Κυβέρνηση-Πολιτική
Θεανώ Φωτίου: «Επιτάχυνση των δράσεων για τη βελτίωση
των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά


Με εντολή της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ.Φωτίου, επιταχύνονται οι διαδικασίες δημιουργίας υποδομών για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά, σε όλη τη χώρα.
Η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ροµά, απέστειλε σε 120 δήμους όλης της χώρας, την απαραίτητη τεχνική βοήθεια, ώστε να διευκολυνθούν οι τοπικοί φορείς, να κερδηθεί σημαντικός χρόνος και να επιταχυνθεί η υλοποίηση των δράσεων.
Οι παρεμβάσεις θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και περιλαμβάνουν την εγκατάσταση υποδομών ατομικής και περιβαλλοντικής υγιεινής.
Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία χώρων για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και μαθησιακής στήριξης.

Τουρισμός
Γ. Χουλιάρας προς ΕΤΑΔ: «Μην αδιαφορείτε για το κάμπινγκ Φαναρίου»

Την απογοήτευσή τους και την οργή τους εκφράζουν οι κατασκηνωτές του Φαναρίου Ροδόπης, για την συνεχιζόμενη εδώ και χρόνια, αδιαφορία της ΕΤΑΔ, ως προς τις υποδομές εντός του κατασκηνωτικού κέντρου, τις απαραίτητες εργασίες που έπρεπε να γίνουν, ώστε να ανοίξει το κατασκηνωτικό κέντρο εγκαίρως.
Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του συλλόγου κατασκηνωτικού κέντρου Φαναρίου, Γιώργος Χουλιάρας, ο οποίος πρόσφατα είχε μια συνάντηση με τον υπεύθυνο κ. Πλουμάκη, ο οποίος περιορίσθηκε για άλλη μια φορά σε υποσχέσεις. Επίσης, δήλωσε άγνοια για το υπόμνημα που του είχε αποστείλει ο κ. Χουλιάρας.
Επι πλέον ο κ. Χουλιάρας για άλλη μια φορά έθεσε το θέμα της λειτουργίας της Γ΄ Ζώνης, με ένα μικρότερο μίσθωμα, προκειμένου να έλθουν στο κάμπινγκ και άλλοι κατασκηνωτές.

ΔΠΘ
Ομιλία για την μετεξέλιξη της ιδέας σε επιχείρηση

Η Ελληνική Πρωτοβουλία, το Xanthi Tech Lab και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, ΔΑΣΤΑ, Δ.Π.Θ.διοργανώνουν εκδήλωση ομιλίας του Kurt F. Heiar, Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο της Iowa, των Η.Π.Α.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 7 μ.μ. στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, οικεία Μάνου Χατζιδάκι, στην Ξάνθη.

Με όχημα την πολύτιμη εμπειρία του, ο Kurt F. Heiar ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος σε μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, θα παρουσιάσει τα βήματα για τη μετεξέλιξη μιας ιδέας σε βιώσιμη και επιτυχημένη επιχείρηση, τις πραγματικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ένας νέος επιχειρηματίας, τους «τύπους» και τις επιδιώξεις των επενδυτών, και τη σημασία της καινοτομίας ως στοιχείο της επιχειρηματικής στρατηγικής.

Αυτοδιοίκηση
Κοινές δράσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Διονύση Α. Πασχάλη»

Συνάντηση με τον Διονύση Πασχάλη, Πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Διονύση Α. Πασχάλη», είχε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που αφορούν σε ανάγκες κοινωνικά ευπαθών ομάδων, την Υγεία και τις δομές της, τις πολιτιστικές δράσεις καθώς και τους τρόπους με τους οποίους ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, δύναται να στηρίξει και να γίνει αρωγός των δράσεων αυτών.
Ο κ. Μέτιος συνεχάρη τον κ. Πασχάλη για την ουσιαστική αρωγή του σε πολυποίκιλους τομείς σε μία δύσκολη εποχή για τη χώρα.
Από την πλευρά του ο κ. Πασχάλης τόνισε: «Πρωταρχικός στόχος μας είναι η ανακούφιση των ανθρώπων που πάσχουν και η υγειονομική τους περίθαλψη. Είμαστε δίπλα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης προκειμένου να εκπονήσουμε από κοινού δράσεις αθλητισμού, πολιτισμού, τουρισμού».

Απαλλαγή Δημαρχόπουλου-Τσέπελη για το Parking Ξάνθης με απόφαση Δικαστικού Συμβούλιου

Απαλλάχθηκαν με βούλευμα από τις ποινικές ευθύνες για την υπόθεση του Δημοτικού Parking Ξάνθης ,ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Μανώλης Τσέπελης, καθώς και το στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης, Μελέτης Τερζόγλου.
Η Δικαιοσύνη ερεύνησε τυχόν ποινικές ευθύνες για πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της τεχνικής υπηρεσίας σε σχέση με την κατάσταση που διαμορφώθηκε και τη διακοπή της λειτουργίας του χώρου, που είχε σαν αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο επιχειρηματίας που είχε συμβληθεί για την εκμετάλλευση του χώρου. Η εισήγηση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης ήταν απαλλακτική και υιοθετήθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο που αποφάσισε την απαλλαγή των εμπλεκομένων με βούλευμα.

Σήμερα αναμένεται η προκήρυξη για τους παιδικούς σταθμούς

Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για την ένταξη των παιδιών στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ –ΜΕΑ για τη νέα σχολική περίοδο 2018-2019
Σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ και να ανοίξει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τις ωφελούμενες μητέρες για την ένταξη των παιδιών τους στο πρόγραμμα.
Η διαδικασία των δικαιούχων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο στόχος είναι ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν την επόμενη σχολική χρονιά (2018-2019) να υπερβεί τις 110.000, από 106.000 που ήταν πέρυσι.

ΕΛΑΣ
Η Ελληνική Αστυνομία κοντά στον πολίτη μέσα από νέες μορφές αστυνόμευσης σε ΑΜ-Θ

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (ΚΑΜ), οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς και οι Τοπικοί Αστυνόμοι είναι τα τρία πρωτοποριακά μοντέλα αστυνόμευσης που εφαρμόζονται στην περιοχή ΑΜ-Θ, συμβάλλοντας στην αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες
Ειδικότερα, οι ΚΑΜ μεταβαίνουν σε προγραμματισμένο χρόνο σε απομακρυσμένες περιοχές, διαθέτοντας κατάλληλο εξοπλισμό για την παροχή επιτόπιων υπηρεσιών στους πολίτες
Οι Τοπικοί Αστυνόμοι και Αστυνομικοί της Γειτονιάς βελτιώνουν την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών, εκπληρώνοντας παράλληλα την προσδοκία των τοπικών κοινωνιών για καθημερινή αστυνομική παρουσία.
Καθημερινά πραγματοποιούνται επισκέψεις σε πολίτες και φορείς, καθώς επίσης παρέχονται επιτόπιες αστυνομικές υπηρεσίες σε πολίτες και επιλύονται ζητήματα καθημερινότητας
Και οι τρεις Θεσμοί εντάχθηκαν με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στο πλέγμα των αστυνομικών δράσεων

Σύλλογοι
Συναυλία προσφορά στην Αντικαρκινική εταιρεία

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού – Παιδείας – Αθλητισμού Κομοτηνής,
η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Ροδόπης,
η Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης, και η Λέσχη Κομοτηναίων
Διοργανώνουν την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, ώρα 9.30 μ.μ., Συναυλία Ελληνικής Μουσικής στον Αύλειο Χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν δύο εξαιρετικές νεανικές φωνές, η Ναταλία Λαμπαδάκη και η Λένα Τζαμπάζη.
Η είσοδος θα είναι με ελεύθερη συνεισφορά για τους σκοπούς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας – Παραρτήματος Ν. Ροδόπης, γιατί οι ανάγκες των πασχόντων συνανθρώπων μας είναι μεγάλες.
Για τις χορηγίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Αγγελική Καρχαδάκη, Ταμία Ε.Α.Ε. Παραρτήματος Ροδόπης – 6944892212 και στηνΕύη Σακελλάρη – Μάϊνα, Γραμματέα Ε.Α.Ε. Παραρτήματος Ροδόπης – 6939348386.

Αναβίωση ποντιακού γάμου την Παρασκευή

Τη θεατρική αναβίωση του Ποντιακού παραδοσιακού γάμου θα λάβει χώρα μεθαύριο Παρασκευή ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», σε συνδιοργάνωση με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.
Η αναβίωση θα ξεκινήσει στις 19.30 το απόγευμα, από τα κτίρια του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής (οδός Αγ. Γεωργίου), όπου θα προηγηθούν τα σχετικά έθιμα προ της στέψης.
Κατόπιν, θα ακολουθήσει γαμήλια πομπή στο κέντρο της πόλης που θα καταλήξει στον ιστορικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγία).

Επίδειξη μόδα για φιλανθρωπικό σκοπό από τη Λέσχη Lions «Ορφέας

Η Λέσχη Lions «Ορφέας» Κομοτηνής, στο πλαίσιο του εθελοντικού της έργου, διοργανώνει επίδειξη μόδας, εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, η οποία θα γίνει την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, στις 7:00 μ.μ, στο ξενοδοχείο «Chris and Eve».
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η υποστήριξη του προγράμματος «ΣΤΕΓΗ ΑΓΑΠΗΣ» στην Κομοτηνή, για την φροντίδα αστέγων συμπολιτών μας. Το πρόγραμμα ήδη λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο, σε ενοικιαζόμενο χώρο στην πόλη της Κομοτηνής, με ωφελούμενους 6 συμπολίτες μας και με την συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής.
Για όσους επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης προς το χώρο της εκδήλωσης με minibus των ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ. Σημείο αναχώρησης μπροστά από το Δημαρχείο Κομοτηνής και ώρα 6:30 το απόγευμα.

Πολιτισμός
Παρουσίαση του συγγραφέα Ιάκωβου Μαρτίδη

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και οι εκδόσεις «Αρμός», παρουσιάζουν σήμερα στις 19:30 το απόγευμα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της Καπναποθήκης «Π», τον Ψυχίατρο/Συγγραφέα, Ιάκωβο Μαρτίδη και το νέο του βιβλίο,
«Το μήλο πάνω από τη μηλιά»

Θέατρο στο Ραδιόφωνο»στη ΦΕΞ

Σήμερα στις [20.00] στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης στην αυλή με τα χαμάμ.Η Θεατρική Ομάδα της ΦΕΞ και το Ράδιο Ξάνθη 93,5 παρουσιάζουν τη δουλειά του θεατρικού εργαστηρίου «Θέατρο στο Ραδιόφωνο». Τα τρία μονόπρακτα «η Εβραία», «η Ψεύτρα» και το «ηλιόλουστο πρωινό» ηχογραφήθηκαν στο studio του Ραδιοφώνου και παρουσιάζονται στην αυλή μα τα χαμάμ.
Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Nεκρή βρέθηκε χελώνα καρέτα-καρέτα στα Μάγγανα

Μία θαλάσσια χελώνα καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε νεκρήχθες το μεσημέρι στην παραλία των Μαγγάνων. Οι λουόμενοι ειδοποίησαν τη Λιμενική Αρχή του Πόρτο Λάγους, που εντόπισε τη νεκρή χελώνα. Από το Λιμενικό ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Μοιράσου το άρθρο: