Δίκτυο Συνδέσμων Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Αν. Μακεδονίας Θράκης

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Συνάντηση Εργασίας με επίσημους προσκεκλημένους τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα και τον Υφυπουργό και βουλευτή Ξάνθης κ. Στάθη Γιαννακίδη διοργανώνουν οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  θα αναδειχθούν συγκεκριμένα κρίσιμα και καίρια θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα της περιοχής καθώς και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Συνεργασία με τη βούλα του ΟΒΙ για το σύνδεσμο Βιομηχάνων
Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ των Συνδέσμων Βιομηχανίας και του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) θα υπογραφεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των Υπουργών κυρίων, Στέργιου Πιτσιόρλα και Στάθη Γιαννακίδη την προσεχή Δευτέρα στην Κομοτηνή. Τον Οργανισμό θα εκπροσωπήσουν ο Προέδρος Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης, ενώ στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης. Η συμφωνία αποβλέπει στη δημιουργία τοπικής εκπροσώπησης στην ΠΑΜ-Θ, με στόχο τη στενότερη συνεργασία προς τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την προώθηση της καινοτομίας. Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας θα αποκτήσουν τη δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης για θέματα προστασίας βιομηχανικής ιδιοκτησίας και κατοχύρωσης της εφευρετικής τους δραστηριότητας με πρακτική βοήθεια κατά την προετοιμασία και την υποβολή των αιτημάτων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, βιομηχανικά σχέδια και λοιπούς τίτλων.

Δήλωση του Στάθη Γιαννακίδη
«Μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση αναζήτησε την ανανέωση της εμπιστοσύνης προκειμένου να ολοκληρώσει το πολύ σημαντικό έργο που έχει μπροστά της για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους, την αναθεώρηση του Συντάγματος, την υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών, την υλοποίηση της αναπτυξιακής της στρατηγικής, τη διαρκή μάχη που δίνουμε για μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση του κόσμου της εργασίας, την ενίσχυση της ρευστότητας της ελληνική οικονομία. Για να περάσουμε οριστικά σε μια νέα αποχή, αφήνοντας πίσω όσα μας οδήγησαν στην κρίση, επουλώνοντας τις πληγές των μνημονιακών πολιτικών που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε  ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Στάθης Γιαννακίδης. Παράλληλα, σημείωσε ότι «Το σύνολο των επιχειρημάτων και των προβλέψεων που είχαν τα προηγούμενα χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν διαψευστεί πλήρως. Η χώρα έχει αλλάξει ρότα, είναι ενισχυμένηκαι σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να συνδράμουν παρέχοντας απόλυτη πλειοψηφία στην κυβέρνηση ώστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας».

Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Στήριξης
Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του έργου «Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Στήριξης ΑμεΑ και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μακεδονίας και Θράκης», με διακριτικό τίτλο «ΣΤΗΡΙΖΩ» υπέγραψε η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου.

 

 

 

 

Περιφέρεια
6,9 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας για όλους
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει κονδύλια ύψους 6.964.669 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για τη λειτουργία του συνόλου των Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ) της Περιφέρειας. Σκοπός ίδρυσης των ΤΟΜΥ είναι να παρέχουν ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στον γενικό πληθυσμό, και ιδιαίτερα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αποσυμφορώντας τα νοσοκομεία και συμβάλλοντας στη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία. Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προβλέπεται η συγκρότηση συνολικά 17 ΤΟΜΥ, από τις οποίες πέντε λειτουργούν ήδη (δύο στην Κομοτηνή και από μία σε Καβάλα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη). Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας θα καλύψει για διάστημα τριών ετών τμήμα του κόστους απασχόλησης του προσωπικού, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι τα 12 άτομα για κάθε ΤΟΜΥ. Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος και η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κυριακή Αλατζά επισκέφθηκαν την 1η ΤΟΜΥ Κομοτηνής, συνομίλησαν με το προσωπικό της δομής και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της από τους ιατρούς κ. Απόστολο Μανούδη και κ. Μετίν Μουσταφά.

Σε τουριστική έκθεση η Περιφέρεια
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για πρώτη φορά συμμετείχε στην τουριστική έκθεση Ferien-Messe Wien που διεξήχθη στη Βιέννη από τις 10 έως 13 Ιανουαρίου 2019. Η Περιφέρεια ΑΜΘ φιλοξενήθηκε σε δικό της χώρο, εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, όπου συμμετείχαν Έλληνες συνεκθέτες, Περιφέρειες, τουριστικοί φορείς και επιχειρήσεις. Η παρουσία της Ελλάδας και της Περιφέρειας ΑΜΘ ειδικότερα, ήταν δυναμική και πλαισιώθηκε από σειρά συναντήσεων με σημαντικούς φορείς και εκπροσώπους του τουρισμού από την παγκόσμια αγορά. Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ Κώστας Αντωνιάδης η Ελλάδα, η Ισπανία και η Τουρκία είναι οι 3 δημοφιλέστεροι προορισμοί διακοπών για τους Αυστριακούς για το καλοκαίρι του 2019, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκρατήσεων της TUI Αυστρίας, ενώ για την περιοχή μας ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον επισκεψιμότητας, αλλά και προκρατήσεων από την αγορά της Αυστρίας.

Παιδεία
Κατάληψη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης
Σε κατάληψη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης προχώρησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί συμμετέχοντας στην απεργία . Με απόφαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ροδόπης το απεργιακό ταμείο του Συλλόγου θα αποδώσει σε όσους/όσες θα έχουν συμμετάσχει στην απεργία και τις 3 ημέρες (11,14 και 17/1) ποσό ίσο με το μισό μεροκάματο της μιας ημέρας απεργίας. Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν μαζικούς διορισμούς με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. «Οι διορισμοί αυτοί πρέπει να γίνουν βάσει του βασικού πτυχίου σπουδών και με την προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας, χωρίς εφαρμογή κανενός πλαφόν και χωρίς προσοντολόγιο. Πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να είναι η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριων με έστω και μια σύμβαση εργασίας.» αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ροδόπης.

Δήμος Κομοτηνής
Στην πρώτη αναθεώρηση του εκλογικού καταλόγου έτους 2019 του Δήμου Κομοτηνής (πρώτου διμήνου 2019), θα ενταχθούν σε αυτόν ως νέοι εκλογείς όλοι οι δημότες που γεννήθηκαν το έτος 2002 ανεξάρτητα της ημερομηνία γεννήσεώς τους και προκειμένου να ενταχθούν στο ανάλογο εκλογικό διαμέρισμα που υπάγεται η κατοικία τους, θα πρέπει να προσέλθουν στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου οι γονείς τους προκειμένου να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της διεύθυνσης της κατοικίας τους το αργότερο μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2019.
Σε περίπτωση που η δηλούμενη κατοικία διαφέρει από την ήδη καταχωρημένη στο δημοτολόγιο θα πρέπει να προσκομίζεται πρόσφατη βεβαίωση κατοικίας (τελευταίου εξαμήνου) ή εκκαθαριστικό εφορίας 2018 απο τα οποία να προκύπτει η νέα διεύθυνση. Σε περίπτωση που δεν γίνει η ανωτέρω επικαιροποίηση της διεύθυνσης κατοικίας τους, θα ενταχθούν σε εκλογικό διαμέρισμα σύμφωνα με την ήδη διαθέσιμη διεύθυνση στην υπηρεσία μας.

Συζήτηση για την πολιτική
Το Σωματείο « Ομάδα Ενασχόλησης με την Πολιτική Επιστήμη » διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο : Η ζωή με…(-τα;) την πολιτική.Στην συζήτηση θα συμμετέχουν ως κεντρικοί ομιλητές οι κύριοι: Πεταλωτής Γιώργος (Δικηγόρος, Πρώην Υπουργός και Τέως Βουλευτής Νομού Ροδόπης) . Στυλιανίδης Ευριπίδης (Επίκουρος Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Παν/μιο Κύπρου, Πρώην Υπουργός και Τέως Βουλευτής Νομού Ροδόπης). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις επτά το απόγευμα στο επαγγελματικό και βιοτεχνικό επιμελητήριο της Ροδόπης.

Εκλογές Μάιος 2019

Περιφερειακή Σύνθεση 
Στις 10 Φεβρουαρίου στην Καβάλα, θα παρουσιάσει το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων συμβούλων της παράταξής του, αλλά και τους βασικούς άξονες του Προγράμματός του ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, όπως γνωστοποίησε στους εκπροσώπους του Τύπου της Κομοτηνής. Όπως σημείωσε θα πρόκειται για έναν ανεξάρτητο και διακομματικό συνδυασμό, στελεχωμένο από ανθρώπους με γνώση, εμπειρία, ιδέες και αποφασιστικότητα για πολύ δουλειά.

Ευρώπη
«Ας ανατρέξουμε στα γεγονότα του Μεσοπολέμου, στην Ευρώπη του χθες και του σήμερα»
Εκδήλωση με τίτλο «Ας ανατρέξουμε στα γεγονότα του Μεσοπολέμου, στην Ευρώπη του χθες και του σήμερα» διοργανώνουν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός «OCTANΟUS», σε συνεργασία με το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 11:00, στο 1ο ΚΑΠΗ Κομοτηνής (Φιλίππου 2-4) Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει προβολή της μαγνητοσκοπημένης θεατρικής παράστασης με τίτλο «INTERMEZZO» και θα ακολουθήσει συζήτηση, με την συμμετοχή νέων ανθρώπων, σχετικά με τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα και την Ευρώπη, την περίοδο του Μεσοπολέμου. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να αφυπνίσουμε την μνήμη των παλαιότερων, να ευαισθητοποιήσουμε τους νεότερους και να ανακαλύψουμε πιθανές συνδέσεις του παρελθόντος με το παρόν!

Κόμματα Κινήματα
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
Συγκεντρώσεις για το Μακεδονικό σε Ξάνθη και Κομοτηνή προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες. Στην Ξάνθη οι διοργανωτές:  «Επιτροπή αγώνα Ξάνθης» και οι «Ενωμένοι Θράκες»  διοργανώνουν συγκέντρωση και πορεία κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 3-5 την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 17:00μ.μ. στη Πλατεία Ελευθερίας Ξάνθης. Στην Κομοτηνή η «Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Ροδόπης» διοργανώνουν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Ηρώο της Κομοτηνής συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Εκδηλώσεις 

Εκδήλωση κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας
Εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας διοργανώνει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ) την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 12:00 στο Εστιατόριο ‘’ΒΙΩΝ’’ στην δυτική είσοδο της πόλης της Ξάνθης.

 

Ετήσιος χορός
Τον ετήσιο χορό του θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή 18 Ιανουαρίου ο Αθλητικός σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ηρόδικος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο Diamond και ώρα 20:30, ενώ κατά τη διάρκειά της θα βραβευτούν όσοι έχουν στηρίξει το έργο και τις προσπάθειες του συλλόγου.

Εκδήλωση Αθηνίων
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν Ροδόπης «Αθηνίων», πραγματοποιεί τη κοπή της βασιλόπιτας το Σάββατο 19 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 στο Ξενοδοχείο «Chris & Eve». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα και απονομή δώρου για το τυχερό της βραδιάς.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη την 15-1-2019 το βράδυ, στον Ίασμο Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, 32χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ανακοίνωση
Κομοτηνή: ΕΠΕΙΓΟΝ:
Το Τμήμα Αιμοδοσίας της Κομοτηνής γνωστοποίησε ότι υπάρχει ανάγκη για αίμα από όλες τις ομάδες. ΚΥΡΙΩΣ 0- (ΜΗΔΕΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ). Παρακαλούνται άμεσα όσοι και όσες μπορούν να προσέλθουν άμεσα στο τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κομοτηνής.

Μοιράσου το άρθρο: