«Είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να μαθαίνει διαρκώς καινούργια πράγματα και να εργάζεται» δηλώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ κος Γιάννης Ανδρουλάκης, μιλώντας για τον ίδιο, αλλά και για την προσπάθειά του να εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο στόχος αυτός τον έφερε για μια ακόμη φορά στην Θράκη, μια περιοχή που την γνωρίζει καλά, όπως είπε.

«Η Θράκη για μένα είναι η επιτομή του Εθνικού μας αφηγήματος.Όλα τα μεγάλα εθνικά προτάγματα συμπυκνώνονται εδώ , για την οικονομία, την καινοτόμα επιχειρηματικότητα, το  μεταναστευτικό, τα εθνικά ζητήματα , την  αξιοποίηση φυσικών πόρων, την αξιοποίηση ανθρώπινων πόρων. Όλα αυτά εντοπίζονται στη Θράκη. Οι άνθρωποι εδώ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την πολυπλοκότητα της πραγματικότητας, τη ζούνε και αντιμετωπίζουν όλες τις δυσκολίες με πολύ αξιοπρέπεια.» δηλώνει για τον τόπο που τον υποδέχεται πάντα φιλόξενα και σημειώνει μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής «Είμαι ένας άνθρωπος που φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει τους συμπατριώτες, που πρέπει να αναδείξει τα πλεονεκτήματα και να κάνει την περιοχή όσο το δυνατόν πιο ελκυστική και για επενδύσεις. Επίσης, να αναδείξει το σπουδαίο πολυπολιτισμικό και ιστορικό κεφάλαιο της Θράκης.»

Συζητήσαμε μαζί του για την Ευρώπη, αλλά και για το διακύβευμα των ευρωεκλογών. «Για ποια Ευρώπη μιλάτε στους πολίτες;» τον ρωτήσαμε για να απαντήσει πως τους μιλά για την Ευρώπη που θέλουμε να έχουμε μπροστά μας. «Για την Ευρώπη που θα ξαναγυρίσει στα δομικά υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένη. Τα δομικά υλικά του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, για την Ευρώπη της Αλληλεγγύης , της Ανάπτυξης, της Προόδου, για την Ευρώπη που θα αφήσει πίσω τις φωνές του ακραίου εθνικισμού και του ακραίου ριζοσπαστικού λαϊκισμού και θα μπορέσει να προοδεύσει και να παρέχει στους πολίτες, στους ανθρώπους που ζουν στον ευρωπαϊκό χώρο ασφάλεια, πρόοδο και ειρήνη.» Μιλώντας για το διακύβευμα αυτών των εκλογών σημειώνει πως δεν είναι άλλο από το να μπορέσει η Ελλάδα  να ανταποκριθεί σ’ αυτά τα οποία γίνονται σήμερα στην Ευρώπη και να συμβάλει δημιουργικά στην εξέλιξη προς την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. «Τα ευρωπαϊκά ζητήματα πρώτης προτεραιότητας συμβαίνει να αποτελούν και ζητήματα εθνικής προτεραιότητας πλέον. Αυτά δεν είναι αποσπασμένα, δεν είναι απομονωμένα το ένα από το άλλο και η Ελλάδα πρέπει να είναι εκεί με ανοιχτά μάτια, ώστε να διαγιγνώσκει εγκαίρως τους κινδύνους, αλλά και να ανακαλύπτει στο χρόνο που πρέπει, τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.»

Σύμφωνα με τον κο Ανδρουλάκη η αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό θα ανακτηθεί όταν η χώρα θα είναι σε θέση να αποδείξει ότι μπορεί να πραγματοποιήσει τις μεγάλες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της δημόσιας διοίκησης και της οικονομίας. «Δεν έχουμε φτάσει σ΄ αυτό το επίπεδο.» δηλώνει και σημειώνει «Η χώρα με πολύ σκληρές θυσίες , οι οποίες έπεσαν στην πλάτη κυρίως του ιδιωτικού τομέα ο οποίος έχει ματώσει , κατάφερε να κρατηθεί δημοσιονομικά, αυτό όμως δεν αρκεί, δεν είναι εικόνα μιας χώρας, που η οικονομία της έχει αναταχθεί. Χρειάζονται να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα κι αυτά τα εγγυάται το φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.»

«Πολλοί μιλούν για το φόβητρο της ακροδεξιάς και του φασισμού που επανακάμπτει δυστυχώς ποια θα πρέπει να είναι η απάντησή μας;» ρωτάμε τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή και μιλά για περισσότερη Ελευθερία, περισσότερη Ευρώπη , περισσότερη προσπάθεια για οικονομική ανάπτυξη, πρόοδο, νέες δουλειές, νέο εισόδημα, χαμογελαστά πρόσωπα. Αυτή, όπως λέει, είναι η απάντηση στον νεοναζισμό. Γνωρίζει καλά πως οι Έλληνες δηλώνουν απογοητευμένοι από την στάση της Ευρώπης σε πολλά ζητήματα έναντι της χώρας μας και δεν κρύβει τον προβληματισμό του «Η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ακριβώς επειδή έπεσε πάνω της το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος. Έχει αποστολή, πρέπει  να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανακατεύθυνση του μεταναστευτικού» δηλώνει και σημειώνει ότι «Πρέπει να υπάρξει αποτελεσματική πίεση για ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και των ελευθεριών στις χώρες προέλευσης των μεταναστών, με μια ταυτόχρονη λελογισμένη και προγραμματισμένη οικονομική τους στήριξη. Οι άνθρωποι μεταναστεύουν από ανάγκη. Πρέπει όσοι μεταναστεύουν από εδώ και πέρα να το κάνουν από επιλογή και με νόμιμο τρόπο, να μην έχουν λόγους να αφήνουν τις πατρίδες τους.»

Μιλώντας τέλος για την στάση του Ελληνικού λαού απέναντι στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που φτάνουν στην χώρα μας σημειώνει πως είναι περήφανος για την στάση του Ελληνικού Λαού απέναντι στους ανθρώπους που έρχονται κατατρεγμένοι κι αυτό, όπως λέει, είναι κάτι το οποίο πρέπει να το επικοινωνήσουν στην υπόλοιπη Ευρώπη γιατί ανταποκρίνεται ακριβώς στο πνεύμα του ευρωπαϊκού διαφωτισμού και του σεβασμού των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων. «Δεν είμαι όμως περήφανος από τη μεταχείριση των χρημάτων της Ε.Ε. από την Ελληνική Κυβέρνηση η οποία δημιούργησε εικόνες ντροπής όπως αυτή της Μόριας.»
Φώτο: Ο κος Γιάννης Ανδρουλάκης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: