Απολογιστική Συνέντευξη τύπου ετοιμάζει η επικεφαλής της παράταξης «Εμείς…η Πόλη», Φελίνα Καζάκου-Βρούζου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, κλείνοντας αυτή την πενταετή της θητεία, ως επικεφαλής στην παράταξη, αλλά και τον 12ετή της κύκλο στην Αυτοδιοίκηση.
Στην συνέντευξη τύπου πρόκειται να παρουσιάσει όλες τις αντιπολιτευτικές της παρεμβάσεις, που στόχο είχαν την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, αλλά και την Αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Κομοτηνής.
Η κ. Καζάκου άνοιξε τα χαρτιά της στην ΕΡΤ Κομοτηνής και σε πρώτη φάση, σημείωσε πως σαν μείζων αντιπολίτευση, άσκησε στο ακέραιο το καθήκον της. Στήριξε, όπου έκρινε σωστό ενέργειες και πολιτικές της πλειοψηφίας. Καταχωρεί στα θετικά της Διοίκησης Πετρίδη, το νοικοκύρεμα των Οικονομικών του Δήμου, άσκησε κριτική και έκανε προτάσεις για τομείς της καθημερινότητας, για τον πολιτισμό, την αξιοποίηση ευρωπαϊκών και διασυνοριακών προγραμμάτων, σχεδόν 30 προτάσεις προγραμμάτων…
Για τις οποίες κατέθεσε ένα μεγάλο της παράπονο, πως ποτέ δεν ενσωματώθηκε, ΟΥΤΕ ΜΙΑ, στο πρόγραμμα του Δήμου…
Αναφερόμενη σε μια χαρακτηριστική περίπτωση ενός προγράμματος (5 εκ ευρώ με 100%χρηματοδότηση) που προέβλεπε Διαδημοτική και Διασυνοριακή(με περιοχές της Βουλγαρίας) Συνεργασία για την Θωράκιση από τα Ακραία Καιρικά Φαινόμενα ή και ακόμα τις Φυσικές Καταστροφές, η οποία ποτέ δεν ενσωματώθηκε…
«Θεωρώ πως είναι πλέον παρωχυμένη η τακτική παλαιότερων εποχών, όπου δεν υπήρχε συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας. Τα πράγματα αλλάζουν και αυτό απαιτεί η κοινωνία, αλλά και το μέλλον: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», επισήμανε η κ. ΚΑζάκου.
Για το θέμα του αποθεματικού των 8 εκ ευρώ, τόνισε πως θα ήταν καλό να αξιοποιηθούν για κατασκευή σχολικών αιθουσών, καθώς πολλά παιδιά θα κληθούν να φοιτήσουν σε αίθουσες Προκάτ. «Δεν χρειάζεται τώρα προεκλογικά να σπάμε τα πλακάκια της πλατείας για να δείξουμε πως κάνουμε έργο», σημείωσε με έμφαση και όλα δεν μπορούν να τελειώνουν με την διάσωση της Τσανακλείου, η οποία θα θέλαμε να λειτουργήσει ως το Μουσείο «Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή», το οποίο θα πρέπει να είναι διαδραστικό και να επικοινωνεί τη γνώση με διαφορετικό τρόπο προς τους μαθητές» .
Καταλόγισε απραξία στο κομμάτι του Τουρισμού, στο κομμάτι της προβολής της Κομοτηνής, αλλά και στο κομμάτι του Πολιτισμού.
«Δεν υπάρχουν τουριστικά φυλλάδια και τουριστικός οδηγός της Κομοτηνής. Περνούν το 1,5 εκ από τον κάθετο άξονα, Ρουμάνοι και Βούλγαροι και δεν έχουμε προτάσεις για να τους κρατήσουμε»
Για δε το φεστιβάλ Φαναρίου, το χαρακτήρισε ως μια «αρπαχτή» ξένων, στο οποίο δεν εμφανίζονται οι τοπικές ομάδες καλλιτεχνών και τα τοπικά συγκροτήματα. Έκανε λόγο δε για χρονική επέκταση του Φεστιβάλ, στη μία εβδομάδα και επίλυση βέβαια του θέματος της αξιοποίησης και του κατασκηνωτικού χώρου στο κάμπινγκ Φαναρίου.
Στην ερώτηση αν έχουμε αναδείξει την Πολυπολιτισμικότητα της περιοχής μας, ήταν αρνητική. «Δεν έχουμε αναδείξει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περιοχής που είναι η αρμονική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων».
Σε αυτό το κομμάτι θα μπορούσαν πολλά πράγματα να κτισθούν συν το χρόνω σε αυτό το κομμάτι και να αγγίζει την Τέχνη, την Μουσική, το Θέατρο, τον Πολιτισμό, την Γαστρονομία, κ.α. . Να μάθει ο κόσμος η Ευρώπη και ακόμα παραπέρα, πως συμβιώνουν Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι στη Θράκη.
«Η Κομοτηνή με αυτή την Διοίκηση, δεν αποπνέει πια τον αέρα του Διοικητικού κέντρου της ΑΜ-Θ, απλά ανακυκλώνει τη μιζέρια της. Βλέπουμε πως οι γειτονικές πόλεις εξελίσσονται, ενώ η Κομοτηνή παραμένει στάσιμη. Χρειάζεται αναβάθμιση, εξωστρέφεια σε όλα τα επίπεδα. Δυστυχώς ο κ. Πετρίδης ποτέ δεν έκανε έναν απολογισμό στο έργο του , ως όφειλε μια φορά το χρόνο και να αξιολογήσει και αυτός τον εαυτό του, αλλά και ο κόσμος να τον αξιολογήσει», επεσήμανε η κ. ΚΑζάκου.

Στο ερώτημα, γιατί μετά από έναν τέτοιο αγώνα δεν είναι τελικά αυτή η υποψήφια Δήμαρχος…
…Απάντησε πως έκλεισε ο κύκλος της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και υπάρχουν και άλλα πολιτικά μετερίζια, μέσα από τα οποία μπορεί να προσφέρει στον τόπο που υπεραγαπά…Ωστόσο, δεν αποσαφήνισε αν θα είναι υποψήφια στις Περιφερειακές Εκλογές, ή στις Εθνικές Εκλογές.
Η ίδια ευχήθηκε να είναι σε μια θέση, από την οποία θα μπορέσει να ασκήσει διοίκηση και να κριθεί εκ του αποτελέσματος σε αυτά που υποστηρίζει.
Καταλήγοντας στάθηκε σε μια πρόταση που είχε κάνει προς τον αείμνηστο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Γιώργο Παυλίδη, για την συγκρότηση ενός Δικτύου των Πόλεων που διαπερνούν την Αρχαία Εγνατία! Το δίκτυο αυτό θα μπορούσε να εμπλουτισθεί με δράσεις από Πανεπιστήμια και Συλλογικότητες, στον Πολιτισμό, στην Επιχειρηματικότητα, στον Πρωτογενή Τομέα.
«Η ΕΕ χρηματοδοτεί δράσεις που παρουσιάζουν ανταποδοτικότητα και απορροφώνται οι πόροι. Την πρόταση αυτή πιστεύω πως θα την υλοποιούσε ο κ, Παυλίδης. Επίσης την πρόταση αυτή την έκανα και στον κ. Λαμπάκη τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης», σημείωσε καταλήγοντας η κ. Καζάκου.

Μοιράσου το άρθρο: