Πολιτική
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ
Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για την Ελλάδα, για τις διμερείς της σχέσεις με τους γείτονες, αλλά και συνολικά για την πολύπαθη περιοχή των Βαλκανίων. Η ελληνική κυβέρνηση αξιοποίησε την ιστορική ευκαιρία που παρουσιάστηκε ώστε να δοθεί μια εθνικά συμφέρουσα λύση σε μια χρόνια εκκρεμότητα που στοίχισε στη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα.
Ο εθνικισμός και ο αλυτρωτισμός δίνουν τη θέση τους στη συνεργασία, τη συνανάπτυξη, την πρόοδο και τη σταθερότητα.
Η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας, έδωσαν κοινές μάχες τις προηγούμενες δεκαετίες με τους προοδευτικούς πολίτες της γειτονικής χώρας, απέναντι στον εθνικισμό και τη δημαγωγία. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι αφήνουμε πίσω το παρελθόν και σχεδιάζουμε το μέλλον, προσηλωμένοι στην ειρήνη και στη φιλία μεταξύ των λαών.
Σε αυτήν την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ κλείνουν σήμερα τα μάτια και ταυτίζονται με ακραίες εθνικιστικές και λαϊκιστικές απόψεις, υποχωρώντας από την εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας erga omnes με βάση την οποία και οι ίδιοι διαπραγματεύτηκαν. Θα μείνουν στην ιστορία ως ανεύθυνοι και επικίνδυνοι.

Πρωτογενής Τομέας
Σαφάρι κλιμακίου τελωνειακών για «μαϊμού» φυτοφάρμακα από Βουλγαρία

Επιβεβαιώθηκε με το θέμα που ανάρτησε η ΕΡΤ Κομοτηνής, για την άμεση εντατικοποίηση των ελέγχων με κλιμάκια τελωνειακών σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τα μη εγκεκριμένα φυτοφάρμακα που προμηθεύονται από την γειτονική Βουλγαρία οι Αγρότες, λόγω του πολύ χαμηλού κόστους.
Όπως αποκάλυψε η ΕΡΤ Κομοτηνής, τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τα κλιμάκια είναι της τάξης των 1.000 έως και 3.000 ευρώ, γεγονός που θα πρέπει να κάνει τους Αγρότες περισσότερο υπεύθυνους και προσεκτικούς απέναντι στις αγορές μη εγκεκριμένων φαρμάκων από την ΕΕ. Από την πλευρά τους οι Βούλγαροι παραπλανούν τους Αγρότες, βάζοντας ετικέτες στα Ελληνικά στις συσκευασίες των φαρμάκων.
Σημειώνεται πως Τα φάρμακα αυτά στερούνται των ελέγχων της ΕΕ και είναι αμφιβόλου χρησιμότητας και θεωρούνται και επικίνδυνα για το περιβάλλον, αλλά και την τροφική αλυσίδα.
Τέλος πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης πραγματοποίησε σύσκεψη με την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας, Εφορία και ιδιώτες Γεωπόνους, για την ανάδειξη και αντιμετώπιση του θέματος.

«Κόβονται» οι επιδοτήσεις για όσους Αγρότες εντοπισθούν με παράνομα φυτοφάρμακα

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ ο αναπληρωτής Δ/ντης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Ροδόπης, Νίκος Κολάτσος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως τα στοιχεία που έρχονται για τους Αγρότες, ότι έχουν εντοπισθεί με απαγορευμένα φυτοφάρμακα, ενημερώνει η Δ/νση το ΥΠΑΑΤ και αυτό με τη σειρά του τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρά σε δραστικές μειώσεις των Αγροτικών Επιδοτήσεων σε μακροχρόνια βάση, σε όσους εμπλέκονται με παράνομες αγορές μη εγκεκριμένων φυτοφαρμάκων και τους έχει επιβληθεί πρόστιμο.
«Σ την Ελλάδα υπάρχουν αυτές οι επιχειρήσεις που έχουν αδειοδοτηθεί για να προμηθεύουν με φυτοφάρμακα-τα οποία προηγουμένως έχουν ελεγχθεί-τους Αγρότες. Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο και διώκεται με άσχημες συνέπειες», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κολάτσος.
Εξ άλλου ο κ. Κολάτσος ενημέρωσε πως αυτές τις μέρες οι γεωπόνοι της αρμόδιας Δ/νσης τοποθετούν τις ειδικές παγίδες στα χωράφια των Αγροτών, για την παρακολούθηση των προσβολών από έντομα και σκουλήκια, που προσβάλλουν τις καλλιέργειες. ΑΠό τις παγίδες θα καταγράφεται ο πληθυσμός και θα εκπονείται ο σχεδιασμός των απαιτούμενων ψεκασμών.

Ακόμη μια διάκριση για τον Aνατολικό VINEYARDS από την Ξάνθη σε διαγωνισμό κρασιών
Σε Διεθνή διαγωνισμό για τα Βιολογικά κρασιά, συμμετείχε από την Ξάνθη και ο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟS VINEYARDS, ετικέτα κρασιού που βραβεύτηκε με Χρυσό και Χάλκινο.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 668 βιολογικές ετικέτες τις οποίες έκριναν 180 κριτές.

ΠΥ
Φωτιά ξέσπασε στο ΧΥΤΑ της Ξάνθης
Φωτιά ξέσπασε τη νύχτα του Σαββάτου στις 11 στο ΧΥΤΑ της Ξάνθης. Η φωτιά προέκυψε από άγνωστη αιτία μέσα στο σκουπιδότοπο και για την κατάσβεσή επενέβησαν οχήματα και πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙΠΕ Ξάνθης καθώς και από αυτή της πόλης ενώ συνέδραμαν μηχανήματα του ΧΥΤΑ.Τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο ενώ δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο λόγω της ιδιαιτερότητας της φωτιάς.

Καιρικό
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά και άφησε χωρίς ρεύμα τα Μελίβοια στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης

Χωρίς ρεύμα έμεινε για μερικές ώρες το βράδυ του Σαββάτου ο οικισμός των Μελιβοίων. Ένας κεραυνός χτύπησε στις 21.30 πυλώνα της ΔΕΗ στο κέντρο του χωριού με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά και να διακοπεί η παροχή ρεύματος σε όλο τον οικισμό.
Λίγο μετά έφτασε στον οικισμό η Αστυνομία καθώς και Πυροσβεστική που έσβησε τη φωτιά.
Λίγο αργότερα έφτασε το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, που ξεκίνησε την επισκευή και λίγο πριν τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, η βλάβη αποκαταστάθηκε και το ρεύμα επανήλθε σε όλο το χωριό.
Κυβέρνηση-Επιχειρήσεις

Περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, εγκατάστασης και λειτουργίας των επιχειρήσεων
Στη φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η σημαντική μεταρρύθμιση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, εγκατάστασης και λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Η πλειονότητα των οικονομικών δραστηριοτήτων έχει ήδη υπαχθεί στο νόμο 4442/2016 για το νέο αδειοδοτικό καθεστώς, ενώ πάνω από το 90% θα έχει ενταχθεί με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Σχεδόν όλες οι μεταποιητικές επιχειρήσεις θα μπορούν να ξεκινούν τη λειτουργία τους με απλή γνωστοποίηση που θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά, με εξαίρεση τις οικονομικές δραστηριότητες υψηλού κινδύνου για τους εργαζόμενους, τους περίοικους και το περιβάλλον, οι οποίες θα υπόκεινται σε εκ των προτέρων έγκριση.
Όσον αφορά τις περιβαλλοντικές υποδομές, για πρώτη φορά διαχωρίζονται από τις αμιγώς βιομηχανικές δραστηριότητες, καθώς διαμορφώνεται ένα διακριτό, σαφές πλαίσιο αδειοδότησης, στο οποίο θα υπαχθούν οι σχετικές δραστηριότητες.

Ενοπλες Δυνάμεις
Στην Ξάνθη βρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ
Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή και του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Δημήτριου Καμπά, πραγματοποιήθηκε η τελική φάση της ΤΑΜΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού παρέστη στην τελική φάση της Τακτικής Άσκησης που διεξάγεται από Ανθυπολοχαγούς Όπλων και Σωμάτων και αφορά στην τακτική χρησιμοποίηση όλων των Όπλων και των Σωμάτων, σε όλες τις φάσεις του αγώνα.

Η ΤΑΜΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», που διεξήχθη από 08 έως 14 Ιουνίου 2018, έχει στόχο, οι νέοι Ανθυπολοχαγοί (Ο-Σ), συνεργαζόμενοι μεταξύ τους να:
– Να υλοποιήσουν στην πράξη θεωρητικές γνώσεις, που απέκτησαν στα Σχολεία Εφαρμογής και να αποκτήσουν κοινές παραστάσεις.
–Να διαμορφώσουν κοινό πλαίσιο σκέψης και συναντίληψης, έτσι ώστε να επιτευχθεί η περαιτέρω κατανόηση, εξοικείωση και εξάσκηση, με όλα τα σενάρια τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.
–Να αναπτύξουν πρωτοβουλία και πνεύμα νικητή.

Αυτοδιοίκηση
Διακοπή νερού σε Βελισσαρίου Κλεμανσώ Ορεστίαδος Σαλαμίνος και Προύσης στον Δήμο Ξάνθης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης ενημερώνει, πως λόγω εργασιών αντικατάστασης του δικτύου στις οδούς Βελισσαρίου και Κλεμανσώ, στο πλαίσιο του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε τμήματα της πόλης Ξάνθης» είναι απαραίτητη η διακοπή υδροδότησης σήμερα τη Δευτέρα από 08:00π.μ. έως 15:00μ.μ. στις εξής οδούς :
1. Βελισσαρίου στο τμήμα μεταξύ των οδών Κλεμανσώ και Στενιμάχου
2. Στην οδό Κλεμανσώ και Ικονίου
3. Σε όλο το μήκος της οδού Ορεστιάδος
4. Στην οδό Σαλαμίνος στο τμήμα μεταξύ των οδών Κλεμανσώ και Μιαούλη
5. Σε όλο το μήκος της οδού Προύσσης

Συνέδριο
Στην Ξάνθη ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Συνέδριο των AHEPA
Στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε το πανελλήνιο συνέδριο της οργάνωσης AHEPA για την περιφέρεια της Ελλάδας. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο συνεδριακό κέντρου του Ξενοδοχείου 1000 COLORS.
Στην εναρκτήρια συνεδρία παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου εκ μέρους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρώην Υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης εκ μέρους του συγκυβερνώντος κόμματος, ο Γραμματέας της ΝΟΔΕ Ξάνθης Χ. Παπαχαβιάρης , ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Παλτόγλου, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ξάνθης π Σωφρόνιος Γκουτζίνης εκ μέρους του Μητροπολίτη αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης.
Στην ανακοίνωσή τους οι ΑΗΕPA Ξάνθης, που υπογράφει ο Πρόεδρος Γ. Μυλωνάς, μεταξύ άλλων αναφέρεται:
Ίσως το πιο πετυχημένο συνέδριο AHEPA που έχει γίνει τόσο σε συμμετοχή συνέδρων και σε θέμα οργάνωσης.. Ακόμα μια φορά η Ξάνθη έδειξε ότι μπορεί να αναλάβει μεγάλες διοργανώσεις με επιτυχία.
Συμμετοχή στην Ξάνθη είχαν από τις μακρινές περιοχές της Ελλάδος αλλά και από εξωτερικό. Μας τίμησαν με την παρουσία τους τα τμήματα Κρήτης Καλαμάτας Ρόδου Γιάννενα Κέρκυρας καθώς και τα τμήματα εξωτερικού Αμερικής Αγγλίας Βουλγαρίας Γερμανίας το τμήμα Κωνσταντινούπολης και αλλά πολλά. Εκτός από την οργάνωση στο συνεδριακό κέντρο 1000 Colors Hotel ενθουσιασμένοι όλοι οι σύνεδροι από την μουσική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Ξανθιώτη μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζιδάκι που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης – Μάνος Χατζιδάκις. Το τμήμα Ξάνθης βράβευσε παλιούς κυβερνήτες Ελλάδος τον κ.Νίκο Παπαδόπουλο όπου τον τίμησε ο Μιχάλης Σαραλέκος μέλος του τμήματος AHEPA Ξάνθης και τον κ.Γιώργο Πλοκαμάκη όπου τον βράβευσε ο Παναγιώτης Μιχαηλίδης μέλος του διοικητικού. Το βραβείο ήταν μια ειδική ονομαστική φιάλη κρασιού

Εκπαίδευση-Επαγγελματίες
«Βύθιση στη …σοκολάτα» στην πλατεία Ειρήνης την Τρίτη
Η Δ/νση Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, τα Σωματεία ζαχαροπλαστών μπουγατσοποιών και καφετοπωλών της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης, διοργανώνει τη γιορτή σοκολάτας «Όλοι μαζί μπορούμε στη σοκολάτα να βυθιστούμε» αύριο στην Πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής, ώρα 19:00. Η προαναφερόμενη εκδήλωση πραγματοποιείται στο περιθώριο της «3ης Μαθησιακής Διδασκαλικής Επιμορφωτικής Συνάντησης Εταίρων», που διοργανώνεται στην Κομοτηνή, κατά το χρονικό διάστημα 18-22 Ιουνίου 2018, και εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ , στο οποίο συμμετέχει η Δ/νση Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης, ως συντονίστρια, μαζί με ανάλογες εκπαιδευτικές δομές από χώρες της Ευρώπης.

Περιβάλλον
Απονομή βραβείων διαγωνισμού ζωγραφικής από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκη
Η εκδήλωση απονομής βραβείων για τον διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Θάσου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α.Μ.-Θ. με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα (19.00), στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης.
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Ψαρεύοντας στις λίμνες και τις λιμνοθάλασσες του Εθνικού Πάρκου Α.Μ.-Θ.» και απευθυνόταν σε μαθητές ε’ και στ’ τάξεων των σχολικών μονάδων των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Ροδόπης και Καβάλας.
Στις τρεις πρώτες ζωγραφιές που ξεχώρισαν θα απονεμηθούν βραβεία-δώρα, ενώ σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής, θα διανεμηθούν αναμνηστικά δωράκια και έπαινοι.

Σύλλογοι
Στην Ξάνθη το 10ο Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα
Στην Ξάνθη στις 29-30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου θα φιλοξενηθεί το 10 Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα.
Στο εγχείρημά συμμετέχουν ως διοργανωτές το Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων και συνδιοργανωτής η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Μαζί χιλιάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη θα συμμετέχουν στις δράσεις που θα αναπτυχθούν στην Κεντρική πλατεία, στο σπίτι του Χατζιδάκι και στο Γήπεδο του ΑΟΞ.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

ΒΑΤΡΑΧΟΙ του Αριστοφάνη στην Ξάνθη

Οι επιχειρήσεις Μαροσούλη σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου παρουσιάζουν μία από τις ευρηματικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τους Βατράχους για την θερινή καλλιτεχνική περίοδο 2018, σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου.Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης. Παίζουν η ηθοποιοί Λάκης Λαζόπουλος,Σοφία Φιλιππίδου,Δημήτρης Πιατάς και ο Αντώνης Καφετζόπουλος

Ο Γιάννης Χαρούλης στην Ξάνθη

Ο Γιάννης Χαρούλης ξεκινά την περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για το φετινό καλοκαίρι με μια μεγάλη γιορτή συναυλία στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ. στην Ξάνθη την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στις 21:00.

 

Πολιτισμός
Συνεχίζονται οι πολιτιστικές δράσεις της ΦΕΞ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε τον Ιούνιο και θα διαρκέσει μέχρι 13 Αυγούστου. Η δέκατη περίοδος του φεστιβάλ έχει ως τίτλο, «η Ξάνθη αφουγκράζεται ήχους της Ανατολής».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Εξαιρετικές συναυλίες σε πανέμορφους χώρους, όπως εργαστήρια, αφηγήσεις και αφιερώματα..

Αστυνομικό Δελτίο
Νεκρή 35χρονη γυναίκα από πυροβολισμό
Νεκρή βρεθηκε στην Ξάνθη μια 35χρονη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο το βράδυ του Σαββάτου με τραύμα από κυνηγετική καραμπίνα.
Την 35χρονη, μητέρα 5 παιδιών, μετέφερε στο Νοσοκομείο ο σύζυγός της, τον οποίο ειδοποίησαν τα παιδιά τους, μόλις άκουσαν τον πυροβολισμό στο σπίτι τους στο Δροσερό Ξάνθης.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αλλά και με βάση την νεκροψία-νεκροτομή του Ιατροδικαστή, επικρατέστερη εκδοχή πιθανότερη αιτία του θανάτου της άτυχης γυναίκας είναι η αυτοκτονία.

Επίθεση με μολότωφ δέχτηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης
Επίθεση με μολότωφ δέχτηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης το βράδυ της Πέμπτης λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Οι άγνωστοι δράστες πέταξαν τη μολότωφ στον ακάλυπτο του Μεγάρου, εκεί όπου φυλάσσονται υπηρεσιακά και κατασχεμένα οχήματα.
Οι αστυνομικοί που ήταν σε υπηρεσία έσπευσαν στο σημείο και έσβησαν τη φωτιά που προκλήθηκε, με δικά τους μέσα, χωρίς να χρειαστεί η Πυροσβεστική και χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερες ζημιές.Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες υπήρξαν κάποιες προσαγωγές αλλά δεν έχει εντοπιστεί κάτι επιβαρυντικό.

Ολοκληρώθηκε η επιμόρφωση των Τοπικών Αστυνόμων
Ολοκληρώθηκε διήμερη εκπαιδευτική επιμόρφωση
(45) «Τοπικών Αστυνόμων» .Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» απονεμήθηκαν στους Τοπικούς Αστυνόμους πιστοποιητικά εκπαίδευσης

 

Αθλητική Ενημέρωση
Στους Μεσογειακούς αγώνες με την Εθνική Νέων ο μεσοαμυντικός της Ξάνθης Δ. Μελιόπουλος
Ο μεσοαμυντικός της Ξάνθης, Δημήτρης Μελιόπουλος κλήθηκε στις προπονήσεις της Εθνικής Νέων που θα γίνουν στις 18 και 19 Ιουνίου στον Άγιο Κοσμά, εν όψει της συμμετοχής της στους Μεσογειακούς αγώνες στην Ταραγόνα της Ισπανίας.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα όπως και οι υπόλοιπες ομάδες θα μετέχουν με τις ομάδες Νέων και ο ομοσπονδιακός προπονητής κάλεσε 18 ποδοσφαιριστές γεννημένους το 2000.
Η Ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στη φάση των ομίλων τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (22/06), την Τουρκία (24/06) και τη Γαλλία (26/06).

Μοιράσου το άρθρο: