Πρόταση με την οποία καλεί τις τοπικές αρχές να εφαρμόσουν το νόμο που ισχύει για την τοποθέτηση Φωτοβολταϊκών στις ταράτσες και στις αυλές των Ενεργοβόρων Δημοσίων κτιρίων, κάνοντας τον συμψηφισμό-net metering- με την ΔΕΗ, πουλώντας το παραγόμενο ρεύμα, αφαιρώντας την κατανάλωση του ρεύματος!

Με αυτό τον τρόπο, τονίζει ο Μηχανολόγος- Μηχανικός και εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Γιώργος Κυριακού, μπορεί να περιορισθεί το κόστος λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, ακόμα και στο 70%!
Ο κ. Κυριακού επισημαίνει πως και στο φωτισμό του κτιρίου, μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας και να ξεπεράσει το 30%.
«Ας μας απαντήσουν οι Δήμαρχοι σε πόσα δημόσια κτίρια εδώ στη Ροδόπη, αξιοποίησαν αυτό τον νόμο που ισχύει. Σε κανένα θα πω εγώ, ούτε στη πρώην Νομαρχία, ούτε στα σχολεία, πέραν του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής. Θα μπορούσε να επιτευχθεί τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας και δραστική μείωση του υπέρογκου κόστους της, με την τοποθέτηση Φωτοβολταϊκών», υποστήριξε ο κ. Κυριακού.
Μάλιστα υπενθύμισε πως μέχρι το 2020 υπάρχει η υποχρέωση από την ΕΕ για την εξοικονόμηση ενέργειας 20% και μέσω θερμομόνωσης, από το 3% των Δημοσίων Κτιρίων στην Ελλάδα!!!
Αλήθεια τι έχει γίνει;
Εξ άλλου ο κ. Κυριακού ανέφερε και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού των νέων γηπέδων αντισφαίρισης-Τένις-, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Επίσης στόχος μέσα στο 2019 είναι και η ανακατασκευή του φωτισμού, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο: