Μια ιστορία εθελοντισμού σε θέματα αιμοδοσίας40 ετών, χώρεσε σε μια γλυκιά τούρτα και ένα μικρό κοριτσάκι έσβησε τα κεράκια, βάζοντας τον πήχυ για πιο ψηλά στον εθελοντισμό!
Ο λόγος για ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της Χώρας στην Αιμοδοσία, το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, που έκλεισε 40 χρόνια συνεχούς και πολλαπλής δράσης!

Στο πλαίσιο αυτό έγινε μια μικρή ιστορική αναδρομή από τον νυν πρόεδρο Κωστή Δημητρακόπουλο, με προβολή φωτογραφιών και πως ξεκίνησε από λίγα άτομα της Χριστιανικής Ένωσης και πως εξελίχθηκε ραγδαία, σε ένα δυναμικό σωματείο.
Ένα σωματείο που έτυχε ιδιαίτερης στήριξης από το Δήμο Κομοτηναίων, αλλά και από τα ΜΜΕ-όπως τα μέλη επισημαίνουν- και που αυτό βοήθησε στο να περάσει το μήνυμα του συνειδητοποιημένου εθελοντή αιμοδότη, τόσο καλά, με αποτέλεσμα η Θράκη να αποτελεί το καύχημα της εθελοντικής αιμοδοσίας και να παρέχει το 1/3 του εθελοντικού αίματος!
Επίσης το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, βράβευσε το Δήμο Κομοτηνής, για την διαρκή στήριξης του με την παραχώρηση γραφείων και στέγης, τόσα χρόνια!
Από την πλευρά της η Δ/ντρια της Αιμοδοσίας, Μαριάννα Ανδρεάδου, υπογράμμισε πως γίνονται πάνω από 4.000 αιμοληψίες το χρόνο στην Κομοτηνή. Οι 2.500 είναι εθελοντές αιμοδότες, ενώ η περαιτέρω ενεργοποίηση με έναν εθελοντή στην οικογένεια, μπορεί να καλύψει την επάρκεια σε αίμα εγχώριο.

Εξ άλλου η κ. Ανδρεάδου ανακοίνωσε πως στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, γίνονται πια λήψη ομφαλοπλακουντιακού αίματος, το οποίο αποστέλλεται στην Δημόσια Τράπεζα που θα το φυλάξει, αν θα το χρειαστεί μελοντικά!
Τέλος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος έχει αναπτυχθεί μια εξαιρετική συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με πολλαπλές εθελοντικές αιμοδοσίες. Αυτό έχει επεκταθεί και σε πολιτιστικούς συλλόγους και όχι μόνο!
Η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία είναι αυτή των Εκπαιδευτικών και έχει ορισθεί στις 30 Ιανουαρίου, την σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Μοιράσου το άρθρο: