Καιρικό
Ανατροπή νταλίκας λόγω των θυελλωδών ανέμων σημειώθηκε χθες στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης στο ύψος των διοδίων του Ιάσμου. Το συρόμενο όχημα παρασύρθηκε από τη δύναμη των ανέμων. Ντυμένη στα λευκά ξύπνησε σήμερα η ορεινή Ροδόπη χωρίς να έχουν δημιουργηθεί,ωστόσο,ιδιαίτερα προβλήματα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω θυελλωδών ανέμων
Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης. Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Πολιτική
Ομιλία Κ. Μητσοτάκη στην Ξάνθη
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Εκλογές για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης» την Παρασκευή 15/3/2019 στις 18:30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο «Ελισσώ» Ξάνθης.

 

Η Μουσταφά Ουφούκ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Άρωμα Θράκης είχε το πρώτο δείγμα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Στους πρώτους 16 υποψηφίους για τις Ευρωεκλογές που ανακοινώθηκαν χθες συμπεριλαμβάνεται και η Μουσταφά Ουφούκ. Είναι δικηγόρος, δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής με την παράταξη «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» και κόρη του Βουλευτή Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά.

Σταύρος Αραχωβίτης: «Ένα εκατομμύριο ευρώ ενισχύσεις de minimis στους τευτλοπαραγωγούς»
Το ποσό του 1 εκατ. ευρώ θα δοθεί άμεσα στους τευτλοπαραγωγούς με τη μορφή έκτακτης κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis). Οι υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ είναι στο τελικό στάδιο της σύνταξης του φακέλου για να δοθεί το συγκεκριμένο ποσό, με σκοπό τη στήριξη του κλάδου, σε περίπου 365 παραγωγούς, με 12.000 στρέμματα, που καλλιεργήθηκαν το 2018 με τεύτλα.»

Υπολογιστές και βιντεοπροβολείς παραδίδονται αυτές τις ημέρες από το ΥΜΑΘ, σε δεκάδες σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης
Επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, καθώς και βιντεοπροβολείς έχουν στη διάθεσή τους εδώ και λίγες ημέρες τα παιδιά που φοιτούν σε δεκάδες σχολεία όλων των σχολικών βαθμίδων της Μακεδονίας και της Θράκης. Η προμήθεια πραγματοποιήθηκε μέσω του έργου «Ενίσχυση της εκπαιδευτικής υποδομής σε σχολικές μονάδες της Μακεδονίας και Θράκης», που σχεδίασε και υλοποίησε το Υπουργείο Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας Θράκης. Μεταξύ άλλων έχουν δοθεί Υπολογιστές στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης : 2 φορητοί υπολογιστές, 1 βιντεοπροβολέας και στο Γυμνάσιο Λύκειο Σταυρούπολης : 3 φορητοί υπολογιστές, 1 βιντεοπροβολέας.

Πρόγραμμα για γεωργικές εκμεταλλεύσεις
Από τις 22 Μαρτίου έως και τις 4 Ιουνίου θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις στήριξης- φακέλων υποψηφιότητας για την ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή που αναρτώνται στο ΠΣΚΕ, πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι και τις 4 Ιουνίου 2019.

Κοινωνία
Υποβολή αιτήσεων επιδότησης ενοικίου
Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιδότησης ενοικίου. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα αιτήσεων γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.epidomastegasis.gr που δημιούργησε η ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet. Όσοι πολίτες επιθυμούν βοήθεια μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Κοινότητας της περιοχής τους. Η πλατφόρμα θα βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία ώστε να υποδέχεται αιτήσεις ανά πάσα στιγμή. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου θα εισπράξουν αναδρομικά το επίδομα από 1/1/2019 εφόσον έχουν μισθωτήριο από την αντίστοιχη ημερομηνία.

Περιφέρεια
Πρόσκληση 4ης τακτικής συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Α. Μ. Θ.
Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σήμερα στις 18:30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

 

Υποψήφιους του συνδυασμού του παρουσιάζει ο Κ. Κατσιμίγας
Υποψήφιους του συνδυασμού για την Καβάλα και τη Θάσο, καθώς επίσης τις θέσεις και τις προτεραιότητές του για την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, θα παρουσιάσει την Πέμπτη, 14 Μαρτίου στις 20:00, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, Κώστας Κατσιμίγας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα GALAXY AIROTEL, στην Καβάλα.

 

Περιφερειακή Σύνθεση
Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και οι Θέσεις του συνδυασμού «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ», για την Π.Α.Μ.-Θ.. θα ανακοινωθούν την Κυριακή 17 Μαρτίου στη Ξάνθη, σε ανοιχτή εκδήλωση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο HOTEL Z PALACE στις 11:00 π.μ.

«Γκρεμισμένες υποδομές & υποσχέσεις για γέλια»
Στην γέφυρα του ποταμού Κομψάτου στον Ίασμο αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης κ. Τοψίδης σημειώνοντας πως αποκλειστικά αρμόδια είναι η Περιφέρεια, «η οποία έχει δύο χρόνια που κατέρρευσε και ο Περιφερειάρχης δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα ο Δήμος Ιάσμου να έχει αποκοπεί από τον υπόλοιπο νόμο της Ροδόπης!» Και σημειώνεται: «Ας φτιάξει πρώτα ο κ. Μέτιος όσα γκρεμίστηκαν επί των ημερών του, τα οποία χρειάζονται λιγότερα χρήματα και ύστερα ας αλλάξει και τον οδικό χάρτη της ΑΜΘ!»

Αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας
150.000 ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας στο Δήμο Κομοτηνής. Την σχετική απόφαση υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Αντώνης Γραβάνης: Στα χωριά μας χτυπάει η καρδιά του Δήμου Κομοτηνής
Στους οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αντώνης Γραβάνης, συνοδευόμενος από υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής», την Καθαρά Δευτέρα, και γιόρτασε με του δημότες την έναρξη της Σαρακοστής.

 

 

 

Περιφέρεια
Τιμητική βράβευση γυναικών με πολύπλευρη προσφορά από την Περιφέρεια ΑΜΘ
Δεκατρείς γυναίκες και ομάδες γυναικών με πλούσια προσφορά στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και αθλητική ζωή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βράβευσε η Περιφέρεια ΑΜΘ σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Τις βραβεύσεις έκανε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος. Από την Ξάνθη βραβεύτηκε η Βασίλισσα της Θράκης – Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου και ο Οικοτεχνικός Συνεταιρισμός Γυναικών Κοτύλης. Από τη Ροδόπη βραβεύτηκε η Σμαρούλα Μπραντζουκάκη-Χαριτίδου – Συνταξιούχος Ειρηνοδίκης, Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Κομοτηνής και η κα Σερήφ Σερικέ, Ψυχολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων Ν. Ροδόπης ΟΡΦΕΑΣ.

Παιδεία
Ακαδημία διά βίου μάθησης
«Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ» είναι το θέμα της διάλεξης στην Ακαδημία διά βίου μάθησης στην Αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου – Διοικητήριο σήμερα στις 19.00. Ομιλητής θα είναι η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, Αναπλ. Καθηγήτρια, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ΔΠΘ. Θέμα Διάλεξης: Παρακολούθηση των αλλαγών του περιβάλλοντος. Λόγω εκτάκτου κωλύματος του εισηγητή, η διάλεξη στην Κομοτηνή, στη Θεματική Ενότητα «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» δεν θα πραγματοποιηθεί.

Τελετή Παράδοσης– Παραλαβής Διοικήσεως
Η τελετή Παράδοσης– Παραλαβής Διοικήσεως της Ταξιαρχίας, από τον Ταξίαρχο Γεώργιο Χατζηγεωργίου στον Ταξίαρχο Λεωνίδα Γιοβάνη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρ στις 10:00 στο Στρατόπεδο « ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΒΙΚΤΩΡΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ»,.

Πολιτισμός
«Η Ξάνθη και ο Θωμάς Εξάρχου»
«Η Ξάνθη και ο Θωμάς Εξάρχου» είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης με τον Αλέξη Ντετοράκη Εξάρχου, ιστορικό.

 

 

 

 

 

Παγκόσμια Ημέρα ποίησης
Για 9η συνεχόμενη χρονιά τιμάται η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ με ποιήματα και τραγούδια για την ΕΙΡΗΝΗ, τη ΦΥΣΗ, το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 8.00 μ.μ. στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31, Κομοτηνή, απέναντι από το 3ο Γενικό Λύκειο) .

 

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη προχθές το πρωί, στην Παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 20χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Καιρός:
Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 . Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Μοιράσου το άρθρο: