Σε μια νέα πρωτοποριακή πρόταση-έργο θα δουλέψουν από κοινού το Σωματείο ΑΜΕΑ Ροδόπης και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος.
Πρόκειται για την εκπόνηση μελέτης διάσωσης ΑΜΕΑ από δημόσιο χώρο σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών, λόγου χάρη, πυρκαγιάς και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο εν λόγω κτίριο, τις οποίες θα πρέπει να γνωρίζουν και οι διασώστες, βάσει του σχεδίου που θα υπάρχει.

Αρχικά από τον μελετητή Πολιτικό Μηχανικό και ενδεχομένως και τον Πύραρχο από την ΠΥ, θα γίνει μια καταγραφή της κατάστασης του κτιρίου. Λόγου χάρη,οι ανελκυστήρες σε περίπτωση διακοπής ρεύματος λειτουργούν; Επίσης θα γίνει επισήμανση των σημείων ένδειξης για τους ΑΜΕΑ, όπως επίσης για τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα , όρασης, ακοής, προκειμένου να κατευθυνθούν σωστά μέσω οδηγιών, για τους ανθρώπους που έχουν αυτά τα προβλήματα.

Η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου θα γίνει από το ΕΣΠΑ και το ύψος δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.

Το δημόσιο κτίριο που θα αποτελέσει τον πιλότο για αυτό το πρωτοποριακό έργο, είναι το κτίριο Διοίκησης-πρώην Νομαρχία Ροδόπης-. Όπως υπογράμμισε ο κ. Καρούντζος, κτίριο ανάλογο με σχεδιασμό και πρόβλεψη για την διάσωση ΑΜΕΑ, σε έκτακτη ανάγκη, δεν υπάρχει ούτε στην Ευρώπη, στην οποία για άλλη μια φορά «θα δώσουμε τα φώτα μας», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νέα ιστοσελίδα ΑΜΕΑ Ροδόπης

Την νέα ιστοσελίδα του έθεσε σε λειτουργία το Σωματείο ΑΜΕΑ Ροδόπης, αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σωματείου ΑΜΕΑ Ροδόπης, Τρύφων Καρούντζος.

Όπως τόνισε ο κ. Καρούντζος, στο πλαίσιο ευρωπαϊκής και εθνικής ενημέρωσης αλλά και στην υποχρέωση σαν πιστοποιημένο πια σωματείο Εθνικά, απαραίτητη ήταν η δημιουργία ιστοσελίδας.

Οι εξελίξεις τα νέα και οι θέσεις του αναπηρικού κινήματος διαβάζονται η ακούγονται ρομποτικά απο το ιστολόγιο, όπου θα αναρτώνται όλες οι ειδήσεις και οι ανακοινώσεις που θα αφορούν τα ΑΜΕΑ.

Σκοπός είναι η ενημέρωση των ΑμεΑ η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και η συμπόρευση με την νέα τεχνολογία.

Η ιστοσελίδα είναι www.amearodopis.gr

Όπως τόνισε ο κ. ΚΑρούντζος μέσω της ιστοσελίδας, θα επιχειρηθεί και η διασύνδεση και η διαδραστικότητα και με άλλες οργανώσεις ΑΜΕΑ, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μοιράσου το άρθρο: