Δ.Π.Θ.
Εσωτερικό Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας
Εκδήλωση για την παρουσίαση του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και την απονομή του Πιστοποιητικού από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) πραγματοποιήθηκε χθες στην Κομοτηνή. Η απονομή του Πιστοποιητικού Ποιότητας έγινε από την Πρόεδρο της ΑΔΙΠ κα Νικολέττα Παϊσίδου στον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Καθηγητή κ. Αλέξανδρο Χ. Πολυχρονίδη.

Εκλογές Μάιος 2019
Προθεσμία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους
Στις Εκλογές του Μαΐου 2019 μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και οι πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατοικούν στη χώρα μας, χωρίς την προϋπόθεση της απόκτησης της Ελληνικής Ιθαγένειας. Στις Ευρωεκλογές οι πολίτες της Ένωσης μπορούν να ασκήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα είτε στο κράτος μέλος της καταγωγής τους είτε στο κράτος μέλος της κατοικίας τους, όχι όμως και στα δύο. Εάν επιλέξουν να ψηφίσουν συνδυασμούς /υποψηφίους του κράτους μέλους καταγωγής τους , θα πρέπει να απευθυνθούν στην Πρεσβεία ή το Προξενείο της χώρας τους στην Ελλάδας. Στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου 2019 για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και οι πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την προϋπόθεση να έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Δήμου κατοικίας τους. Η προθεσμία εγγραφής στους ανωτέρω ειδικούς καταλόγους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019 , λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2019.
Οικονομία
Επιστολή διαμαρτυρία
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της περιφέρειας ΑΜΘ Γεωργιάδης, Τοψίδης, Μωραΐτης, Αγγελίδης, Γραβάνης και Δέμπας, στην ηγεσία του  υπουργείου Οικονομίας κι Ανάπτυξης και στους κ.κ.  Στάθη Γιαννακίδη, Στέργιο Πιτσιόρλα και Γιάννη Δραγασάκη. Την ίδια επιστολή κοινοποιούν στο γενικό γραμματέα του ΕΣΠΑ, στους βουλευτές Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων. Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων διαμαρτύρονται επί των αποτελεσμάτων του προγράμματος ΕΣΠΑ με τίτλο «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Μεταξύ των άλλων στη διαμαρτυρία τους σημειώνουν: «Ο τρόπος με τον οποίον χειριστήκατε την αξιολόγηση και την κατανομή των πόρων αδικεί κατάφωρα τις επιχειρήσεις της περιφέρειάς μας, με αποτέλεσμα να μην εντάσσονται προτάσεις με υψηλή βαθμολογία που είχαν τις προϋποθέσεις και θα έπρεπε να ενταχθούν. Μόνο 144 προτάσεις από αυτές που εγκρίθηκαν αφορούν στην περιφέρεια ΑΜΘ. Οι εντάξεις έγιναν δίχως να ανακοινωθούν επίσημα οι βαθμολογίες έγκρισης κατά παρέκκλιση του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις αποφάσεις εμφανίζονται τα ονόματα των δικαιούχων και τα ΑΦΜ αυτών, γεγονός που επισύρει την ακυρότητα των αποτελεσμάτων που έχουν ανακοινωθεί.» τονίζουν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων.

Πολιτική
Κόμματα- Κινήματα
Κριτική στην αγροτική πολιτική της κυβέρνηση
Κριτική στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ιλχάν Αχμέτ, κατά την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Ολομέλεια με αφορμή Επερώτηση που κατατέθηκε από την Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θέμα: «Η ανυπαρξία Αγροτικής Πολιτικής και η έλλειψη σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, έχουν οδηγήσει στην εγκατάλειψη του αγροτικού τομέα και της ελληνικής υπαίθρου». Ο βουλευτής Ροδόπης αναφέρθηκε ειδικότερα στο σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην Ροδόπη και την ΠΑΜ-Θ, εστιάζοντας την προσοχή του στις αποζημιώσεις στους καπνοπαραγωγούς, στην μειωμένη φετινή παραγωγή στην παραγωγή βαμβακιού, στην μικρή συμμετοχή στο κομμάτι της χρηματοδότησης της βιολογικής γεωργίας στην Περιφέρεια, ενώ δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει στην ομιλία του και το πρόσφατο ψήφισμα των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας με το σύνολο των αιτημάτων τους. Να σημειωθεί ότι ο κ. Ιλχάν Αχμέτ κατήγγειλε ήδη το πρόβλημα που παρουσιάζεται με τις αποζημιώσεις των 100 ευρώ που δόθηκαν στον καπνό από το πρόγραμμα de minimis και οι οποίες υπάγονται σε φορολογία με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι μικροπαραγωγοί του καπνού στην Ροδόπη σε υπέρβαση εισοδήματος και υπαγωγή σε καθεστώς τήρησης λογιστικών βιβλίων με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την οικονομική τους βιωσιμότητα.

Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της ΝΟΔΕ Ροδόπης

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σερρών Κώστας Καραμανλής θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στις οκτώ το βράδυ στο ξενοδοχείο «Χρήστος και Εύη».

 

Παιδεία
Εκπαιδευτικοί της Ροδόπης στην Αθήνα
Ομάδα εκπαιδευτικών από την Ροδόπη συμμετείχε στην χθεσινή Κατάληψη Πρυτανείας ΕΚΠΑ στην Αθήνα συμμετέχοντας στον αγώνα για την απόσυρση το προσοντολογίου. Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών με το βασικό πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία. Αλλά και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

Κοινωνία
Ευχαριστίες του γηροκομείου Ξάνθης
Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι γέροντες και οι γερόντισσες και το προσωπικό του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος» εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον Βουλευτή Ξάνθης κ. Γρηγόρη Στογιαννίδη και τους συνεργάτες του, που μετά από συντονισμένες προσπάθειες κατάφεραν να επιδοτηθεί το Γηροκομείο της καρδιάς μας με το ποσό των 10.000 €, από την κατανομή των καθαρών εσόδων του Ειδικού Κρατικού Λαχείου Κοινωνικής Αντίληψης σε πιστοποιημένους φορείς παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οικονομικού έτους 2018, για την εξυπηρέτηση λειτουργικών δαπανών του Ιδρύματος.

Εθελοντισμός

12ωρη Εκπαίδευση Πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης, διοργανώνει 12ωρη Εκπαίδευση Πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες, στις 19-20 Ιανουαρίου 2019. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική εξάσκηση στα παρακάτω ενότητες:Ο σκοπός της εκπαίδευσης είναι να επιτρέψει σε πολίτες να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί, μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο κτίριο του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης, Βενιζέλου 1 (έναντι Λυκείου Ελληνίδων). Ώρες Εκπαίδευσης: Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 , 10:00 – 16:00. Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2018 , 10:00 – 16:00. Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ και μετά την ολοκλήρωσή του, οι Εκπαιδευθέντες αποκτούν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με ισχύ 5 χρόνια. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6974955817( Ξανθόπουλος Λεωνίδας) ή 6909424713 (Ιορδανόπουλος Συμεών).

Δ’ Σ.Σ.
Έκκληση Οικονομικής Βοήθειας για πυρόπληκτη οικογένεια
Έκκληση Οικονομικής Βοήθειας για πυρόπληκτη οικογένεια απευθύνει το Παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ξάνθης.Μετά την ολοσχερή καταστροφή από πυρκαγιά, στις 27 Δεκ.2018, της οικίας του ΕΜΘ Αρχιλοχία (ΤΧ). Παπαδόπουλου Γρηγορίου, στο χωριό ΠΕΤΕΙΝΟΣ Ξάνθης. Η οικογένεια του αποτελείται από τη σύζυγό του Ελένη Κακλαμάνου (άνεργη), τα δύο (2) ανήλικα παιδιά από τα οποία το 1 πάσχει από σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα και την πεθερά με κινητική αναπηρία 85% (κατάκοιτη). Το Δ’ Σ. Στρατού, επιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή με λήψη των κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών της οικογενείας (παροχή προσωρινής στέγασης, κλπ). Το ΓΕΣ ενημερώθηκε και διέθεσε σχετικό κονδύλιο, στο πλαίσιο της μέριμνας του Προσωπικού του. Οι εργασίες ήδη ξεκίνησαν και είναι συγκινητική η βοήθεια των ε.ε. συναδέλφων του, όσο και των κατοίκων. α. ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ σε Τραπεζικό Λογαριασμό της (ΕΤΕ) Κατάθεση του επιθυμητού ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό ΕΤΕ, με ΙΒΑΝ:GR 2301102070000020763091004 και ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ: ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ΑΓΓΕΛΟΣ.( σύζυγος του), με την αιτιολογία ‘’ΔΩΡΕΑ’’ β. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΥΛΙΚΩΝ (ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ-ΗΛΕΚΤΡ.ΣΥΣΚΕΥΕΣ-ΕΠΙΠΛΑ)-
Όσοι επιθυμούν , δύναται να βοηθήσουν σε απευθείας επικοινωνία για συνεννόηση με την οικογένεια, στα τηλέφωνα: 6995811639 και 6996925292. γ. ΜΕΤΡΗΤΑ στο Παράρτημα (Κάτοικοι Ξάνθης)
Στα Γραφεία του Παραρτήματος  άνοιξε »ΛΙΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ», που δέχεται τη δική σας προσφορά. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα είναι για την εκτέλεση συγκεκριμένης εργασίας (π.χ. κουφώματα, υαλοπίνακες ή ηλεκτρικά είδη, κλπ) ή κατάθεση στο Λογαριασμό. Παράκληση το ελάχιστο ποσό βοήθειας : 5 €.

Δ.Π.Θ.

Κάλεσμα Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Ξάνθης
«Η στάση της Συγκλήτου, του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και του Υπουργείου δείχνει ότι τα αιτήματά μας μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο αν αντιπαλέψουμε την υποχρηματοδότηση και τους εργολάβους. Χωρίς αυτά κάθε δέσμευση θα είναι κάλπικη, προσωρινή.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Ξάνθης. Όπως τονίζουν οι φοιτητές απαιτούν: Δωρεάν, δημόσια, καθημερινή σίτιση για όλους, χωρίς εργολάβους. Καμία σκέψη για catering, διακοπή της σίτισης, μείωση των μερίδων. Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των εργαζομένων της λέσχης. Καμία σκέψη για νέα απόλυση. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες μας. Αλλά και επισκευή και ανακαίνιση της εστίας με κρατική δαπάνη. Να υπάρχει μόνιμα απόθεμα ανταλλακτικών που σχετίζονται με κάθε πιθανή βλάβη (αντιστάσεις, βλάβες, κλπ.).

Εκδηλώσεις
Ημερίδα ενημέρωσης για την νέα Νομοθεσία
Ημερίδα ενημέρωσης για την νέα Νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των πρατηρίων και για τα προσωπικά δεδομένα διοργανώνει ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Πωλητών Βενζίνης Πετρελαιοειδών Προϊόντων και Κατόχων Σταθμών Αυτοκινήτων Μετά Βενζινανλτίας την Τετάρτη 16 Ιανουαρίους τις 18:00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ροδόπης. Ομιλητής θα είναι ο κος Γιώργος Ασμάτογλου.

Παραβατικότητα ανηλίκων
Σεμινάριο με θέμα: «Παραβατικότητα Ανηλίκων: Τα αίτια και η αντιμετώπιση της Προβληματικής στις Συμπεριφοράς,» Διάρκεια: 8 ώρες/ 2 ημέρες των 4 ωρών θα πραγματοποιηθεί: 28 και 31 Ιανουαρίου .Ώρες: 17:00 – 21:00 στην Τοποθεσία: Καπναποθήκη Π, Καπνεργατών 9.

 

Πολιτισμός
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και 1η Ετήσια συνάντηση εθελοντών Europe Direct Κομοτηνής
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και οι εθελοντές του, σε κλίμα γιορτινό, κόβουν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους και σας προσκαλούν, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 21:00 στα γραφεία του Κέντρου (Ν. Τσανακλή 15). Με αφορμή την κοπή της Βασιλόπιτας, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του ετήσιου πλάνου δράσεων για το 2019, στους εθελοντές αλλά και στους συνεργαζόμενους φορείς, συλλόγους, εκπροσώπους της Περιφέρειας και του Δήμου.
Πρόκειται για την σημαντικότερη συνάντηση, που πραγματοποιείται στην αρχή κάθε νέας χρονιάς και έχει στόχο την ενημέρωση, την παρουσίαση νέων ιδεών, την γνωριμία και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων συνεργατών του Κέντρου.

Οι «Ακρίτες» χορεύουν και στηρίζουν
Ο σύλλογός «Ακρίτες Αμβροσίας » διοργανώνουν τον ετήσιο χορό τους το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 20.30 στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου Χρήστος και Εύη στο 3ο χιλ. Εθνικής οδού Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης. Τιμή εισόδου 15 ΕΥΡΏ (Περιλαμβάνει φαγητό και άφθονο ποτό ) Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πληροφορίες στα τηλέφωνα.: 6936962306 -2531097500.

Κοπή βασιλόπιτας
Κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Καλλιτεχνών «Αθηνίων» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 8 μμ,στο ξενοδοχείο «Χρήστος και Εύη».

Εκδήλωση με τα ΚΑΠΗ
1ο και 2ο ΚΑΠΗ του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 13.00 στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη, οργανώνουν εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους.

Ανακοινώσεις
Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα
Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ τα μέλη του και όσους επιθυμούν από την Ξάνθη, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ στο Συλλαλητήριο της 20ης Ιαν. 2019, στην Πλατεία Συντάγματος στις 14:00 κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Η κίνηση από και προς την Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί με μισθωμένο λεωφορείο. : α. Αναχώρηση από ΞΑΝΘΗ: 19 Ιαν 19 (09:00) β. Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ : 20 Ιαν.19(μετά το συλλαλητήριο).3. Κόστος α Κίνησης: 30 € (τιμή για συμμετοχή 45 ατόμων). β. Διανυκτέρευσης : 35 €/ άτομο σε δίκλινο( όσοι επιθυμούν). Ξενοδοχείο ΠΑΡΘΕΝΩΝ (Στήλες Ολυμπίου Διός) 4. Δηλώσεις Συμμετοχής: μέχρι 18 Ιαν 12:00 (ΠΕΜΠΤΗ), στο email του Παραρτήματος ή στα κινητά τηλέφωνα: 6937409943 και 6937100910.

Καιρός
Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονιά στα ορεινά – ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί: από -03 έως 05 βαθμούς Κέλσιου. στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Μοιράσου το άρθρο: