Πολιτική
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε Ροδόπη και Ξάνθη
Περιοδεία στην περιοχή μας πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος στις εννέα το πρωί  τις Σάπες και στη συνέχεια την Φιλύρα. Αμέσως μετά θα περιοδεύσει στην Ξάνθη επισκεπτόμενος την Ηλιόπετρα, την Γενισέα και τον Εχίνο. Στις 17.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σε περιφερειακά ΜΜΕ στην Ξάνθη. Στις 18:30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο «Ελισσώ» (Βασιλίσσης Σοφίας 9 – Ξάνθη), θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργανώνουν οι ΝΟ.Δ.Ε. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, & Ροδόπης) με θέμα: «Εκλογές για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης», με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρωτογενής Τομέας
Προγράμματα Δράσης για τη μείωση της νιτρορύπανσης των υδάτων
Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΝ σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ ολοκληρώνει εντός του πρώτου τετραμήνου του 2019 την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία θα περιλαμβάνει τα Προγράμματα Δράσης για τη μείωση της νιτρορύπανσης των υδάτων από γεωργική προέλευση. Ειδικότερα, στην ΚΥΑ θα διασαφηνίζονται οι απαιτήσεις για την εξάλειψη των παραγόντων που συμβάλλουν στη ρύπανση των υδάτων των γεωργικών περιοχών και οι υποχρεώσεις των καλλιεργητών. Στην κατεύθυνση αυτή θα προταθούν δράσεις για έλεγχο των γεωργικών πρακτικών που πιθανά συμβάλλουν στη νιτρορύπανση όπως και μέτρα πρόληψης για τις μη ευπρόσβλητες περιοχές.

Καταγραφή και επιθεώρηση ψεκαστικών μηχανημάτων
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης υπενθυμίζει στους Αγρότες της περιοχής μας, ότι όλα τα ψεκαστικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στις αγροτικές εργασίες θα πρέπει να καταχωρηθούν στην ψηφιακή φόρμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να ελεγχθούν από Εξουσιοδοτημένο Σταθμό Ελέγχου και να έχουν το σχετικό σήμα έγκρισης. Όσοι δεν έχουν συμμορφωθεί με τα ανωτέρω θα πρέπει να το κάνουν άμεσα.

Περιφέρεια
Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ του απερχόμενου και του νέου Διοικητή της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο πραγματοποίησαν ο απερχόμενος Διοικητής της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού «Πόγραδετς» Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου και ο νέος Διοικητής Ταξίαρχος Λεωνίδας Γιοβάνης.
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον απερχόμενο Διοικητή για τη συνεργασία, ενώ ευχήθηκε στο νέο Διοικητή δύναμη και καλή επιτυχία στην αποστολή του, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα έχουν μια εποικοδομητική συνεργασία.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εκλογές Μάιος 2019
«Ζωντανεύουμε τις Γειτονιές- Σχεδιάζουμε το Δήμο που μας αξίζει»
Τις προτάσεις του για τις «Αστικές Παρεμβάσεις Μικρής Κλίμακας», με στόχο την ενίσχυση των ανθρώπινων σχέσεων, μέσα από την αναβάθμιση, τη βελτίωση και τον εξωραϊσμό των γειτονιών της πόλης και των οικισμών της κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής, Αντώνης Γραβάνης . Ο κος Γραβάνης προτείνει το σχεδιασμό σημείων: Δημιουργικότητας, Ψυχαγωγίας και Δράσης. «Στόχος μας να δημιουργήσουμε για κάθε γειτονιά της πόλης και των οικισμών του Δήμου Κομοτηνής ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρεμβάσεων, ανάλογα με τη φυσιογνωμία της, αλλά και τις επιθυμίες και τις ανάγκες των περιοίκων της» ανέφερε ο κος Γραβάνης.

Επίσκεψη στην οδό Φιλιππουπόλεως
Η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής, Ελένη Λαφτσή, μαζί με υποψήφιους του συνδυασμού της ΠΟΛΗτικη ΑΝΑΤΡΟΠΗ, συνομίλησε με κατοίκους στην περιοχή επί της οδού Φιλιππουπόλεως και Μεγ.Αλεξάνδρου, στις παρυφές της πόλης και άκουσε με προσοχή τα χρόνια προβλήματα των δημοτών. «Διάχυτη ήταν η αίσθηση της εγκατάλειψης, που, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, νιώθουν.» αναφέρεται στην ανακοίνωση της κας Λαφτσή και σημειώνεται πως:  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνομιλία της, με νέους σε στέκι της περιοχής, που άλλωστε δέχονται και το μεγαλύτερο βάρος των προβλημάτων, με τη μετανάστευση για εργασία να είναι το κυρίαρχο.«Δεσμευτήκαμε να συναντηθούμε εκ νέου σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο δράσεων ώστε κάνουμε την πόλη της Κομοτηνής πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη ,όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις παρυφές της» ανέφερε η κα Λαφτσή.

Περιφέρεια Εκλογές Μάιος 2019
Εκδήλωση με τον Κ. Σιμιτσή
Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Οι περιφερειακές εκλογές του Μαΐου – προκλήσεις και ευκαιρίες για τον Έβρο και όλη την Περιφέρεια»  θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στις 11 π.μ., στο Επιμελητήριο Έβρου. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφέρεια σε Δράση» και υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Κωστής Σιμιτσής.

Περιοδεία του Κώστα Κατσιμίγα
Περιοδεία στον Δήμο Παρανεστίου πραγματοποίησε την Τετάρτη, 13 Μαρτίου, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, κ. Κώστας Κατσιμίγας. Στο πλαίσιο της περιοδείας, επισκέφτηκε τον ορεινό όγκο, το φράγμα της Πλατανόβρυσης και τις ιαματικές πηγές στη Θερμιά, ενώ συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Παρανεστίου, κ. Αλίκη Σωτηριάδου, με την οποία είχε μια εκτενή συζήτηση γύρω από τα θέματα που αφορούν τον Δήμο.

 

Συνεχίζονται οι επισκέψεις  Χριστόδουλου Τοψίδη 
Σειρά επαφών με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας είχε την Πέμπτη 14 Μαρτίου ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, συνοδευόμενος από  υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της «Περιφερειακής Σύνθεσης».

Μητρόπολη
Πανηγυρική θεία λειτουργία
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής υπό του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννου λόγω της συμμετοχής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής στην Συνοδική Θεία λειτουργία της Αθήνας. Της Θείας Λειτουργίας θα επακολουθήσει λιτάνευσης των ιερών εικόνων.

 

 

Πολιτισμός
Εκδήλωση με την ΦΟΚ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής φιλοξενεί τον Ηρακλή Παπαϊωάννου, επιμελητή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 11.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου ΑΝΑΤΟΛΙΑ θα κάνει μια διάλεξη με τίτλο. «Φωτογραφία: ένα βλέμμα χωρίς πρόσωπο.»

 

Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821
Εκδήλωση τιμής και μνήμης στους αγωνιστές του 1821 ένα «Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821» διοργανώνει το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) και το Πολιτιστικό και Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης (ΠΑΚΕΘΡΑ), την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 19:00. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: η Ελπίδα Βόγλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ. Τίτλος: ‘’Εμφύλιοι Διχασμοί στη Διάρκεια της Επανάστασης’’. Ο Βασίλειος Αϊβαλιώτης, Γραμματέας ΔΣ ΠΑΚΕΘΡΑ. Τίτλος: ‘’Οι Αρβανίτες και η Συμβολή τους στον Αγώνα του 1821’’. Και ο Γεώργιος Τσιγάρας, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ. Τίτλος: ‘’Εικόνα και λόγος στο έργο του Μακρυγιάννη. Μια υποσυνείδητη επιβίωση της αρχαιοελληνικής και βυζαντινής εικονολογικής παράδοσης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη.

Βιβλιοπαρουσίαση
«Το λιμάνι των χαμένων γυναικών» το πρώτο μυθιστόρημα της Κομοτηναίας Νάγιας Δαλακούρα θα παρουσιαστεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 18:30 στο Ίδρυμα Ν. Παπανικολάου.

 

Χελιδονίσματα
Τα «Χελιδονίσματα» παρουσιάζονται την Τετάρτη 20 Μαρτίου με αφετηρία το Βυζαντινό Φρούριο της Κομοτηνής στις έντεκα το πρωί. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής και το Μουσικό Σχολείο με την στήριξη του Δήμου.

Αθλητισμός
Το 1ο ΤHRAKI BIKE FESTIBAL στην Κομοτηνή
Το 1ο Φεστιβάλ Ποδηλάτου THRAKI BIKE FESTIBAL θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Ροδόπη. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 9 η ώρα το πρωί από την κεντρική πλατεία Κομοτηνής και θα περιλαμβάνουν βόλτα των παιδιών στην κεντρική πλατεία με τα ποδήλατα τους, διαδρομή 5 χιλιομέτρων στον ποδηλατοδρόμο μέσα στην Κομοτηνή και διαδρομή αντοχής 60 χιλιομέτρων. Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης το 1ο ποδηλατικό φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη στήριξη πολλών φορέων της περιοχής και σκοπός του είναι να αποτελέσει πόλο έλξης της περιοχής μας αναδεικνύοντας παράλληλα το ποδήλατο ως μέσω μεταφοράς. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 100 ποδηλάτες
Καιρός:
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα είναι βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια, με τις εντάσεις των ανέμων να μην δημιουργούν προβλήματα και τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

Μοιράσου το άρθρο: