Κυβέρνηση-Επαγγελματίες

Ενεργοποιήθηκε η ρύθμιση οφειλών και για ελεύθερους επαγγελματίες

Ενεργοποιήθηκε, από χθες η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, από ελεύθερους επαγγελματίες του πρώην ΕΤΑΑ.
Δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί μπορούν να ρυθμίζουν οφειλές προς εφορία (ΑΑΔΕ) και ασφαλιστικά ταμεία (ΚΕΑΟ), με διαγραφή προστίμων-προσαυξήσεων και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 120 δόσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη πάνω από 10.000 νομικά και φυσικά πρόσωπα άλλων κατηγοριών έχει επιβεβαιωθεί ότι πληρούν τα κριτήρια υπαγωγής.
Τον επόμενο μήνα θα προστεθούν στους χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι Αγρότες και τον Ιούνιο θα ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις με σύνολο οφειλών μικρότερο των 20.000 ευρώ.

Πρωτογενής Τομέας

Β. Αποστόλου στο Λουξεμβούργο: Απαιτείται νομοθεσία σε ενωσιακό επίπεδο για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στη διακίνηση τροφίμων

Η θέσπιση νομοθεσίας σε ενωσιακό επίπεδο για την απαγόρευση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στην αλυσίδα εφοδιασμού των τροφίμων είναι η καλύτερη και ίσως και η μοναδική μας επιλογή.
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας χθες στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στο Λουξεμβούργο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε αφήσει ένα πολύ μεγάλο περιθώριο ελευθερίας στις αγορές, θεωρώντας βέβαιο ότι μπορούν να αυτορυθμίζονται. Η σημερινή κατάσταση αποδεικνύει ότι η αυτορρύθμιση, τελικά, ωφελεί μόνο τους λίγους και ισχυρούς και συμπιέζει τους πολλούς που είναι λιγότερο οργανωμένοι και αδύναμοι».

Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Επενδύσεις ενεργητικής προστασίας

Ημερομηνίες για υποβολή αιτήσεων για το καθεστώς «Επενδύσεις ενεργητικής προστασίας στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, δημοσίευσαν από κοινού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛ.Γ.Α., ο οποίος αποτελεί και τον ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης του προγράμματος.
Σύμφωνα με την πρόσκληση δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, ή ομάδες παραγωγών, με την προϋπόθεση ότι είναι ενεργοί γεωργοί.
Στόχος του Μέτρου είναι να προστατεύσει τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις από τον παγετό, το χαλάζι και τη βροχή μέσω της παροχής δημόσιας οικονομικής στήριξης (ενίσχυσης) για την υλοποίηση επενδύσεων ενεργητικής προστασίας.
Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης ξεκινάει την επόμενη Δευτέρα 23 Απριλίου και λήγει την 25/06/2018 και γίνεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων

Νέα ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων στην πρόσκληση της βιολογικής κτηνοτροφίας

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους για την Βιολογική Κτηνοτροφία πως η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της πρόσκλησης για τη δράση της βιολογικής κτηνοτροφίας, λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 20/04/2018.

ΚΥΓΕΩ
Υποβολή αιτήσεων για ΚΥΓΕΩ και 7ο Διεθνές Συμπόσιο ΚΥΓΕΩ

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος συμμετοχής για την 4η Ευρωπαϊκή συνάντηση των ευρωπαϊκών κινημάτων για την Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (Κ.Υ.ΓΕΩ), και θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Απριλίου 2018 !
Η τέταρτη Ευρωπαϊκή Συνάντηση θα γίνει στη Θες/νικη από 9-11 Νοεμβρίου, στη Θες/νικη

H εκδήλωση «Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία πέρα από τα σύνορα» θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει το 7ο Διεθνές Συμπόσιο της Κ.Υ.ΓΕΩ και τη δεύτερη συγκέντρωση της Σύμπραξης για την Αγροοικολογία της Μεσογειακής Τοπικής Αλληλεγγύης.

Εαν ενδιαφέρεστε να παρευρεθείτε στη συνάντηση, συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://registration.urgenci.net/index.php/585418

Κυβέρνηση-Ενέργεια

Ενεργοποίηση εκ νέου του Εξοικονόμηση κατ’οίκον

Ενεργοποιείται εκ νέου από σήμερα η δυνατότητα επεξεργασίας αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.
Σε ότι αφορά την ΑΜ-Θ οι αιτήσεις που έχουν οριστικοποιηθεί είναι 2.875 και αυτές που υπολείπονται 653.
Όπως προκύπτει μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαν υποβληθεί συνολικά 42.035 αιτήσεις.
Επιπλέον 13.881 ενδιαφερόμενοι έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης, κάτι που θα μπορούν να πράξουν από σήμερα. Δεδομένης της απόφασης για διπλασιασμό των πόρων του Προγράμματος, υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης του συνόλου των περίπου 56.000 ενδιαφερομένων.

Αυτοδιοίκηση

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και του Χαμόγελου του Παιδιού

Σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Χαμόγελου του Παιδιού και της περιφέρειας ΑΜΘ.
Σκοπός του συμφώνου είναι να βοηθήσει η κοινωνία και να εξυπηρετηθούν και παιδιά με ανάγκες ιατρικές. Έχουν γίνει πολλές ενέργειες για προληπτική ιατρική και νοσηλεία σε απομακρυσμένες περιοχές.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο τέτοιες περιπτώσεις στην Κομοτηνή κι ένα στη Χλόη, όπου παιδιά υποστηρίζονται μηχανικά και έχουν στο πλευρό τους προσωπικό σε 24ωρη βάση από το Χαμόγελο του Παιδιού.
Ο πρόεδρος του Χαμόγελου κ. Γιαννόπουλος, ζήτησε από τους πολίτες να βοηθήσουν, μέσω των γραμμών στήριξης SOS 1056 στην στις γραμμές 116000 και
116111 που ισχύουν για όλο τον κόσμο.

Υγεία-Αυτοδιοίκηση

Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ξεκίνησαν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της ΑΜ-Θ, οι δράσεις του προγράμματος της πρώτης Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, η οποία θα διαρκέσει έως τις 22 Απριλίου 2018.
Σήμερα στη Ροδόπη το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις με ομιλίες, δρώμενα με επίκεντρο το θέμα της Διατροφής. Δράσεις θα λάβουν χώρα στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής, από το πρωΐ έως το μεσημέρι με τη συμμετοχή μαθητών, στη ΧΕΝ στις 5 το απόγευμα και στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρώνειας Σαππών στις 5 το απόγευμα. Επίσης το απόγευμα στις 18:30 μ.μ. θα διεξαχθεί εσπερίδα στο ΕΒΕ Ροδόπης για την πρωτοβάθμια φροντίδα.
Στόχος είναι να αγκαλιασθεί η Εβδομάδα Υγείας από τους πολίτες της περιφέρειας και να θεσμοθετηθεί η ετήσια διοργάνωσή της.

Επανασύνδεση παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Δήμος Κομοτηναίων ενημερώνει τους Δημότες, ότι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Κοινωνικών πολιτικών (Φιλικής Εταιρείας και Φιλίππου) για το εφάπαξ επίδομα για την στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κο Οικονομίδη Δημήτριο στο τηλέφωνο 25310-22535.

Αυτοδιοίκηση-Καθαριότητα

Έκκληση για εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας

O Δήμος Κομοτηνής μέσω της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, απευθύνει έκκληση στους πολίτες, να πετούν τα απορρίμματα με λογική συχνότητα, πάντα δεμένα σε σακούλες και να μην αποθέτουν ογκώδη αντικείμενα, κλαδιά, χόρτα κ.λ.π χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την υπηρεσία.
Οι πολίτες, θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2531022810 για να διευθετήσουν οποιοδήποτε σχετικό με την καθαριότητα πρόβλημα.

Σύλλογοι

Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο για Παιδιά

Συμπεριφορικές Δυσκολίες σε Παιδιά Νηπιακής και Σχολικής Ηλικίας. Ανίχνευση, Διαχείριση και Τρόποι Αντιμετώπισης, είναι το θέμα του διήμερου βιωματικού σεμιναρίου, που διοργανώνει το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Το σεμινάριο θα γίνει στις 25 και 28 Απριλίου, στην καπναποθήκη Π.

Πολιτισμός

Ο Γιάννης Καλπούζος στο βιβλιοπωλείο «Δύο» της Ξάνθης

Τον Γιάννη Καλπούζο και νέο μυθιστόρημά του «Γινάτι – ο σοφός της λίμνης» παρουσιάζουν σήμερα το βράδυ στις (20.00) το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι εκδόσεις Ψυχογιός.
Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος-ψυχολόγος Μαρία Παπαδοπούλου.
Χθες ο συγγραφέας βρέθηκε για την παρουσίαση του Βιβλίου του στην Αλεξανδρούπολη και αύριο στις 7 το απόγευμα θα βρίσκεται στην Κομοτηνή, καλεσμένος του Βιβλιοπωλείου Βαφειάδη, στη Λέσχη Κομοτηναίων, για την εδώ παρουσίαση του βιβλίου του. Τον πρόλογο στην Κομοτηνή θα κάνει η φιλόλογος και συγγραφέας Ρένα Μάϊνα Σαμαρά.
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Το 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσ/κης ταξιδεύει στην Ξάνθη

Το 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσ/κης ταξιδεύει στην Ξάνθη
από Παρασκευή 27 έως & Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 [18.00] Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ πιστή στο ραντεβού φιλοξενεί και φέτος ταινίες Ελλήνων δημιουργών.
Πληροφορίες αναλυτικό πρόγραμμα: Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ Ξάνθης Τηλ.: 25410 25421.

Ο κινηματογράφος των δημιουργών στη ΦΕΞ

Ολοκληρώνεται σήμερα στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της ΦΕΞ, το αφιέρωμα στον στο Γέρζι Σκολιμόφσκι, στο πλαίσιο του κινηματογράφου των δημιουργών.

Μοιράσου το άρθρο: