Πολιτική
Συνέντευξη Στάθη Γιαννακίδη στο Ρ/Σ “Πρακτορείο FM”
«Η Βόρεια Ελλάδα, μπορεί και πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο των Βαλκανίων.» δήλωσε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης στο Ρ/Σ “Πρακτορείο FM” σημειώνοντας πως έχει σημαντικές υποδομές και μπορεί να καταστεί διαμετακομιστικό κέντρο υπηρετώντας το άνοιγμα στη Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο. «Αν δεν έχουμε συνεργασίες με τις γειτονικές χώρες και περιοριζόμαστε σε στείρους ανταγωνισμούς και εθνικισμούς καταλαβαίνουμε ότι δεν επιτρέπεται η πρόοδος και η ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας» είπε μεταξύ άλλων.

Ψήφισμα Φαρμακοποιών
Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης της 10ης Δεκεμβρίου τα μέλη του  εκφράζουν την εναντίωσή τους στην εξαγγελία ίδρυσης νέας (τέταρτης) Νομικής Σχολής, και μάλιστα γεωγραφικά σε μικρή απόσταση από το Νομικό Τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας και συνυπογράφουμε το ψήφισμα των φορέων του νομού . « Η υλοποίηση της εξαγγελίας ίδρυσης μιας νέας Νομικής Σχολής, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ., η οποία χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς υποδομές, και χάρη στη συνέπεια του επιστημονικού προσωπικού που τη στελεχώνει, ανταποκρίνεται σε υψηλό επίπεδο σπουδών, αντάξιο των λοιπών Νομικών Σχολών.» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο του ψηφίσματος.

Πληρωμή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)
Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου 2018. Το ποσό των 66.298.532,26 ευρώ θα καταβληθεί σε 302.158 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 625.000 άτομα. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Πρωτογενής Τομέας
Σταύρος Αραχωβίτης: Προχωράμε στην άρση αρνητικών μέτρων όπως η μείωση των συντάξεων και η επιβολή του ΕΦΚ στο κρασί
Στην κατάργηση αρνητικών μέτρων που νομοθετήθηκαν λόγω αναγκαιότητας, όπως η μείωση των συντάξεων και η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί, αναφέρθηκε στην ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Ευρώπη
Εργαστήρια για την ριζοσπαστικοποίηση και την τρομοκρατία στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων της Κομοτηνής
Εργαστήρια στους δόκιμους αστυφύλακες με τίτλο «Από την ριζοσπαστικοποίηση, στον βίαιο εξτρεμισμό και την τρομοκρατία: Εγκληματολογικές και ψυχολογικές προσεγγίσεις του φαινομένου» πραγματοποίησαν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής σε συνεργασία με το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων της Κομοτηνής και υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εκδήλωση διοργανώνει την Παρασκευή η Δημοτική Παράταξη Κοινωνία Πολιτών
Εκδήλωση διοργανώνει αύριο Παρασκευή η Δημοτική Παράταξη Κοινωνία Πολιτών και ο επικεφαλής Γιάννης Γκαράνης στις 19:00 στο ξενοδοχείο Chris & Eve.

 

 

Μητρόπολη
Πρόγραμμα Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη
Αύριο στις έξι το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα Χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου των Φυλακών Κομοτηνής. Στον ίδιο χώρο θα βρεθεί και το Σάββατο το πρωί. Ενώ την Κυριακή το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μωσαϊκού.

 

 

 

Δ.Π.Θ.
Ο λαϊκός πολιτισμός της Θράκης και η Διαχείριση του
Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργάνωσε χθες με επιτυχία Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ο ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ». Η ημερίδα αποτέλεσε τιμητικό αφιέρωμα στην Ιδρύτρια και Πρόεδρο του «Εθνολογικού Μουσείου Θράκης» κυρία Αγγελική Γιαννακίδου, με αφορμή την παραχώρηση της επιστημονικής διαχείρισης του Μουσείου στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας και στο «Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας».

Πολιτισμός
Έκθεση μαχαιροποιίας
Τις δημιουργίες του θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Κομοτηνή ο κ. Ιωάννης Γεκτίδης, ο οποίος στις 23 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει την πρώτη έκθεσή του στη Λέσχη Κομοτηναίων με την υποστήριξη του συλλόγου μαχαιροποιών Ελλάδας και του Σκοπευτικού Συλλόγου Ωρίων Κομοτηνής. Ο κ. Γεκτίδης ασχολείται εδώ και μερικά χρόνια με την μαχαιροποιία, ενώ επικεντρώνεται κυρίως στην δημιουργία κυνηγετικών μαχαιριών τα οποία είχε παρουσιάσει πριν από λίγο διάστημα και στην Αθήνα, στη μεγάλη έκθεση μαχαιροποιών, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για παιδιά
Δύο μοναδικές παραστάσεις για παιδιά, θα προσφέρει δωρεάν η ΔΚΕΠΠΑΚ το Σαββατοκύριακο, στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Μαγεμένο Πάρκο», με το θίασο “Dromocosmicas”. H πρώτη παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ., στη σκηνή του «Μαγεμένου Πάρκου» και έχει τίτλο «Muamba!» Η δεύτερη παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., στον ίδιο χώρο και έχει τίτλο “VAGOR & BELLAVITA” . Η παράσταση αυτή, σε περίπτωση κακοκαιρίας θα μεταφερθεί την ίδια μέρα και ώρα, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου.

Συναυλία με τους BALKANATOLIA
Συναυλία με τους BALKANATOLIA θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 9.00 μ.μ. στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31, δίπλα στο 3ο Γενικό Λύκειο). Η Είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά θα υπάρχει το κουτί στήριξης του έργου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Παραρτήματος Ν. Ροδόπης. Οι Επιχειρήσεις που επιθυμούν να στηρίξουν το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Παραρτήματος Ν. Ροδόπης είτε οικονομικά είτε με προϊόντα τους μπορούν να απευθύνονται στην Ταμία του Συλλόγου κ. Αγγελική Καρχαδάκη, τηλέφωνο : 6944892212.

Αλληλεγγύη
Ένα παλικάρι 26 χρόνων, ένας συμπολίτης μας, ο Ραφαήλ έχει ανάγκη από ένα αμαξίδιο, γιατί το δικό του, μετά από χρήση 5 ετών, έχει καταστραφεί. Έχει πιστοποιημένη αναπηρία 80% από το 2010 έφ όρου ζωής και το μοναδικό του εισόδημα είναι το Προνοιακό Επίδομα, που λαμβάνει ανά δίμηνο. Ως εκ τούτου, δεν δικαιούται (για το κράτος) την παραμικρή επιδότηση για αγορά αμαξιδίου… το δικαιούται όμως για να μπορεί να βγει από το σπίτι του, για να κοινωνικοποιηθεί… για να ζήσει… Και γι’αυτό τον λόγο τα μέλη του Συλλόγου «Πλατεία» ζητούν την βοήθεια όλων… «Ξέρουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους μας… και γνωρίζουμε ότι δεν κάνουμε έκκληση να προσφέρετε από το περίσσευμα αλλά από το υστέρημα σας… Βοηθήστε μας να δώσουμε στον Ραφαήλ μία ευκαιρία… για ζωή» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους O ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ: GR6002607360000100101996300 EUROBANK ΡΑΦΑΗΛ / ΘΕΑΝΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ το ποσό που πρέπει να συγκεντρωθεί είναι 2.200 ευρώ .

Καιρός:
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι στα βορειανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα υπόλοιπα νότιοι και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία μικρή σε άνοδο

Μοιράσου το άρθρο: