Πολιτική
Αναβάλλεται η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας
Αναβάλλεται η επίσκεψη του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στην Κομοτηνή για αύριο Πέμπτη, λόγω της ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η ΝΔ για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Τα εγκαίνια όμως θα γίνουν κανονικά την ίδια ώρα και ημέρα, με την παρουσία κατά πάσα πιθανότητα του γενικού γραμματέα Υγείας Σταμάτη Βαρδαρού.

Πρωτογενής Τομέας

Την Πέμπτη η συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων

Αύριο Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα γίνει η συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε ότι ήδη έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης προκειμένου να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών, ενώ άλλα έχουν δρομολογηθεί και γίνονται συντονισμένες ενέργειες να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και των αντοχών της οικονομίας.

Τέσσερις μήνες νωρίτερα η κατανομή εποχικού προσωπικού δακοκτονίας στις περιφέρειες

Όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να ξεκινήσει εγκαίρως το φετινό πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου στις ελαιοκομικές περιοχές της χώρας, ολοκλήρωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Κατανέμονται σε 36 ελαιοπαραγωγικές περιφερειακές ενότητες 940 άτομα.

Ευρώπη
Ελληνοβουλγραρική συνεργασία
Η 3η Ημερίδα παρουσίασης της 5ης Πρόσκλησης του Προγράμματος «INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020», με τίτλο «Σχέδιο Επιχορήγησης για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΜμΕ για ανάπτυξη και επέκταση πέρα από τις τοπικές αγορές» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 11.00π.μ., στην Αλεξανδρούπολη (ξενοδοχείο Astir Egnatia), παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κυρίου Ευστάθιου Γιαννακίδη.

Βουλή -Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου με θέμα: Για την προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και τις απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Ερωτάται η Υπουργός: Τι θα κάνει η κυβέρνηση για την προσπάθεια της Διοίκησης να απαγορεύσει τη συνδικαλιστική δράση στην Τράπεζα Πειραιώς. Τι θα κάνει το Υπουργείο σε ενδεχόμενη προσπάθεια της Τράπεζας Πειραιώς για απόσχιση του τμήματος των κόκκινων δανείων μαζί με το προσωπικό που απασχολείται εκεί.

Κτηνοτροφία
Συγκέντρωση κτηνοτρόφων

Συγκέντρωση των εκπροσώπων των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης πραγματοποιήθηκε χθες στην Ξάνθη. Συζητήθηκαν τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιφέρειας Αν.Μ.Θράκης και το θέμα της σύστασης Ομοσπονδίας.

Εθελοντισμός Υγεία
Φίλοι Ανοιχτής Αγκαλιάς
Για 22 η χρονιά η ομάδα των εθελοντών της Ανοιχτής Αγκαλιάς των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής θα βρεθεί κοντά στους κατοίκους 6 δημοτικών ενοτήτων στη Θράκη. Συγκεκριμένα, από τις 10 έως 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στα Κιμμέρια, τη Λευκόπετρα, τα Σήμαντρα, τη Φιλία, τη Γλάυκη και τη Σμίνθη για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις παιδιών και ενηλίκων. Το κλιμάκιο της Ανοιχτής Αγκαλιάς αποτελείται από όλες τις προβλεπόμενες ειδικότητες ιατρών και το ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό.

Περιφέρεια
Ακαδημία της Περιφέρειας

Με το Θέμα : «Παρατηρώντας έναν κόσμος που αλλάζει.» συνεχίζονται οι διαλέξεις στην Ακαδημία της Περιφέρειας Αν.Μ.Θράκης στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης σήμερα στις 19:00 με ομιλήτρια την : Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ΔΠΘ .

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Η κοινωνία των πολιτών και η Ορθόδοξη εκκλησία
«Η κοινωνία των πολιτών και η Ορθόδοξη εκκλησία» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης με ομιλητή τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο Γκουτζίνη σήμερα στις 20.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

«Μνημειακά διηγήματα του μεγάλου χρυσοφόρου ποταμού»

Διάλεξη με θέμα: «Μνημειακά διηγήματα του μεγάλου χρυσοφόρου ποταμού» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, 19.30. Ομιλήτρια θα είναι η κα Λίλα Β. Σαμπανοπούλου, αρχαιολόγος.

Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδιάς
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδιάς και Φίλων θα πραγματοποιήσει Ετήσια Γενική Συνέλευση την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 10:30 π. μ. στην ταβέρνα «4 εποχές» στην Καρυδιά.

«Όμηρος και Ανατολή στο σταυροδρόμι του Αιγαίου»

Το βιβλίο του αναπληρωτή καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ. Ηλία Κ. Πετρόπουλου με τίτλο, «Όμηρος και Ανατολή στο σταυροδρόμι του Αιγαίου» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 19:00, οι εκδόσεις «Κλειδάριθμος», το βιβλιοπωλείο «Σπανίδης», το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το Δίκτυο Λόγου και Πράξης.

Βιβλιοπαρουσίαση από το Δημοκρίτειο

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Το Δημοκρίτειο βιβλιοχαρτοπωλείο και οι Εκδόσεις Έξη παρουσιάζουν το βιβλίο το »Πορφυρένιο Δάκρυ» της Ελένης Συράκη στο χώρο του βιβλιοπωλείου, την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσει η Λευκή Σαραντινού, εκπαιδευτικός και συγγραφέας.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών

Συνελήφθησαν προχθές (11-2-2019), στην Κομοτηνή και την Αθήνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αγίων Αναργύρων – Καματερού, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 39, 28 (άνδρες) και 23 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, 23χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 29χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ατύχημα με τρακτέρ
Τραυματισμένος απεγκλωβίστηκε ένας άνδρας μετά από ανατροπή του τρακτέρ στο οποίο επέβαινε. Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Υφαντές Κομοτηνής. Στο συμβάν επιχείρησαν 3 πυροσβέστες με 1 όχημα που απεγκλώβισαν τον γεωργό

Αθλητικά

C

Επαναληπτικοί των προημιτελικών αγώνων του κυπέλλου σήμερα με τις εξής αναμετρήσεις: Ορφέας Ξυλαγανής – Δόξα Σώστη (1-1), Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου – Αναγέννηση Παγουρίων (4-1) και Δόξα Γρατινής – ΑΠΣ Πανθρακικός (1-0). Η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ Κοσμίου και την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου θα διεξαχθεί στις 20 Φεβρουαρίου στο ΔΑΚ με την Δόξα να έχει σαφές προβάδισμα πρόκρισης μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα.

Καιρός:
Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

Μοιράσου το άρθρο: