Θέμα ημερών η συνολική τακτοποίηση του θέματος με το φοιτητικό βιβλιάριο ασθενείας.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί, η ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων φοιτητών περνάει στον ΕΟΠΥΥ, ενώ τα Πανεπιστήμια θα καλύπτουν το κόστος. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί και η Ευρωπαϊκή ταυτότητα ασφάλειας.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Φώτιος Μάρης.
Επι πλέον ο κ. Μάρης στάθηκε σε δύο χρηματοδοτήσεις που αναμένει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ένα ποσό που προέκυψε από την πρόσφατη Σύνοδο των Πρυτάνεων στα Καλάβρυτα, ως πρόταση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου. Η πρόταση προβλέπει την χρηματοδότηση 20.000 ευρώ ανά τμήμα και για το Δημοκρίτειο είναι 360.000 ευρώ, με επι πλέον ποσά για μεταπτυχιακά προγράμματα.
Το ΔΗμοκρίτειο θα λάβει κι ένα επι πλέον ποσό της τάξης των 500.000 ευρώ, από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο παρουσιάζει 26% απορροφητικότητα πανελλαδικά και θα πρέπει να δοθεί ώθηση.
Κατά τα άλλα υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση ως προς τους διαγωνισμούς για τα δύο μεγάλα έργα της μετεγκατάστασης όλων των σχολών της Κομοτηνής στην πανεπιστημιούπολη, ύψους 43 εκ ευρώ. Το δεύτερο μεγάλο έργο είναι η ολοκλήρωση της τελικής φάσης της ιατρικής σχολής της Αλεξ-πολης.
«Πιστεύω πως στις αρχές του νέου χρόνου θα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος με το εργοτάξιό του», τόνισε ο κ. Μάρης.

Γίνεται συζήτηση για την δομημένη καλωδίωση σε όλες τις φοιτητικές εστίες, ενώ ωριμάζουν οι μελέτες για την ανακαίνιση των εστιατορίων σε Ξάνθη και Κομοτηνή.
Επίσης ο κ. Μάρης στάθηκε στο πλάνο που υπάρχει από πλευράς πανεπιστημίου για την εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς έχουν ολοκληρωθεί η ενεργειακές αναβαθμίσεις των φοιτητικών εστιών σε Κομοτηνή και Ξάνθη. Παράλληλα υπάρχει σχεδιασμός για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΑΠΕ-
Τέλος ο κ. Μάρης ανέφερε και το ψηφιακό άλμα στις υπηρεσίες με 7 διαγωνισμούς στον αέρα, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του πανεπιστημίου. Το Φεβρουάριο δρομολογείται το κέντρο δια βίου μάθησης σε κάθε Πανεπιστήμιο και από την άνοιξη, θα ξεκινήσουν προγράμματα διετής φοίτησης ή και σεμινάρια.

Μοιράσου το άρθρο: