Δικηγόροι-ΔΠΘ
Αποχή από τα δικαστήρια οι δικηγόροι της περιφέρειας ΑΜΘ

Δεύτερη μέρα από την τριήμερη αποχή από τις δίκες, που αποφάσισαν οι Δικηγόροι της ΑΜ-Θ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ίδρυση της 4ης Νομικής στην Πάτρα.
Παράλληλα οι προεδροι των δικηγορικών συλλόγων της περιφερειας ΑΜΘ ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόβλου.

Σ. Γιαννακίδης στην Επιτροπή Παρακολούθησης Interreg: Για πρώτη φορά ενισχύσεις για μικρομεσαίους στη νέα Πρόσκληση

Στην άμεση ενίσχυση, σε πιλοτικό στάδιο, με 10 εκατομμύρια ευρώ, συνεργατικών σχημάτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων της διασυνοριακής περιοχής, στάθηκε ιδιαίτερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, στην η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Συνεργασίας Ιντερεγκ, Ελλάδα-Βουλγαρία, όπου συμμετείχε και η ομόλογός του Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων της Βουλγαρίας Denitsa Nikolova.
Πρόγραμμα 8 εκ ευρώ για την «διασυνοριακή» επιχειρηματικότητα
Παράλληλα, στις αρχές του νέου χρόνου προγραμματίζεται η έγκριση και έκδοση μίας ακόμη Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους συλλογικούς φορείς από τον χώρο της επιχειρηματικότητας, ύψους 8 εκατ. ευρώ.
Τέλος ο Υφυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στον επιχειρηματικό κόσμο, στεκόμενος στο αναπτυξιακό μοντέλο που έχει καταθέσει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την Ελληνική οικονομία και το πλήθος χρηματοδοτικών εργαλείων και ρυθμίσεων που υπάρχουν για τη διευκόλυνση των επενδύσεων.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως στις συζητήσεις περιλήφθηκε και η έγκριση της πρόσκλησης Άμεσης Ενίσχυσης σε συνεργατικά σχήματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων των δυο χωρών, καθώς και παρουσίαση στρατηγικών έργων όπως το CrossBo για την κατασκευή του οδικού άξονα Δημάριο Ξάνθης-Ρούντοζεμ Βουλγαρίας.

Αυτοδιοίκηση
Ενημερωτική εκδήλωση για το Φυσικό αέριο

Ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Ανάπτυξη Δικτύων Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωΐ στην Ξάνθη, στο Ξενοδοχείο Elisso.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠ της Περιφέρειας ΑΜΘ, Βασίλης Πιτσινίγκος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του ΤΕΙ ΑΜΘ, Νίκος Κόκκινος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Στεφανία Μωσσέ.

59.5 εκατ. ευρώ για έργα από το ΥΠΕΣ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ κατά την τριετία 2015-2018

Τη συγκεντρωτική εικόνα των χρηματοδοτήσεων κατά την τριετία 2015-2018 από πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών δίνουν μια σειρά από σχεδιαγράμματα και infographics που ΥΠΕΣ.
Σύμφωνα με τα σχεδιαγράμματα η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης χρηματοδοτήθηκε συνολικά με 7,7 εκατομμύρια ευρώ σε 22 έργα που αφορούν τα προγράμματα ΦΙλόδημος 1 και 2, σε αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, λειψυδρία, ορεινούς και μειονεκτικούς Δήμους.
Η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης 11 εκατ.770 χιλιαδ.135 Ευρώ
446.880 ευρώ στους Δήμους Νομού Ξάνθης από Τέλη Ακίνητης Περιουσίας και Διαφήμισης
To Υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει το ποσό των 18.000.000 ευρώ στους Δήμους της Χώρας από τα έσοδα της κατηγορίας «Έσοδα από λοιπά τέλη, δικαιώματα και παροχή υπηρεσιών» και «Τέλος Ακίνητης Περιουσίας – κατανομή του 15%», του προϋπολογισμού εσόδων οικονομικού έτους 2018 των δικαιούχων
Δήμων και θα αποδοθεί σε αυτούς με χρηματική εντολή του Υπουργείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Σε αυτό το πλαίσιο στους Δήμους της Ξάνθης αποδίδεται συνολικά 186.310,00 Ευρώ.

Κοινή δήλωση απάντηση των βουλευτών της Ξάνθης στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης


Κοινή δήλωση-απάντηση, εξέδωσαν οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Ζαγναφέρη, για τους ισχυρισμούς του, πως δεν υπάρχει εξέλιξη στο πρόγραμμα Λίντερ. ΕΠι πλέον πως, προσαρτήθηκε η Ξάνθη στην Αναπτυξιακή Ροδόπης, ενώ κάνει λόγο για απόγνωση επενδυτών.
Οι τρεις Βουλευτές της Ξάνθης, επισημάινουν στον κ. Ζαγναφέρη, πως η Ξάνθη δεν έχει Αναπτυξιακή Εταιρεία, καθώς αυτή έκλεισε από ανθρώπους της παράταξης που υπηρετεί. Επίσης υπογραμμίζουν πως έχει ολοκληρωθεί ήδη η πρώτη προκήρυξη του Leader για δημόσιες επενδύσεις σε Ξάνθη και Ροδόπη προϋπολογισμού 1,570 εκατ. ευρώ με ρεκόρ υποβολής 45 προτάσεων, που υπερκάλυψαν τον προϋπολογισμό κατά 3 φορές, με ύψος 5,949 εκατ. ευρώ…
Εξάλλου, ακολουθεί άμεσα η προκήρυξη για τις ιδιωτικές επενδύσεις όπου μπορούν να υποβληθούν επιχειρηματικά σχέδια για χρηματοδότηση.
«Επίσης πρέπει να ενημερώσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης ότι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ΑΜΘ, είναι εταίρος της Αναπτυξιακής Ροδόπης
Η «απόγνωση» για την οποία μιλά ο Αντιπεριφερειάρχης είναι αυτή που βίωσε η περιοχή τα χρόνια που είχαν την εξουσία.
Λίγο ακόμη και θα μας κατηγορήσει ότι βγάζουμε τη χώρα από τα μνημόνια…», αναφέρουν καταλήγοντας στην ανακοίνωσή τους οι κυβερνητικοί Βουλευτές της Ξάνθης.

Επίσκεψη του Ιταλού Πρέσβη στον Δήμαρχο Ξάνθης

Τον Ιταλό Πρέσβη Luigi Marras υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης όσο και ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, υπογράμμισαν τις δυνατότητες συνεργασίας σε βασικούς τομείς όπως η επιχειρηματικότητα, η οικονομία, ο τουρισμός και η προώθηση τοπικών προϊόντων.

Διανομή αγαθών στους ωφελούμενους του Τ.Ε.Β.Α. στην Ξάνθη

Διανομή αγαθών στους ωφελούμενους του επιχειρησιακού προγράμματος «Επισιτιστική ή/και βασική υλική συνδρομή» το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (Τ.Ε.Β.Α.) πραγματοποιείται στους δήμους της Ξάνθης ως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου.
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α.-Κ.Ε.Α. θα ειδοποιηθούν με SMS για να προσέλθουν στο σημείο διανομής.

Εκκλησία
Γιορτάζει το Μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου Άγιος Νικόλαος

Πλήθος κόσμου συρρέει από χθες στο μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος, ο οποίος γιορτάζει σήμερα.
Το παρόν του έδωσε και ο Ηγούμενος της Μονής Εφραίμ, ο οποίος έδινε την ευχή του στους πιστούς.
Αυτή την ώρα τελείται Θεία Λειτουργία, ενώ και στον χθεσινό Εσπερινό, το πλήθος των πιστών της ευρύτερης περιοχής της Θράκης, αλλά και της Βουλγαρίας, ήταν πολύ μεγάλο.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο Μετόχι του Αγίου Νικολάου, λειτουργεί και έκθεση με είδη και προϊόντα από το Άγιο Όρος.

Στην Κοινότητα Νεοχωρίου στον Βόσπορο παρουσιάστηκε τα “Γλυκά Νερά” της Ιωάννας Καρακασίδου

Η Κοινότητα Νεοχωρίου στον Βόσπορο και ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου εγκαινίασαν το περασμένο Σάββατο τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 180 χρόνια από την ανέγερση του ναού, με την βιβλιοπαρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος “Γλυκά Νερά” της Ιωάννας Καρακασίδου.
Παρών και ο Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Επόπτης της Περιφερείας Βοσπόρου.

Σύλλογοι
Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΧΕΝ

Η ΧΕΝ Κομοτηνής διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη γιορτή της αύριο στις 18:00 μ.μ. στον 2ο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων, με χριστουγεννιάτικη μουσική και τραγούδια, από το Ωδείο Συκάκη

Δεύτερος ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής

Το ερχόμενο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών διοργανώνει τον 2ος Ετήσιο Χορό του Συλλόγου στο ξενοδοχείο Chris&Eve, στις 20.30 η ώρα.
Το μουσικό σχήμα που θα πλαισιώσει την εκδήλωση είναι η ΕΒΡΙΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ . Μαζί τους θα συμμετέχει στο κλαρίνο ο Γιάννης Μαύρος και στο ακορντεόν ο Νίκος Μπόζογλου.
Η τιμή εισόδου είναι 15 ευρώ για ενήλικες και 10 ευρώ για παιδιά.
Οι κρατήσεις γίνονται στα τηλέφωνα 6976033062 και 6947869577 .

Αυτοδιοίκηση-Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις
¨Μαγεμένο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο» με παιδιά στην Κομοτηνή

Στο πάρκο της Κομοτηνής θα γίνουν φέτος οι Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις, ενώ το πάρκο μετονομάζεται σε «μαγεμένο πάρκο»
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία κατόπιν συνεννόησης
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου με τα παιδιά να επισκέπτονται το Μαγεμένο Δάσος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την έναρξη του 3ου Αγιοβασιλιάτικου δρομικού αγώνα δρόμου, με τίτλο “Run Santa….Run”.
H αφετηρία είναι το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στις 7.00 μ.μ. το Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και στις 8 μ.μ. συναυλία με την Τάμτα.

Λιμενικό
Διασώθηκαν 33 μετανάστες μεταξύ Μάκρης και Μαρώνειας

Το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μάκρης Αλεξανδρούπολης και Μαρώνειας Ροδόπης, φουσκωτή βάρκα με τους 33 επιβάτες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, διέσωσε τους μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Αλεξανδρούπολης

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη 18χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 18χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Αθλητική Ενημέρωση
Με 2 Κύπελλα και 2 ατομικές διακρίσεις επέστρεψε από την Καβάλα ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης

Την περασμένη Κυριακή διοργανώθηκε στην Καβάλα από την Ε.Σ.Σ.Α.Μ.Θ και τον Σ.Ο. Καβάλας, το Ομαδικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Rapid Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και το Ομαδικό Πρωτάθλημα Rapid Παίδων – Κορασίδων για το 2018 με τη συμμετοχή 12 συλλόγων και 30 ομάδων από Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Σέρρες, Χρυσούπολη και Ξάνθη.
Δεύτερος, τερμάτισε ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης στο Ομαδικό Πρωτάθλημα και Τρίτος στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων,
Πρωταθλητής στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α.Μ.Θ. για το 2018 ανακηρύχθηκε ο Σ.Ο. Καβάλας ενώ την τρίτη θέση μετά τον Σ.Ο.Ξ. κατέλαβε ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης.
Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων Α.Μ.Θ. για το 2018 πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύχθηκε ο Ο.Φ.Σ. Καβάλας ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σ.Ο. Καβάλας.

Μοιράσου το άρθρο: