Δωρεάν διανομή τροφίμων σε 4.000 δικαιούχους
Αρχίζει  σήμερα η δωρεάν διανομή τροφίμων σε 4.000 δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας στη Ροδόπη. Η διανομή θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή 22/02/2019 από τις 09:00 έως τις 14:30. Οι υπεύθυνοι των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων θα διανείμουν είδη παντοπωλείου, είδη βασικής υλικής συνδρομής, οπωροκηπευτικά και γραβιέρα στους ωφελούμενους. Στην Κομοτηνή η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο Πολυλειτουργικό Κέντρο.

Περιφέρεια- Εκλογές Μάιος 2019
Ανάκληση αρμοδιοτήτων Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου ανακαλούνται όλες οι αρμοδιότητες που είχαν μεταβιβαστεί στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, λόγω «έμπρακτης αδυναμίας συνεργασίας», και ανατίθενται στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη.

Δήλωση Τοψίδη για Μαρκόπουλο
«Μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόφαση του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ να ανακαλέσει τις αρμοδιότητες του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κου Θεόδωρου Μαρκόπουλου, «λόγω έμπρακτης αδυναμίας συνεργασίας…..» αναφέρει με ανακοίνωσή του ο κος Τοψίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης σημειώνοντας «Είναι πλέον προφανής ο πανικός που διακατέχει τον Περιφερειάρχη, ο οποίος λειτουργεί ως «αφεντικό» και όχι ως πολιτικός προϊστάμενος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ που υποχρεούται να διοικήσει έως τις 30 Αυγούστου 2019 με το υπάρχον Περιφερειακό Συμβούλιο».

ΠΟΛΗτικη ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Την παράταξη ΠΟΛΗτική Ανατροπή  με την οποία θέτει υποψηφιότητα για το δήμο Κομοτηνής θα παρουσιάσει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 11.30 π.μ. στο ξενοδοχείο Ορφέας η επικεφαλής της  κα Ελένη Λαφτσή. «Πέντε χρόνια τώρα είμαστε παρόντες κι ενεργοί σ’ αυτή την όμορφη περιπέτεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά και διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για τον Δήμο Κομοτηνής» αναφέρει στην πρόσκλησή της η κα Λαφτσή.

Εκπαίδευση
Σεμινάριο επιμόρφωσης – workshop
  Σεμινάριο επιμόρφωσης – workshops, για νέους επιστήμονες της κοινωνικής εργασίας, με θέμα: H ΑΝΑΔΟΧΗ ΚΑΙ H ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου  «ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας-Θράκης. Το σεμινάριο απευθύνεται συνολικά σε εικοσιτέσσερις -12- νέους επιστήμονες  τελειόφοιτους και απόφοιτους Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι, Τμημάτων Ψυχολογίας και Νομικής, ανέργους και εργαζομένους, ηλικίας 21-29 ετών. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή την Τρίτη 5 έως Σάββατο 9 Μαρτίου. Ώρες σεμιναρίου: 15.00 – 20.00  στο ισόγειο «ΛΕΣΧΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ» Ελ. Βενιζέλου 52

Πολιτισμός
«Η Ελληνική Φιλοσοφία»
«Η Ελληνική Φιλοσοφία» είναι το θέμα των μαθημάτων που πραγματοποιεί ο φιλόλογος συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος μια φορά το μήνα και ώρα 17:15-20:15 στο αναγνωστήριο «Κυριάκος Σταματιάδης» της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στη Ξάνθη. Για περισσότερες πληροφορίες στο 26510 26635 (απογευματινές ώρες).

Λαογραφική εκδήλωση με τίτλο, «Πομάκοι»
Μια λαογραφική εκδήλωση με τίτλο, «Πομάκοι» Παραδόσεις-Γλώσσα-Τραγούδια διοργανώνει την αύριο Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Η εκδήλωση έχει ως σκοπό, να έρθουμε σε επαφή με τις παραδόσεις, τις συνήθειες, την γλώσσα και τα τραγούδια των Πομάκων, ενός σημαντικού τμήματος των Ελλήνων της Θράκης. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π στην Ξάνθη.

Έκθεση Φωτογραφίας
Έκθεση Φωτογραφίας και άλλων σχετικών Ντοκουμέντων με τίτλο: «Αναμνήσεις από την Κομοτηνή» με τη συνδρομή του Εκδοτικού Οίκου «Ηρόδοτος» και του Βιβλιοπωλείου «Βοοκ Plus» διοργανώνει η Ένωση Κομοτηναίων στις 14, 15 και 16 Μαρτίου σε βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας .

 

 

 

 

Αστυνομικό δελτίο
Σύλληψη 5 ημεδαπών για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 51, 29, 26, 16 και 12 ετών, διότι εντοπίσθηκαν να έχουν εισέλθει στους χώρους ανενεργού εργοστασίου και να επιχειρούν να αφαιρέσουν λαμαρίνες.

Καιρός: Γενικά αίθριος, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μοιράσου το άρθρο: