Καρναβάλι Ξάνθης
Χρώματα, κέφι, χορός και… έρωτας. Αυτά ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, με χιλιάδες θεατές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και καρναβαλιστές που “βούλιαξαν” με το κέφι τους το κέντρο της πόλης! Το ξεφάντωμα θα συνεχίσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ημέρα έκλεισε με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στον ποταμό Κοσυνθο, όπως το έθιμο προστάζει!

Περιφέρεια
«THRAKI BIKE FESTIVAL» η 1η γιορτή ποδηλασίας από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης»
Το 1ο Φεστιβάλ Ποδηλάτου με τίτλο «THRAKI BIKE FESTIVAL» διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης , την Κυριακή 24 Μαρτίου  στις 10:00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Η πρώτη γιορτή ποδηλασίας περιλαμβάνει, ευχάριστες ποδηλατικές διαδρομές εντός και εκτός πόλης παράλληλα με ενδιαφέρουσες θεματικές δράσεις για τα παιδιά.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
«Με επίσκεψή στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής, στις 8 Μάρτη,ημέρα της Γυναίκας,θελήσαμε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα για συνεχή και επίμονη προσπάθεια εξάλειψης των διακρίσεων ανάμεσα στα δύο φύλα,η οποία δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο σε επετειακές εκδηλώσεις,αλλά να είναι ένας διαρκής, διεκδικητικός αγώνας που θα αφορά όχι μόνο τον γυναικείο πληθυσμό,αλλά ολόκληρη την κοινωνία.» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής, επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗτική Ανατροπή» κα Ελένη Λαφτσή και σημειώνει μεταξύ άλλων: « Μια νέα διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, επιβάλλεται να διαπνέεται από μια τέτοια ευαισθησία και ανησυχία ώστε να συμβάλει με κάθε τρόπο ,να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες των εργαζομένων του κέντρου. Η στήριξη του κέντρου με προσωπικό σε σταθερές εργασιακές συνθήκες,,με τις ανάλογες επιστημονικές τους γνώσεις, μπορούν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος.»

Προτάσεις για τα αδέσποτα
Συντονισμό και στόχευση πολιτικών για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων προτείνει ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής κος Αντώνης Γραβάνης. Πιο συγκεκριμένα, καταθέτει τις εξής προτάσεις: Την άμεση βελτίωση των υποδομών του υπάρχοντος κυνοκομείου και τη δημιουργία νέου, σύγχρονου Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς. Την στελέχωση και κατάρτιση του προσωπικού για τη δυνατότητα συνεχούς περισυλλογής και ιατρικής περίθαλψης των ζώων. Την ουσιαστική ενεργοποίηση της 5μελούς Επιτροπής του Δήμου Κομοτηνής. Την περιοδική επιτόπια καταγραφή των αδέσποτων στην πόλη και τους οικισμούς. Τη συνεχή ανάληψη δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ετήσια ενημέρωση σε σχολεία για την ορθή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς. Την έναρξη ενημέρωσης στους οικισμούς και την πόλη για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών κατοικίδιων που απορρέουν από το νόμο και ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων. Την ουσιαστική συνεργασία με τους κτηνιάτρους της πόλης, τις φιλοζωικές οργανώσεις και ομάδες πολιτών του δήμου. Επίσης, προτείνει ακόμη: Τον αδιάλειπτο έλεγχο σε ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων για την τήρηση των όσων προβλέπει ο νόμος. Τη συστηματική υλοποίηση Προγραμμάτων Εμβολιασμών, Στειρώσεων και Ηλεκτρονικής Σήμανσης. Την δημιουργία Επιτροπής για την σύνταξη και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την προώθηση υιοθεσιών -σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος- αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Την απομάκρυνση από τον αστικό ιστό των επικίνδυνων αδέσποτων, τη μεταφορά τους στο κυνοκομείο και την εκπαίδευση τους και την ενεργοποίηση όσων ο νόμος ορίζει για τους «ασυνείδητους» ιδιοκτήτες, αλλά και πολίτες, σε συνεργασία με όλα τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας.

Κόμματα – Κινήματα
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
«Κάθε χρόνο τιμούμε την 8η Μάρτη, ως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος, ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.» αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την 8η Μάρτη η πολιτευτής της ΝΔ κα Βούλα Ελευθερίαδου και σημειώνει μεταξύ άλλων « Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας υπενθυμίζει την ανάγκη για ουσιαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων της σύγχρονης γυναίκας, που καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους: κόρη, μάνα, σύζυγος, εργαζόμενη και αγωνίστρια στο στίβο της ζωής.» Για να καταλήξει λέγοντας «Αναγνωρίζοντας το μεγαλείο της προσφοράς τους στη ζωή εκφράζουμε το σεβασμό μας ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ και δηλώνουμε συμπαραστάτες και συναγωνιστές ενάντια στην κοινωνική αδικία, για να δημιουργήσουμε νέες ελπίδες κι έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας!»

Τομεακή Επιτροπή Ν.Ροδόπης του ΚΚΕ
Σχόλιο σχετικά με εκδήλωση παρουσίασης  του βιβλίου της MICHELE OBAMA, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, έδωσε στη δημοσιότητα η Τομεακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ. «Στα τέλη Γενάρη του 2019 δόθηκε στη δημοσιότητα η ολοκληρωμένη Έκθεση («Integrated Country Strategy») του αμερικανικού ΥΠΕΞ για την Ελλάδα.Στην έκθεση το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προσβλέποντας προφανώς και στις ανεκτίμητες υπηρεσίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που έχει συμβάλει όσο λίγοι στο «ξέπλυμα» του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ανάμεσα στα υπόλοιπα, προαναγγέλλει μια «καταιγίδα» από παρεμβάσεις και στήσιμο μηχανισμών σε όλα τα επίπεδα, ούτως ώστε η ελληνική κοινωνία να… κατανοήσει και να στοιχηθεί με τα προτάγματα των ΗΠΑ. Είναι τυχαίο που στην Κομοτηνή το Σάββατο 9 Μαρτίου οι Daughters of Penelope Komotinis Niriides Chapter 423 πραγματοποιούν εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της MICHELLE OBAMA «Becoming – Η δική μου Ιστορία» ;» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται «Είναι τυχαίο λοιπόν που την πρόσκληση του φορέα της συγκεκριμένης εκδήλωσης τη διένειμε ηλεκτρονικά η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής στους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου; Είναι τυχαίο που ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι στελέχη των διοικήσεων του Δήμου την περίοδο 2006-2019 της Ν.Δ και του ΚΙΝΑΛ;» Και η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα στο λαό να «στηρίξει παντού τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ: Για να μην ψάχνει διαφορές ανάμεσα στα αστικά κόμματα όπως ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ ΚΙΝΑΛ αλλά ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΛΑΟΣ».

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν στις 8-3-2019 , το βράδυ δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 35χρονο και συνοδηγό τον 19χρονο, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να προμηθεύσουν κρατούμενο στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής με ναρκωτικά

Συνελήφθησαν προχθές (8-3-2019) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί, ηλικίας 67 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν 33χρονο ημεδαπό, έγκλειστο στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής. Αναλυτικότερα, ο 67χρονος, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής, επιχείρησε να προμηθεύσει τον 33χρονο κρατούμενο με ναρκωτικά, τα οποία είχε επιμελώς κρυμμένα σε ένδυμα, πλην όμως η πράξη του έγινε αντιληπτή από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν κρυμμένες δύο (2) νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 4,4 γραμμαρίων και δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 3,8 γραμμαρίων. Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 33χρονος παρέλαβε ένα δέμα, που περιέχει το παραπάνω ένδυμα με τα ναρκωτικά, από τον 44χρονο, ο οποίος εντοπίσθηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη. Σημειώνεται ότι σε βάρος του 44χρονου σχηματίστηκε επίσης δικογραφία για κλοπή, καθόσον διαπιστώθηκε ότι το προηγούμενο βράδυ είχε αφαιρέσει από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ένα μπουφάν, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη προχθές το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 36χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Σύλληψη 2 ημεδαπών για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια
Συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 47 και 45 ετών, διότι κατελήφθησαν να ασκούν πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση αποκριάτικα είδη, στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας. Συγκεκριμένα ο 47χρονος εντοπίσθηκε να διαθέτει προς πώληση 229 είδη, ενώ ο 45χρονος 302 είδη. Συνολικά κατασχέθηκαν 531 αποκριάτικα είδη, ενώ επιβλήθηκε στους δράστες το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Μοιράσου το άρθρο: