«Πρέπει η ΕΡΤ να αντιληφθεί και να αποφασίσει επιτέλους να λειτουργήσει με βάση τα συμφέροντα της κοινωνίας, με βάση αυτά που ζητάει η κάθε τοπική κοινωνία και κεντρικά ο Ελληνικός Λαός. Να λειτουργήσει σύμφωνα με την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Αυτό είναι το κεντρικό ζήτημα που αφορά στη λειτουργία της ΕΡΤ γιατί η ΕΡΤ έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά για τα οποία μπορεί να είναι και ανταγωνιστική και να είναι ο πρωτοπόρος στο χώρο της ενημέρωσης και του πολιτισμού .» δηλώνει ο Γαβριήλ Κασιμάτης μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Μιλώντας για το ρόλο της ΕΡΤ σημειώνει και πως επιτυγχάνεται η ανταπόκριση στις απαιτήσεις που διαμορφώνονται. «Έχοντας το αναπτυγμένο δίκτυο των 19 Περιφερειακών Σταθμών, οι οποίοι αποτελούν την επιπρόσθετη αξία στο χώρο της Ενημέρωσης και του Πολιτισμού, ένα άξιο και επαρκές δημοσιογραφικό και τεχνικό προσωπικό, έχοντας όλη εκείνη την εμπειρία της 80χρονης παρουσίασης.»

Η τροχοπέδη της λειτουργίας
Σε ερώτηση δε τι χαρακτηρίζει σήμερα τροχοπέδη στη λειτουργία της ΕΡΤ; απαντά πώς εκείνο που είναι το ουσιαστικό χαρακτηριστικό και η προϋπόθεση λειτουργίας ενός δημόσιου φορέα είναι η ανεξάρτητη πολυφωνική λειτουργία, όταν αυτό παραβιάζεται σ’ αυτό ακριβώς το επίπεδο ο πολίτης, οι κοινωνικές ομάδες αντιδρούν. «Ένας βασικός και άμεσος τρόπος αντίδρασης είναι η απομάκρυνση από αυτό το πρόγραμμα. Είναι η διαφορετική επιλογή. Πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι σε όλες της ειδικότητες στην ΕΡΤ είναι σε θέση να διασφαλίσουν την πολυφωνία, την ενημέρωση, το άπλωμα της ΕΡΤ σε όλες τις ομάδες του Ελληνικού Λαού και σε όλα τα στρώματα.» σημειώνει ο κος Κασιμάτης. Όσον αφορά στη στάση των εργαζομένων; «Τα συνδικάτα, οι σύλλογοι και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πρέπει να συντονιστούν, να δώσουν εκείνες τις διεξόδους και τις προτεραιότητες μέσα από τις διεκδικήσεις και τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις για την προάσπιση των συμφερόντων και την υπηρέτηση του ιδρυτικού Νόμου της ΕΡΤ» απαντά.

ΕΡΤ Κομοτηνής, νησίδα ενημέρωσης και πολιτισμού
Με αφορμή δε την επίσκεψή του στην ΕΡΤ Κομοτηνής σημείωσε πως «ο Ραδιοφωνικός Σταθμός αποτελούσε και αποτελεί διαχρονικά τον πόλο της ενημέρωσης και του Πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή. Αυτή ιστορική διαδρομή το έχει αποδείξει. Με τις σημερινές συγκυρίες αυτός ο ρόλος μπορεί να διευρυνθεί, να εξελιχθεί, να αποτελέσει ξανά ο Ρ.Σ. μια ολοκληρωμένη νησίδα ενημέρωσης και πολιτισμού, τόσο στο χώρο της ραδιοφωνίας, όσο της τηλεόρασης και του διαδικτύου.»
Φώτο: Ο κος Γαβριήλ Κασιμάτης στην ΕΡΤ Κομοτηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: