Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νικόλαος Αγγελίδης.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο επισκέφτηκε την Τετάρτη 13/2/2019 τριμελής επιτροπή της νεοεκλεγείσας ηγεσίας της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Πέτρο Δούκα, τον Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Αγγελίδη και τον Επίτιμο Πρόεδρο κ. Νικόλαο Βερνίκο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα των νέων πρωτοβουλιών αναβάθμισης του ρόλου του ICC Ελλάς που έχει αναλάβει η νέα διοίκηση, καθώς επίσης έγινε πρόταση να τεθεί η μεγάλη εκδήλωση εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του ICC, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις αρχές Οκτωβρίου του 2019, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Συζητήθηκαν επίσης θέματα που άπτονται των κανόνων του εμπορίου με τα οποία ασχολείται το ICC παγκοσμίως αλλά και οι πρόσφατες πρωτοβουλίες της νέας διοίκησης πάνω στα εγγενή προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, σε θέματα της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, λαθρεμπόριο, παρεμπόριο, κλπ. Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική με θετικά αποτελέσματα, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε την πρόταση στήριξης της εκδήλωσης εορτασμού των 100 χρόνων και δήλωσε συμπαραστάτης των πρωτοβουλιών του ICC Ελλάς.

Κοινωνία

Διανομή τροφίμων στους απόρους
Είδη παντοπωλείου, είδη βασικής υλικής συνδρομής, οπωροκηπευτικά και γραβιέρα θα διανείμουν στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD) ο Δήμος Κομοτηνής ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Ροδόπης καθώς και οι εταίροι Δήμοι Αρριανών, Ιάσμου και Μαρωνείας-Σαπών από την Τρίτη 19/02/2019 έως και την Παρασκευή 22/02/2019 ώρα 09:00 – 14:30 Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ.

 

Εκλογές Μάιος 2019
Παρουσίαση υποψηφίων περιφερειαρχών
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αν.Μ. Θράκης Κώστας Κατσιμίγας θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του για τις περιφερειακές εκλογές, τις θέσεις και τους υποψηφίους του αύριο  Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο της Κομοτηνής «Chris & Eve». Επίσης, αύριο  στην Καβάλα, σε ανοιχτή εκδήλωση θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και οι Θέσεις του συνδυασμού ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ, για την Π.Α.Μ.-Θ., από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη με υποστηρικτές από όλη την περιφέρεια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο στην Καβάλα στις 11:00 π.μ.

Περιφέρεια
Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με το νέο Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση γνωριμίας με το νέο Γενικό Πρόξενο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη Θεσσαλονίκη κ. Gregory W. Pfleger Jr. είχε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Ο κ. Μέτιος εξέθεσε στον κ. Pfleger τους βασικούς άξονες του σχεδιασμού της Διοίκησής του για την ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜΘ, δηλαδή την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την στήριξη της επιχειρηματικότητας, τον τουρισμό και τις επενδύσεις στην ενέργεια. Ο κ. Pfleger από την πλευρά του επεσήμανε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εξέφρασε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη διασύνδεση έρευνας και επιχειρηματικότητας και τη διαμόρφωση ενός ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος και τόνισε την ανάγκη διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας. Οι κ. Μέτιος και Pfleger συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία και εξέφρασαν την ευχή για μια εποικοδομητική συνεργασία.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Alexander Shcherbakov είχε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Ο κ. Shcherbakov βρέθηκε στην Κομοτηνή στο πλαίσιο του ετήσιου διημέρου κατά το οποίο οι υπηρεσίες του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη μεταφέρονται στην αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης», στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, προκειμένου να διεκπεραιωθούν υποθέσεις κατοίκων της Ροδόπης και της Ξάνθης που έχουν ρωσική υπηκοότητα. Ο κ. Shcherbakov ευχαρίστησε τον κ. Μέτιο για τη συμβολή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του Προξενείου, ενώ ο κ. Μέτιος διαβεβαίωσε πως η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Ενημέρωση για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπευθύνων,  υποδέχεται τους χιονοδρόμους και τους λάτρεις του βουνού, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο γεμάτο χιόνι. Οι σκιέρ μπορούν να εξοπλιστούν από τα καταστήματα που βρίσκονται στο Χιονοδρομικό και οι επισκέπτες να απολαύσουν τον καφέ τους σε κάποιο από τα σαλέ του κέντρου. Για περισσότερες πληροφορίες, στον ιστότοπο : www.falakro.gr και στο facebook στην σελίδα : GrandOpening Falakro.

Απαγόρευση αλιείας καραβίδας 2019

Απαγορεύεται απολύτως σε όλες τις λίμνες και ποταμούς της επικράτειας, η αλιεία καραβίδας  μέχρι 15 Μαΐου εκάστου έτους σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Η απαγόρευση αλιείας στα ιχθυοτρόφα ύδατα είναι επιβεβλημένη για την προστασία της αναπαραγωγής και των φυσικών πληθυσμών της αυτόχθονης καραβίδας του γλυκού νερού.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο
Συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις δύο το μεσημέρι σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση, για να συζητηθεί το θέμα της μη κατανομής χρημάτων από τους ΚΑΠ (Α΄ Κατανομή 2019) για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου με αποτέλεσμα να υφίστανται σοβαρές και επείγουσες λειτουργικές ανάγκες των Σχολικών Επιτροπών, που πρέπει να καλυφθούν άμεσα.

Παιδεία
Πρόγραμμα γνωριμίας – εξοικείωσης των νηπίων
Πρόγραμμα γνωριμίας – εξοικείωσης των νηπίων με το άθλημα της μίνι αντιπτέρισης (μπάντμιντον) πραγματοποίησαν σε σχολικές μονάδες προσχολικής αγωγής, που εδρεύουν στην πόλη της Κομοτηνής η Δ/νση Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης, δια του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) της Περιφερειακής Δ/νσης Πρωτ/θμιας & Δευτ/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης (ΕΟΦΣΑ). Το Πρόγραμμα ήταν διάρκειας δύο διδακτικών ωρών (90΄), συμμετείχαν σε αυτό τα Νηπιαγωγεία Κομοτηνής Ειδικό, 1ο, 2ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 10ο, 11ο, 12ο, 13ο, 15ο και υλοποιήθηκε στον χώρο των προαναφερόμενων Νηπιαγωγείων από τον εκπρόσωπο της ΕΟΦΣΑ στην Κομοτηνή κ. Χαράλαμπο Ιορδάνου, ο οποίος γνώρισε στα νήπια το άθλημα της μίνι αντιπτέρισης με τη χρήση ψυχοκινητικών ασκήσεων, στοχεύοντας στην καλλιέργεια των ικανοτήτων της ισορροπίας και της συγκέντρωσης.

Μητρόπολη
Την Κυριακή,17 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κοσμίου.

 

 

 

 

 

Πολιτισμός
Θεατρικός μονόλογος
«Το ψέμα της Άννας» ένας Θεατρικός μονόλογος σε ερμηνεία της : Ευφροσύνης Μπαμπάτσικου και σκηνοθεσία: Νικολέτας Παπαδοπούλου παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού», Καπνεργατών 9 Ξάνθη σήμερα στις 19:00

 

 

Ετήσιος χορός για τους Σαρακατσάνους
Τον ετήσιο χορό του διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Δεξιώσεων «Ποσειδώνιο». Στο μουσικό μέρος του προγράμματος τον ρυθμό θα δώσουν οι κ.κ. Βασίλης Σερμπέζης, Γιώτα Γρίβα και Παναγιώτης Ούτος, ενώ στο κλαρίνο θα συνοδεύσουν οι κ.κ. Κώστας Τζελέπης και Νίκος Μακρής.

Μουσείο Ιστορίας Ελληνικής Ενδυμασίας
Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης ανοίγει το Μουσείο Ιστορίας Ελληνικής Ενδυμασίας στο χώρο του, στη συμβολή των οδών Αγ. Γεωργίου και Βενιζέλου γωνία, στον 1ο όροφο, από ώρα 18:30 έως 22:00. Το Σάββατο και την Κυριακή επί πλέον και από ώρες από 11:00 έως 13:30.

Αστυνομικό δελτίο
Σύλληψη 3 ημεδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπή
Συνελήφθησαν χθες το πρωί στο Δροσερό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, τρείς ημεδαποί, ηλικίας 53, 42 και 16, διότι εντοπίστηκαν να έχουν εισέλθει σε επιχείρηση, χωρίς να προλάβουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό της, ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι κατά το χρονικό διάστημα 22-9-2018 έως 20-11-2018, διέρρηξαν ακόμη τρεις φορές την ίδια επιχείρηση, αφαιρώντας από το εσωτερικό της, ζάντες και ελαστικά οχημάτων, σωλήνες και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα – εξαρτήματα.

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί, ο οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν χθες (15-2-2019) το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 41 και 32 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι, όπως διαπιστώθηκε, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 41χρονο, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.
Καιρός:
Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα βόρειοι – βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία.

Μοιράσου το άρθρο: