θέατρο, για όποιον θέλει να βοηθήσει .

Συναυλία αλληλεγγύης από τους Balkanatolia υπέρ των καρκινοπαθών

Από την σκηνή της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης, με τραγούδια από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, με κοινές μελωδίες, σε δύο διαφορετικές γλώσσες οι Balkanatolia, θα στείλουν το ανθρωπιστικό μήνυμα ότι «όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε τον αγώνα για την ανακούφιση των πασχόντων από καρκίνο συνανθρώπων μας, με περισσότερη δύναμη και καλύτερα αποτελέσματα», τονίζουν οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών, δηλαδή η Πρόεδρος της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Οδυσσέας Κουτσογιάννης, και ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης Αφεντούλης Οικονομίδης.

Η είσοδος στη συναυλία – η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου και ώρα 9 μ.μ. στο Στέκι τη Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης (Φιλίππου 31, δίπλα στο 3ο Γενικό Λύκειο) – θα είναι ελεύθερη, αλλά το κουτί στήριξης του έργου του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, θα δέχεται τις προσφορές του κοινού.

Ενόψει της εκδήλωσης, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να στηρίξουν το έργο του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, είτε οικονομικά είτε με προϊόντα τους, μπορούν να απευθύνονται στην Ταμία κ. Αγγελική Καρχαδάκη (τηλ. 6944892212).

Πολιτισμός
Η Αλκυόνη Παπαδάκη με «το χαμόγελο του δράκου» στην Ξάνθη και Κομοτηνή

Το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέως Αλκυόνης Παπαδάκη με τίτλο «Το Χαμόγελο Του Δράκου» παρουσιάζουν σήμερα στις 19:30 στο υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων, τα Βιβλιοχαρτοπωλεία «Βαφειάδης», σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Διόπτρα».
Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσει η φιλόλογος Ρένα Σαμαρά-Μάινα.Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του έργου της.
Το βιβλίο θα παρουσιασθεί και στην Ξάνθη την προσεχή Παρασκευή στις 8 μμ και στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.

9ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη ταινίες εμπνευσμένες από την λογοτεχνία

Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με τους Καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας & το Goethe-Institut οργανώνουν στην Ξάνθη το 9ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου κινηματογράφου στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.
Η φετινές 9 ταινίες που θα προβληθούν στο 9ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου κινηματογράφου είναι εμπνευσμένες από βιβλίο των συγγραφέων Günter Grass,Bram Stocker,Χέρτα Μύλερ ,Joseph Kessel,Hanns Zischler.
Η πρώτη προβολή σήμερα στις 21.00/ η «Γάτα και Ποντίκι».

Γνωριμία με την Παιγνιοθεραπεία στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Γνωριμία με την Παιγνιοθεραπεία στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στο σεμιναριο που διοργανωνεται στις 17 και 20 Δεκεμβρίου 2018.Ενα σεμιναριο Διάρκειας 8 ώρες/ 2 ημέρες των 4 ωρών στις 17:00 – 21:00 στην Καπναποθήκη Π, Καπνεργατών 9.

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη μεθοδολογία, τα εργαλεία καθώς και την αξία της παιγνιοθεραπείας ως μέσο εναλλακτικής έκφρασης. Στόχος είναι να κατανοήσουν την αξία του παιχνιδιού στη θεραπευτική διαδικασία αλλά και γενικότερη συνεισφορά του παιχνιδιού, να εμπλουτιστούν με ιδέες και παιχνίδια τα οποία θα μπορέσει ο καθένας να εφαρμόσει σε όποιον τομέα της ζωής του επιθυμεί.

Αστυνομικό Δελτίο

Σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σε βάρος τριών ημεδαπών, δύο 16χρονων και μίας 14χρονης.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες, το χρονικό διάστημα από 25-11-2018 έως 2-12-2018, οι τρείς δράστες αφαίρεσαν από την πόλη της Κομοτηνής τρία δίκυκλα (2 μοτοσικλέτες και 1 μοτοποδήλατο).
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα δίκυκλα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Μοιράσου το άρθρο: